Januari Goals

door | jan 31, 2015 | Doelen | 11 reacties

veerlez_goals_jan (Small)

Al een paar maanden hou ik mijn doelen bij, elke maand weer een nieuw aantal doelen. Deze doelen kies ik uit om een focus in mijn maand aan te brengen. De ene keer kies ik mijn goal om mijzelf te motiveren, de andere keer om gezonder te leven. Hier lees je of en hoe ik me aan mijn doelen van januari heb gehouden. 
Mijn financiën bijwerken
Het eerste weekend van januari ben ik er meteen voor gaan zitten. De hele stapel die in verschillende hoeken door mijn kamer lag, bij elkaar geraapt en alles gaan indelen op onderwerp. Het was fijn dat precies rond die dagen dat Anne een stuk plaatste om meer overzicht in je financiën te krijgen. Een mooie opzet met wat voor een onderwerpen er allemaal in de map moesten en daarmee waren mijn tabbladen geboren. Nu is het een heerlijke overzichtelijke map en heb ik hem makkelijk te pakken neer gezet, zodat ik hem meteen kan aanvullen als ik weer een brief krijg.

 

Elke dag iets weggooien

Dit was een leuk doel om te doen. Toen ik in december dit doel bedacht, had ik al een aantal dingen op het lijstje staan die weg zouden gaan. Mijn carnavals kroegentocht medaille en een bosje nepbloemen vielen mij al elke keer in het oog, maar de motivatie was laag om ze weg te gooien omdat ze niet in de weg lagen. Door deze challenge heb ik ze wel weg gegooid. Ik heb écht elke dag een foto gemaakt en op sommige dagen zelfs meerdere foto’s. Het scheelt ook dat ik in deze maand onze keuken heb gereorganiseerd en dat deze maand de verhuizing van mijn atelier was. Hierdoor was ik ook redelijk gedwongen om spullen weg te doen. Niet alles is weggegooid, veel is ook naar de kringloop gegaan. Toch valt het me op hoeveel prul er in mijn huis staat. Weg gooien is iets makkelijker geworden door dit doel!
Geen eten weggooien
Dit was het moeilijkste doel en ik heb me er dan ook niet helemaal aan gehouden. Ik heb halverwege januari toch 2 paprika’s moeten weggooien, binnen een week waren ze beschimmeld, normaal gaan ze niet zo snel. Maar blijkbaar was 1 van de paprika’s al niet meer goed toen ik ze kocht. Erg jammer. Verder is de les dat ik geen yogurt moet open maken aan het begin van mijn werkweek. Wanneer ik moet werken ontbijt ik niet en blijft de yogurt dus staan. Er is dus ook 1 portie yogurt overgebleven wat niet mee is gegaan in mijn ontbijt of in een smoothie. En de laatste week van januari was het eigenlijk ook wel een drama. Ik ben veel meer gaan letten op mijn voeding, waardoor ik meer groente kocht en heel af en toe bleef er wel iets over omdat ik écht geen honger meer had. Toch heb ik wel vaak kliekjes gegeten en mijn avondeten uitgezocht bij wat ik nog in de keuken had liggen.
Al met al heb ik toch enorm mijn best gedaan, in een restaurant netjes alles opgegeten, ondanks dat het best veel was. Als ik thuis kwam en ik nog brood van de middag had, ook opgegeten voordat ik avond eten mocht maken. Ik ben er zeker bewuster mee omgegaan en met mij gelukkig ook vele anderen. Niet alleen mensen die aan de challenge meededen, maar ook mensen in mijn omgeving. Mijn grootste doel is om bewuster te zijn en om anderen bewuster te maken. Dus in dat opzicht is dit doel redelijk geslaagd. Ik ga hem in een andere vorm meenemen naar volgende maand, maar dat lees je maandag.
Mijn vriezer ontdooien

Op een druilerige maandagochtend moest mijn vriezer er dan echt aan geloven. Gewapend met een plantenspuit vol warm water en een spatel heb ik mijn vriezer ijsvrij gemaakt. Het klusje was binnen een kwartier geklaard en precies op tijd, want mijn boodschappen moesten worden ingeladen! Nu heb ik weer alle ruimte in mijn vriesvak en kan ik niet wachten tot ik weer ingevroren fruit bij de Lidl kan halen!

Mijn doelen zijn deze maand behoorlijk goed gelukt, hoe is het met jou doelen gegaan?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Maandoverzicht van oktober 2022
Suppen in de winter
Beste tips voor roze haar
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
9 boeken voor een betere money mindset

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?11 Reacties

 1. Dina

  Oei vriezer ontdooien, dat vergeet ik steeds. Ik ga het aankomende maand doen! BELOOFD.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik bleef hem ook maar voor me uit stellen, maar het was helemaal niet veel werk 🙂 Dus hup, helemaal niet aankomende maand, maar gewoon nu 😉

   Antwoord
 2. Wendy

  Wij hebben helemaal geen last van ijs in de vriezer. Iets met een speciaal systeem die dat tegen gaat ofzo. Zo blij mee. Scheelt weer een klusje. 😉

  Antwoord
  • Veerlez

   Oeewh dat klinkt als een ideaal systeem! Ooit, als ik geld heb en later groot ben, dan wil ik ook zo een systeem 😉

   Antwoord
 3. Natasja

  Ik had geen doelen deze maand maar het bijhouden van mijn administratie en ontdooien van mijn vriezer klinken wel als twee goede doelen voor februari! 😉

  Antwoord
  • Veerlez

   Dat zijn nou echt van die dingen die altijd op je to do list staan, maar je nooit gaat doen 😉 Dus voeg ze maar toe aan februari 🙂

   Antwoord
 4. Irma

  Goed bezig geweest hé!

  Antwoord
 5. Marlou

  zo goed bezig! 🙂
  Ik ben ook aan de maandvoornemens gegaan (wat deels m’n jaardingen in kleine stukjes zijn) en dat ging ook belachelijk goed! Heb gesolliciteerd, nieuwe leuke mensen ontmoet, een website die ik herschreef afgerond en m’n eigen website aangepast (en bloemen gekocht, twee keer zelfs! en ook wel maar 2 van m’n geplande 5 films gekeken….. haha). Go february!

  Antwoord
  • Veerlez

   Lekker bezig!! 🙂 Wat heb je in februari allemaal gepland staan? 🙂

   Antwoord
 6. Sas

  Haha die vriezer moet bij ons eigenlijk ook gedaan worden, oops *bloos*
  Maar zooooo geen zin in.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik had er ook geen zin in, maar het valt eigenlijk best mee, gewoon aan beginnen, kwartiertje werk en dan ben je klaar en heel tevreden 😉

   Antwoord

Laat een reactie achter