Maart goals

door | mrt 2, 2015 | Doelen | 12 reacties

veerlez_goals_mrt
Elke maand stel ik mijzelf een aantal doelen. Dit om mijn persoonlijke groei te stimuleren, gezonder te leven of gewoon meer te genieten. Het werkt als een fijne stok achter de deur om aan mijzelf te werken of om dingen gedaan te krijgen. Ik kies voor een tijdbestek van een maand en verlang wellicht sommige doelen om te zorgen dat het in mijn routine komt. Lees je mee welke doelen ik mijzelf deze maand stel?

Een receptenboek maken
Na dat ik afgelopen maand alles heb vastgelegd wat ik heb gegeten, is het deze maand de bedoeling dat ik dat allemaal ga omzetten naar een Receptenboek. Ik twijfel nog of dat ik daar een Paperchase Recentenboek voor zal kopen of dat ik gewoon een ordner vul en zelf alles vormgeef. In ieder geval, aan het eind van de maand hoop ik mijn eigen recepten in een mooi overzicht te hebben staan.

Een DIY uitvoeren
In het begin van 2015 geleden maakte ik een lijstje met welke DIY ik dit jaar wilde gaan uitvoeren om mezelf weer wat creatiever te maken. Twee maanden verder heb ik daar nog niks van waargemaakt. Het doel is dan ook om één DIY project te beginnen deze maand.

Elke dag een minuut planken
Ik schreef halverwege februari een stukje over dat ik mijn lichaam klaar wil maken voor de lente. Ik heb een vakantie geboekt en heb dan een hotel met een zwembad. Ik wil dus lekker veel gaan zwemmen en mijzelf dus weer in bikini vertonen. Het is weer een drempel die ik even over moet, aangezien ik toch merk dat mijn lichaam ouder aan het worden is. Tijd voor wat buikspier oefeningen. Dus ik stel mijzelf als doel om elke dag een minuut te planken. Eigenlijk ben ik hier naar aanleiding van de #fitforspring post al mee begonnen, maar ik hoop hem langzaamaan op te kunnen schroeven naar anderhalve minuut. Even doorbijten dus!

Geen suiker in de koffie
Het is een klein doel, maar ik wil gaan proberen om op den duur minder suiker te gaan eten. Dat idee heb ik de laatste jaren al vaker gehad, maar het lukte me nooit omdat het dan alles of niets was. En het ging eigenlijk meteen al mis bij het opstaan. Ik ben zo gewend op suiker in mijn koffie te drinken, ondanks dat ik al cappuccino drink wat natuurlijk al gezoet is. Dus deze maand begin ik met geen suiker meer in de koffie.

Stiekem vind ik dat laatste doelΒ heel erg spannend. De rest van deze maand doelen zijn gericht op iets doen en deze is gericht op iets laten. Ik ben eigenlijk van mening dat jezelf iets verbieden niet helpt, maar als ik Γ©cht gezonder wil leven, dan moet ik toch stoppen met zoveel suikers te nuttigen.

Welke doelen stel jij jezelf deze maand?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

CategorieΓ«n

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
3 IJslandse series op Netflix
4 beste Nederlandstalige meditatie apps
Het verhaal van een vleesboom
15x gekke feitjes
Beste tips voor roze haar

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?



12 Reacties

  1. Dina

    Mooie doelen! Geen suiker in de koffie valt best mee denk ik. Ik dronk ook altijd thee met suiker, maar doe ik nu ook niet meer, kwestie van gewenning. Succes!

    Antwoord
    • Veerlez

      Dankje! Het is even wennen, maar tsjakka, ik kan het!

      Antwoord
  2. liesbeth

    Geen suiker in je koffie is net zo iets als bier (leren) drinken, het is even wennen πŸ™‚ . Maar ik weet zeker dat je straks niets anders meer drinkt dan zwarte koffie

    Antwoord
    • Veerlez

      Nou drink ik natuurlijk cappuccino dus dat is al heel wat zoeter, maar inderdaad, ooit drink ik (weer) zwarte koffie!

      Antwoord
  3. loesjezaakjes

    oooh goed dat je suiker gaat minderen! πŸ™‚ Dat is al een goed begin. Doelen… ik vrees dat ik dat ook eens ga moeten opstellen want veel komt er anders niet van in huis. Yoga beginnen en misschien elke maand iets van mijn to-do-lijstjes vervolledigen.

    Antwoord
  4. A CUP OF MEDICINE

    Wat een mooie doelen, ben erg benieuwd hoe je het ervan af gaat brengen. Heb er alle vertrouwen in dat het je gaat lukken. Ik wil deze maand graag beginnen met de bikini body guide en meer groenten en fruit eten πŸ˜‰

    Antwoord
    • Veerlez

      Dankjewel πŸ™‚

      Antwoord
  5. Karlijn

    Weet je al met welke DIY je wilt gaan beginnen? Als je dat besluit kun je er langzaam spullen voor gaan verzamelen en ben je er misschien wel ‘opeens’ mee bezig πŸ™‚ Pff dat planken. Mijn zusje doet het ook en toen ik het haar zag doen op de vakantie werd ik al moe bij het zien ervan πŸ˜‰

    Antwoord
    • Veerlez

      Ik wil een kast gaan pimpen, hij is nu donkerbruin en ik wil hem roze (of blauw) maken en dan de achterkant beplakken met plakfolie! πŸ™‚ Hoef alleen nog de verf te kopen πŸ˜‰ En de Gamma zit vlakbij mn werk! Dus nu nog een weekend dagje uitkiezen en ik kan beginnen! πŸ™‚ Maar inderdaad, concreet maken helpt zeker!

      & dat planken is ook behoorlijk vermoeiend, gisteravond bleef ik het uitstellen en vergat ik het uiteindelijk, terwijl het de dagen daarvoor eigenlijk steeds makkelijker ging. Blijven doen, dan wordt het steeds makkelijk πŸ™‚

      Antwoord
  6. Kiki

    Succes met de doelen Veerle! Ik denk dat ik voor mezelf ook eens wat maanddoelen in een boekje ga opschrijven :). Volgens mij werkt dat wel goed!

    Antwoord
    • Veerlez

      Ik vind het heel fijn werken, nu ben ik veel bewuster bezig met dingen. Ben opeens veel gezonder en fitter bezig! πŸ™‚ Dus ik zou het zeker aanraden πŸ™‚

      Antwoord

Laat een reactie achter