Mei doelen

door | mei 2, 2016 | Doelen | 2 reacties

Mei doelen
April is weer voorbij en daarmee is het tijd om terug te kijken op de doelen van de afgelopen maand. Is het mij gelukt om een weekend offline te plannen? Hoe was mijn Veerle dag? Ook plan ik meteen mijn doelen voor de aankomende maand. Waar ga ik mij in mei op focussen? Je leest het hier, mijn mei doelen.

April doelen

 • Een weekend offline
 • Een Veerle dag plannen
 • Weer focussen op budgetteren
 • Digitale opruiming

De doelen van april heb ik redelijk gehaald. De Veerle dag en het weekend offline heb ik gehaald, dat hebben jullie ook al eerder al kunnen lezen. Beide doelen waren een goede keuze. Ik heb er van genoten en ik ga dit zeker vaker invoeren. Met het opruimen van mijn digitale bestanden heb ik een beste start gemaakt. Ik heb een lading van mijn muziek collectie weggegooid, ik ben nu naar 39,6 gig. Nog steeds een behoorlijke verzameling, maar er is een begin gemaakt.

Mijn financiën in kaart brengen vond ik toch iets minder belangrijk dan ik aanvankelijk dacht. Ik heb de basis in kaart gebracht en had geen zin meer om elke losse uitgave in te voeren. Eenerzijds wil ik mij er niet te veel opfocussen. Ik ben bang dat als ik me focus aan het gebrek aan geld, het mijn leven gaat beheersen en teveel zal beïnvloeden. Anderzijds denk ik dat het wel interessant kan zijn om precies te weten wat ik heb en nog binnen krijg.

Mei doelen

De maand mei gaat weer een veel bewogen maand worden. Het is natuurlijk een vreemde maand met de feestdagen, maar ook nog eens vreemd doordat er allerlei evenementen zijn vanuit werk én ik naar Londen ga. De focus wil ik deze maand leggen op het blijven genieten naast al het werken. Dit wil ik doen door me te focussen op positiviteit en mijn eigen ontwikkelen. Hoe precies? Dat zie je in mijn doelen.

Extra focussen op positiviteit

Ik ben van mijzelf zeker een positieve denker. Dit heb ik in de afgelopen jaren mijzelf behoorlijk aangeleerd. Er zijn allerlei trucjes hoe je dit jezelf kan aanleren. Deze trucjes ga ik deze maand delen op mijn blog. Elke woensdag komt er een positiviteitsblogje online. Door het in mijn doelen te zetten, moet ik dit ook doen, toch? Is dan mijn doel eigenlijk indirect dat ik een routine in mijn bloggen wil hebben?

Een avondroutine maken

Sinds ik aan The Miracle Morning doe, heb ik nog meer focus en meer positiviteit om me heen. Maar toch vind ik het vroege opstaan vaak nog moeilijk. Ik denk dat ik dit zou kunnen verbeteren door een avondroutine te maken. Wanneer ik me ’s avonds voor het slapen gaan, focus op wat er de volgende dag gaat komen, dan heb ik meer motivatie om mijn bed uit te komen. Ik wil vooral minder snoozen. Daarnaast is het fijn om jezelf aan te leren voor het slapen gaan nog even op te ruimen, zodat je de volgende ochtend in een fijn opgeruimd huis ontwaakt. Ik ben hier al tijden mee bezig, maar ik moet het gewoon een keer concreet maken.

Een museum bezoeken
Ik wil deze maand meer dingen doen waar ik van geniet. Ik hou er enorm van om naar het museum te gaan, toch heb ik dit jaar nog niet zoveel musea bezocht. Deze maand vind ik het wel weer tijd voor een museumbezoekje. Ik weet eigenlijk nu al dat ik dit doel ga behalen, aangezien ik in Londen sowieso naar het Tate Modern wil. Maar ik wil mijzelf uitdagen om naar nog een museum te gaan.

Zomaar een kaartje sturen naar vrienden
Als ik in mijn workflow zit, dan zie ik mijn vrienden lang niet zo vaak als ik zou willen. Om het contact toch te houden, wil ik mij van mijn beste kant laten zien en af en toe iemand verrassen met een leuk kaartje. Ik doe dit wel vaker, maar in de komende 2 maanden is het wel extra belangrijk.

Dat waren mijn doelen voor deze maand. Ik ben benieuwd hoe het gaat verlopen. Ik hou jullie zoals altijd op de hoogte!
 
Wat zijn jou doelen voor deze maand?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Suppen in de winter
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De mooiste plekken om te suppen in Nederland

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. iliveformydreams.com

  Goede doelen heel veel succes ermee. Mooi, Extra focussen op positiviteit… Ik ga dit ook extra doen.. Vooral nu met onze verkoop van het huis wat niet wil vlotten wil het er nog wel eens bij inschieten.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja dat snap ik, het voelt dan nogal hopeloos. Maar binnenkort zullen jullie het vast verkopen! Ik duim voor jullie!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Feel better tips 2 - […] is deze maand één van mijn doelen om me te focussen op positiviteit. Hoe doe ik dat beter dan…

Laat een reactie achter