Maart doelen

door | mrt 1, 2016 | Doelen | 14 reacties

maart doelen

Maart is begonnen, de lente is binnen handbereik. Kijken jullie ook zo uit naar deze maand? Ik kan niet wachten tot we weer zonder jas naar buiten kunnen of lekker op een terrasje kunnen zitten! Maart gaat voor mij weer een  drukkere maand worden dan de afgelopen maanden. Hierom heb ik mijn doelen daar ook op ingesteld. Ben je benieuwd welke doelen ik mijzelf deze maand stel? Hier zijn mijn maart doelen.

Voordat ik ga vertellen welke doelen ik mij deze maand stel, wil ik jullie eerst nog even laten weten hoe het met mijn februari doelen is gegaan.

Februari doelen

 • Het bijhouden van een tracker
 • 2 keer wandelen op een nieuwe plek
 • Maar voor 50 euro boodschappen doen deze maand

Het spannendste is natuurlijk of ik het laatste doel behaald heb, toch wil ik toch nog even aandacht aan de eerste 2 doelen besteden. Ik heb mijn tracker heel netjes bijgehouden, daar zal ik binnenkort nog een post aan wijden. Het wandelen is ook zeker gelukt. Je kon al lezen in mijn maandoverzicht dat ik in Lage Vuursche was gaan wandelen. Verder heb ik ook heel veel door Utrecht gelopen, straatjes ontdekt die ik nog niet kende. Ook ben ik een aantal door keer mijn wijk gaan lopen, om daar de boel een beetje te verkennen. Dus ook dit doel is geslaagd.

En dan nu waar jullie het benieuwdst naar waren. Hoe heb ik het gedaan met mijn bestedingsbudget? Ik kreeg nogal wat reacties omdat mensen het wel echt een uitdaging vonden. Het begon eigenlijk met dat ik vooral mijn voorraadkast wilde opmaken zodat ik die niet mee hoefde te verhuizen. Maar uiteindelijk werd het ook wel een beetje noodzaak, omdat ik toch wel krap bij kas zit. Maar goed, heb ik het gehaald of niet. Nee, helaas. Maar ik heb het op het nippertje niet gehaald. Ik heb deze maand 54,49 uitgegeven. Dit komt vooral omdat in de laatste week mijn olijfolie op was en ik die toch wel wilde aanvullen. Als ik deze uitgave van 5 euro niet had gedaan, dan had ik het gered! En ik moet zeggen dat ik tijdens de 99 weken bij de Albert Heijn, vorige week ook een aantal dingen heb gekocht om mijn voorraad kast weer aan te vullen. Sausjes en kruiden die ik eigenlijk nog niet nodig had. Dus al met al vind ik dat het mij wel gelukt is!

Maart doelen

In deze maand begin ik weer met werken. Hierdoor zal ik weer veel actiever zijn, dan ik de afgelopen maanden geweest ben. Het gaat weer even wennen zijn om de hele dag weg te zijn. Het gaat puzzelen worden, wanneer moet ik mijn boodschappen doen, heb ik nog tijd om te gaan hardlopen en hou ik mijn Miracle Morning routine vol? Mijn doelen wil ik daar dan ook op gaan richten. Een extra motivatie om het hardlopen en mijn routine vol te houden en ondertussen nog goed voor mijzelf te zorgen.

3x in de week hardlopen
Ondanks dat ik pas net weer een week ben gaan hardlopen, ben ik nu alweer bang dat ik er weer mee stop. Ik heb het afgelopen jaar niet gelopen en daarmee zit de routine er zeker nog niet in. Ik geniet er nu weer van om mijn schoenen onder te binden en weer te gaan. Maar ik weet ook hoe makkelijk ik het uitstel om te gaan lopen. Daarom leg ik het hier nu vast, zodat jullie mij eraan kunnen houden. Blijven lopen Veerle!

Wat wellicht ook als extra motivatie zorgt, is dat ik graag wil meelopen met de ALS Lenteloop in Bilthoven op 17 april.

Elke week een maaltijden plan maken
Dit doel stond vorig jaar in februari in mijn maanddoelen lijst. Nu een jaar later wil ik dit nog een keer proberen. Ondertussen weet ik iets beter wat voor mij hierin werkt. Toendertijd vulde ik een lijst in met welke maaltijden ik op welke dag wilde eten. Nu maak ik een lijst met verschillende maaltijden en zorg ik dat ik daarvoor bijna alle ingrediënten in huis heb. Er zijn dan een aantal maaltijden die op korte termijn op moeten in verband met de houdbaarheid van de groenten. Maar ik ben hierdoor wel vrij om te kiezen wat ik wanneer wil eten. Ik kan altijd nog iets extra’s of vers halen bij de Albert Heijn, die zit tegenwoordig toch om de hoek.

Ook werkt het beter wanneer ik de recepten op mijn keukenkastjes ophang, dan hoef ik het niet op te zoeken en is de drempel lager om het recept ook daadwerkelijk te maken.

Elke dag buiten bewegen
Eigenlijk sluit dit enorm aan bij mijn hardloop doel voor de komende maand, maar ik wil de dagen dat ik niet hoef te lopen, ook actief blijven. Mijn conditie is slechter dan ik zal willen, dus is het tijd om die te verbeteren. Ik vind het ook belangrijk om elke dag buiten te zijn, dus 1 en 1 is 2. Het gaat me er niet om dat ik heel veel kilometers ga maken, maar het gaat me erom dat ik elke dag buiten ben én beweeg. Het kan zijn dat ik een stukje naar de bushalte heb gelopen of naar mijn werk ben gefietst. Elk stukje is mooi meegenomen. Ik merk dat ik door de Miracle Morning routine veel bewuster ben van het feit dat beweging ook goed voor de geest is.

Wat zijn de doelen die jij jezelf stelt deze maand?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

De Beste tips om te Ontspullen
Het verhaal van een vleesboom
Begin een capsule wardrobe
Habit Tracker + printable
Rondreizen met Flixbus
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?14 Reacties

 1. Anne

  Wat een mooie doelen, Veerle! Ik weet zeker dat het je gaat lukken 🙂 wat betreft de hardlooproutine: dat is ook écht een doel van mij. Ik ga wel, zo’n een a twee keer per week, maar ben bang dat ik het snel weer ga uitstellen en dan.. Niet meer doe. En jee, wat ontzettend knap dat je in een maand maar €54,- heb uitgegeven!

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik ga enorm mijn best doen! Ik zou eigenlijk afgelopen zondag ook hardlopen, maar ik loop natuurlijk weer iets te hard van stapel en was zaterdag ookal een rondje gaan rijden op de racefiets. Dus ik mocht even overslaan en ga vandaag meteen een rondje rennen! De key is om het gewoon te doen, maar dat is zoveel moeilijker dan het lijkt! Maar 1 a 2 keer per week is ook prima, daar hou je je conditie zeker mee in stand! 🙂

   Antwoord
 2. Jenn

  Mooie doelen, veel succes!

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankje, ik ga mijn best weer doen!

   Antwoord
 3. Anna (Ook Anna doet dingen)

  Heerlijke doelen, super goed bezig weer :)! Ik wil ook deze maand weer echt gaan starten met hardlopen. Alleen het begin is al slecht: ik wilde vandaag gaan, maar nu het al de hele dag met pijpenstelen naar beneden komt, heb ik het al opgegeven… Oeps! Hopelijk later deze week!

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik moet zeggen dat ik gisteren ook niet gegaan ben, ondanks dat ik dat wel gepland had. Maar het was echt heel slecht weer! Ik ben toen als compensatie wel terug naar huis gelopen in plaats van met de bus. Hardlopen en motivatie blijft toch moeilijk samen gaan 😉

   Antwoord
 4. Kiki

  Wow ik vind het ten eerste heel knap dat je je financiële doel gehaald hebt (want je hebt ‘m inderdaad gewoon gehaald)! Ik stel ook elke maand een financieel doel voor mezelf & ook minstens één leuk doel, dat is deze maand: een museum bezoeken, het is echt lang geleden! Heb ook weer een bewegen-doel, 5000 stappen per dag (ik vind dat met een stappensteller echt onwijs leuk!), dus dat wordt weer vaker lopen i.p.v. met het ov, wandelingen maken hier in de buurt. Al vind ik het natte weer momenteel iets minder motiverend 😉 dus meteen een wedervraag: wat motiveert jou om met nat weer, tóch voor je doel te gaan? Het lijkt af en toe wel alsof het moesonseizoen is aangebroken :P.

  Antwoord
  • Veerlez

   Je bent zelf ook goed bezig Kieks! 🙂 Zo fijn dat dit allemaal zo goed werkt voor jou! Ik merk dat voor mij het nieuwe van de stappenteller er weer een beetje vanaf is, maar ik blijf lekker wandelen.

   Helaas moet ik bij je wedervraag zeggen dat ik dat zelf ook moeilijk blijf vinden. Ik ben gisteren niet gaan hardlopen, omdat ik het veels te koud had en gewoon, naar weer, bah! Ik geef mezelf dan een vrijstelling, maar moet daar wel iets anders voor doen. Ik ben om te compenseren wel een stuk gaan wandelen.

   Ik las laatst in de Flow een stukje over dat we vanaf onze jeugd ingeprent krijgen dat regen een negatief iets is, terwijl het eigenlijk ook een heel mooi iets is. Wellicht helpt je dat. Soms kan ik er enorm van genieten 🙂

   Antwoord
 5. Deisy

  Wat een prachtige doelen meis en je mag supertrots op jezelf zijn hoor, aangezien je het hartstikke goed hebt gedaan afgelopen maand (hallo 5 euro is helemaal niks hea wat dat betreft). Ik wens je voor komende maand echt al het goeds toe <3

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankjewel voor je lieve comment 🙂 Ik ben ook zeker trots op mijn 55 euro voor boodschappen, wie doet me dat na 🙂 Ik ben benieuwd hoe ik het er deze maand weer vanaf ga brengen!

   Antwoord
 6. Angélica

  Goede doelen inderdaad! Mijne zijn ook 3x per week sporten en een mealplanner bijhouden elke week. Ik denk dat dat wel echt veel geld gaat schelen!

  Antwoord
  • Veerlez

   Mealplannen helpt zoveel! Ik wil eigenlijk ook gaan mealpreppen, dat zal ook een hoop schelen 🙂

   Antwoord
 7. Dina

  Wooaaaah wat goed van de boodschappen zeg! :O

  Antwoord
  • Veerlez

   Goed he? Ik heb om te compenseren net voor 15 euro allemaal lekkere en wat luxere spullen gekocht! Groenten en kaasjes! Zoveel zin in lekkers nu ik weer iets meer mag uitgeven!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Waarom overvraag ik mijzelf? - […] heb het natuurlijk over mijn doel om in maart 3 x in de week te gaan […]

Laat een reactie achter