Januari doelen

door | jan 3, 2016 | Doelen | 15 reacties

januari doelen

Januari is natuurlijk de maand van de goede voornemens. Ik doe daar niet echt aan. Ik heb geleerd dat het voor mij beter werkt om een aantal kleinere doelen te stellen. Die kleinere doelen neem ik dan eerder op in mijn gewoontes. Deze januari stel ik mijzelf 3 doelen. Ben jij benieuwd welke doelen dat zijn? Lees dan mee met mijn januari doelen.

Allereerst wil ik toch nog heel even schrijven over mijn december doelen. Normaal gesproken vertel ik aan het eind van de maand hoe het met mijn doelen gegaan is en of ik er dingen uit geleerd heb. Nou eindigde december natuurlijk met een aantal jaaroverzichten waardoor ik vond dat er geen ruimte was voor de december doelen. Nou heb ik ze ook allemaal zonder bijzonder veel moeite doen gehaald. Het zelfhulp boek heb ik alleen nog niet uit, maar ik hoef nog maar een klein aantal pagina’s. Dat zal ik de dag nadat deze post online komt, zeker uit hebben!

Oké, hier komt ie nu dan echt, mijn januari doelen!
Mijn belminuten opmaken aan oma
Ik heb een abonnement met veel meer belminuten dan ik eigenlijk gebruik. Ik ben niet zo een beller, maar tijdens congressen of festivals bel ik veel meer. Hierdoor is het lastig op een passende bundel te nemen. Daarbij scheelt het me maar 2 euro in de maand om een lekker grote bundel te nemen, waar ik altijd mee rond kom. Maar in de maanden dat ik minder werk, gebruik ik dus lang niet die minuten. Wat is er nou een mooier doel, dan om die overige minuten te besteden aan mijn oma! Ik moet nog 80 minuten opbellen voor 10 januari, dus oma, bereid je maar alvast voor!

Elke week een podcast luisteren
Ik ben een grote fan van de Lively Show, die podcasts zetten mij altijd aan het denken en leren mij weer nieuwe dingen. Toch heb ik al een aantal maanden geen podcasts meer geluisterd. Zonde! Ik wil nu minimaal één podcast per week luisteren!

Minimaal om de dag in mijn dagboek schrijven
Het liefst zal ik elke dag in mijn dagboek schrijven, maar ik realiseer mij dat dat niet erg realistisch is! Ik moet van mijzelf al elke dag een tekening maken voor mijn 31 before 31 project. Ik moet elke dag een foto maken voor mijn 366 foto project. Ik schrijf elke avond in mijn Q&A 5 year boekje. Het begint wel een beetje veel te worden. Maar ik geniet van het reflecteren en het later kunnen nalezen van mijn dagboek. Ik schrijf nu al zeker 14 jaar altijd in een dagboek, maar niet meer zo consequent als vroeger. Dat wil ik dus weer iets meer proberen te doen.

Welke doelen heb jij je deze maand gesteld? Of ga je mee doen met 1 van mijn doelen?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Maandoverzicht van oktober 2022
Suppen in de winter
Beste tips voor roze haar
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
9 boeken voor een betere money mindset

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?15 Reacties

 1. Jenn

  Mooie doelen! Soms zou ik willen dat ik nog eens met mijn oma zou kunnen bellen ❤️

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankje! Dat gevoel herken ik maar al te goed, ik zou ook graag mijn andere oma nog kunnen bellen <3

   Antwoord
 2. Yvette

  Wat goed om je belminuten op te maken aan je oma. Een win win situatie.

  Antwoord
  • Veerlez

   Dat vond ik nou ook! Alleen heb ik nu nog 80 belminuten tot 10 januari en ik ga deze week ook nog naar haar toe, dat gaat een uitdaging worden 😉

   Antwoord
 3. Kiki

  “dus oma, bereid je maar alvast voor!” Ik moest hier om lachen 😀
  Podcasts luisteren heb ik echt zo lang niet gedaan! Luister jij met Itunes? Ik vind dit wel een heel leuk en leerzaam doel :). Er flitsen allerlei doelen door m’n hoofd nu, omdat je post me inspireert :). Ik ga het even voor mezelf op een rijtje zetten! O.a. wil ik graag eens een goede (liefst spannende) serie volgen, want dat is er vorig jaar amper van gekomen.

  Antwoord
  • Veerlez

   Wat leuk om te horen dat deze post je inspireert! 🙂 Ik ben benieuwd wat jij wilt gaan doen 🙂
   Ik luister mijn podcasts via de Podcasts app van Apple, dus ik gok inderdaad via Itunes. De podcasts van Jess Lively zijn ook via haar site te beluisteren!

   Antwoord
 4. Rosie - Lifebyrosie.nl

  Mooie doelen! En super dat je lekker veel met je oma belt, alleen maar gezellig en daar maak je je oma vast super blij mee! 🙂

  Mijn doel is om meer bezig te gaan met mindfulness (daarom mijn 52 weken mindful leven challenge), mijn zwangerschapskilo’s kwijtraken en verder heel erg gelukkig blijven ;-)!

  Veel liefs! X

  Antwoord
  • Veerlez

   Mijn oma vond het geweldig toen ik haar vertelde dat ik haar nog veel vaker ging bellen! 🙂
   Ik vind je doelen erg mooi, mindfulness leven is zo goed en slim om daar een challenge van te maken! 🙂 En gelukkig blijven vind ik het mooiste doel, vooral omdat dat zegt dat je dat nu al bent, fijn! 🙂

   Antwoord
 5. Sanne

  Mooi lijstje!
  Inderdaad, kleine doelen stellen werkt voor mij ook veel beter.
  Liefs

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik denk dat concreet ook wel helpt bij het stellen van doelen. Bijvoorbeeld meer oma bellen, blijft vaag. meer dan wat? Ik wil mijn oma 4x bellen of ik wil bellen tot mijn belminuten op zijn 😉

   Antwoord
 6. Michelle

  Hé, wat een leuke heldere doelen zeg! Die van de belminuten aan je oma vind ik echt hartverwarmend 🙂
  Podcasts zou ik ook meer tijd voor moeten maken…

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik ga straks ook naar mijn oma toe, terwijl ik op de heenweg dan een podcast luister en in mijn dagboek schrijf, het komt wel goed met die doelen geloof ik 😉

   Antwoord
 7. Maris

  Wat een goed idee van je belminuten! Ik heb er ook altijd veel over, maar helaas geen oma meer. Misschien maar eens wat meer met mijn ouders bellen.

  Antwoord
  • Veerlez

   Als je geen oma meer hebt, dan zijn er vast nog wel andere familieleden of vrienden die je kan verblijden met een telefoontje 🙂 Zonde om die belminuten te laten vergaan 😉

   Antwoord

Laat een reactie achter