Doneer haar!

door | feb 25, 2014 | 2014, Persoonlijk | 1 reactie

Veerlez doneert haar

Al jaren lang heb ik lange lokken die kenmerkend zijn voor mij. In de afgelopen 10 jaar heb ik het twee maal gekortwiekt en daar had ik altijd meteen, dezelfde dag spijt van. Vrouwen hebben nou eenmaal de neiging om bij veranderingen iets in hun appearance aan te passen. Ik ben daarin niet anders, vooral na break-ups. Nu krijg ik volgende week mijn diploma, wat ook wel een end of an area is. Het is dus weer tijd om mijn haar te knippen en ook meteen mijn haar te doneren!

Je kan je haar doneren

In 2011 knipte mijn zusje haar lange lokken af om te doneren aan het goede doel, namelijk Stichting Haarwensen. Sindsdien heb ik twijfels of ik mijn haar niet ook wil doneren. Sindsdien ben ik het écht aan het laten groeien, zodat ik nog wel een bos over hou wanneer ik mijn lange lokken zomaar weg geef. Er leek geen end aan te komen, alsof het niet meer lange wilde worden. Afgelopen weken merkte ik dat mijn haar écht te lang werd. Elke keer als ik mijn tas om deed, bleef ik weer hangen achter mijn eigen haren. Als ik ga zitten, moet ik mijn haar even los trekken bij de rugleuning. Kortom, mijn haar begon in de weg te zitten.

Dat greep ik dan ook aan om er iets aan te doen. Na lang twijfelen, heb ik dan eindelijk een afspraak gemaakt bij de kapper! Ik dacht, voor mij is het maar even zonde om mijn lange lokken af te knippen. Voor de mensen die mijn haar zouden kunnen gebruiken is het veel méér dan dat. Dus ik maakte een afspraak voor vandaag. Nu ben ik nog heel erg zenuwachtig en vind ik het doodeng om mijn haar te laten knippen. Ik ben bang dat ik, net als vorige keren, spijt ga krijgen. Dit keer roepen ook allemaal mensen dat ze het zonde van mijn haar vinden. Maar als je andere kan helpen door iets te doen als je haar knippen, waarom niet? Het is iets tijdelijks, het groeit vanzelf weer aan en het kost je niets. NIETS! Dat klopt!

Waar kan je je haar doneren?

Er zijn een behoorlijk aantal kappers die meewerken aan stichting Haarwensen en die je haar gratis knippen of met korting knippen. Wil je niet naar de kapper toe, dan kan je het ook thuis knippen en opsturen. Je kan doneren vanaf 25 cm in vlecht.

Sinds 2015 kan je doneren vanaf 30 cm!

Dit was de tweede keer dat ik mijn haar doneerde

Wil je meer weten over voor je haar zorgen? Je zou ook kunnen kijken naar je haar zonder shampoo wassen, met de no poo methode.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Begin een capsule wardrobe
Het verhaal van een vleesboom
Geld verdienen met Pinterest
Hoe kan je beginnen met beleggen?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?1 Reactie

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tag: The Instagram Tag 2014 - […] De meeste likes kreeg deze foto, waarop ik net mijn haar had afgeknipt voor Stichting Haarwensen. Een makkelijke manier…
  2. Zelf jouw haar knippen - […] 2014: Doneer haar! […]

Laat een reactie achter