Februari Goals

door | feb 2, 2015 | Doelen | 15 reacties

veerlez_goals_feb (Small)
Ik stel mijzelf nu al een aantal maanden een aantal doelen om te zorgen dat mijn leven mooier wordt. De ene keer kies ik voor een doel zodat mijn leven meer op orde is, zoals bijvoorbeeld afgelopen maand mijn financiën bijhouden. Een andere keer kies ik om meer geniet momentjes in te creëren, zoals toen ik in december 2x een stuk zou wandelen. Deze maand kies ik voor doelen om te zorgen dat ik meer rust neem.

Februari is voor mij een drukke maand, de weekenden zitten bijna al helemaal volgepland en daarom is het voor mij belangrijk dat ik ook tijd voor mijzelf in plan. Met die gedachte in mijn achterhoofd, ben ik tot de volgende doelen gekomen.

Alleen maar films kijken die op mijn watchlist staan
Het lijkt dat mijn watchlist per dag groter wordt, dit komt ook omdat ik vaak films bekijk die ik al ken. Maar een groeiende watchlist zorgt ook voor het gevoel dat ik nog heel veel films moet kijken. Dat gevoel kan soms wat beklemmend zijn, daarom deze maand de missie om dat aantal iets te verkleinen.

Elke week mijn maaltijden inplannen
Doordat ik een drukke maand tegemoet ga, gaat het soms lastig zijn om al mijn maaltijden in te plannen, laat staan de boodschappen daarvoor doen. Wanneer ik aan het begin van de week weet wat ik ga eten, kan ik op mijn vrije dag mooi de boodschappen doen. Het creëert enige rust in de planning wanneer ik na het werk gewoon naar huis kan, zonder dat ik door een drukke Albert Heijn hoef te lopen.

Maak een week(end) overzicht
Om wat creatiever te worden wil ik deze maand mijn week of weekend op een leuke manier vastleggen. Dit kan door te scrapbooken, maar ook door te tekenen. Ik heb nog niet helemaal uitgedacht hoe ik dit zal vormgeven, maar dat zullen we komend weekend wel zien. Ik werd geïnspireerd door het Project Life waar Anne nu mee bezig is. Omdat ik bang ben dat ik een hoop geld uitgeef en na een maand er al niet meer mee bezig ben, bedenk ik mijn eigen creatieve doel om me hiervoor klaar te stomen.

Elk weekend lippenstift op doen
Een leuk en makkelijk haalbaar doel. Door elk weekend lippenstift op te doen, zal ik me net iets specialer voelen die dag. Een kleine moeite om je dag toch iets op te vrolijken. Ik kijk er nu al naar uit om elk weekend lippenstift op te hebben.

Doe jij mee met één van mijn doelen?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
7 redenen om vrijwilligerswerk te doen
Begin een capsule wardrobe
Geld verdienen met Pinterest
Mijn uitrusting tijdens de Camino de Santiago
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?



15 Reacties

  1. Natasja

    Ik join met de lippenstift! Maaltijden inplannen en alleen films op mijn watchlist kijken zou ook niet verkeerd zijn. Maar of ik dat ook echt ga doen, is altijd maar weer de vraag :’)

    Antwoord
    • Veerlez

      Het lippenstift doel is geïnspireerd op één van jou posts 🙂 Afgelopen weekend heb ik al een start gedaan,nog nooit zoveel complimenten gehad 🙂

      Antwoord
  2. Marlou

    ik doe mee met elke week eten plannen (+ eens per week boodschappen doen)! scheelt veel geld, inderdaad ook tijd door direct naar huis kunnen én ik heb plots veel gezonder eten in huis, dan telkens toch maar chocola of chips of snoep 🙂

    Antwoord
    • Veerlez

      Inderdaad, alleen maar positieve kanten aan het eten plannen! 🙂 Ik ben heel erg benieuwd hoe me dit deze maand gaat verlopen.. Afgelopen week had ik voor het eerst een eetmenu en ik heb me er wel 1 avond aan gehouden 😉

      Antwoord
  3. Tineke

    Goede doelen! Ik ga ook proberen m’n maaltijden in te plannen. Enige probleem is dat ik nooit iets weet te verzinnen, haha!

    Antwoord
    • Veerlez

      Daarom heb ik een aantal kookboeken en daarin alle recepten die ik mezelf zie maken gemarkeerd 🙂 Scheelt de helft 😉

      Antwoord
  4. Dina

    Wat leuk! Met lippenstift op voel ik me ook altijd net een beetje specialer! 🙂

    Antwoord
  5. Lieke

    Alle films kijken die op je watchlist staan – dat wil ik ook wel heel graag, maar het zijn er zoveeeel T_T

    Antwoord
    • Veerlez

      Het zijn niet zo zeer alle films he, maar alleen maar die films, met het idee dat die lijst dan een keer krimpt 😉

      Antwoord
  6. Melissa

    Watchlisten zijn misschien handig, alhoewel ik dan misschien films zou missen die er niet op staan. Veel geluk met je lijst 🙂

    Antwoord
    • Veerlez

      Ik mag van mijzelf wel uitzonderingen maken met films die in de bioscoop draaien of al maanden klaar staan op mijn harde schijf, dus ik heb nog enige speling in mijn watchlist 😉 Maar inderdaad, ik merk dat ik als ik vrij mocht kiezen, ik vandaag een hele andere film had opgezet, ik had juist behoefte aan een golden oldie, zo een die je kan meepraten..

      Antwoord
  7. Irma

    Leuke doelen zeg! Ben benieuwd hoe het gaat lukken! (:

    Antwoord
  8. Kiki Siegers

    Ik doe mee met de films 🙂 ! Al vind ik maaltijden plannen ook een goed idee. Ik doe dit soms al, maar neig soms toch naar iets makkelijks te nemen. Is ook weer een idee om af en toe voor meerdere dagen te koken, zodat je altijd iets voedzaam hebt. Dus daar wil ik eigenlijk ook wel aan meedoen!

    Antwoord
  9. Sas

    Succes en veel plezier met deze mooie doelen in Februari!

    Antwoord
  10. Diolifestyle

    Fijne doelen. Ik plan ook altijd mijn maaltijden.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. 15x gekke feitjes - […] als Elton John, sinds ik mijn nachtbril heb. Ik weet nooit wat ik de afgelopen week gegeten heb (al…

Laat een reactie achter