April doelen

door | apr 2, 2016 | Doelen | 12 reacties


Het is april, wat gaat de tijd toch weer snel. Maart was een drukke maand en april gaat dat voor mij ook zeker worden. Daar pas ik mijn doelen dan ook op aan, vooral aangezien maart toch ietsje anders liep dan gepland. Ik vertel hier hoe het behouden van mijn doelen in maart verliep en welke doelen ik in april stel. Lees je mee?

Maart doelen

 • 3x in de week hardlopen
 • Elke week een maaltijden plan maken
 • Elke dag buiten bewegen

Tja… Wat zal ik er eens over zeggen? Dat ik niet alle doelen behaald heb, dat zal jullie vast niet verbazen. Ik schreef tenslotte niet voor niets de post ‘waarom overvraag ik mijzelf?‘ Die post schreef ik naar aanleiding van mijn eerste doel, het hardlopen. Ik stelde mijn doel bij, maar deed er alsnog niks mee. Hardlopen is gewoon nog niet voor mij weggelegd. Misschien binnenkort weer. Ik probeer mijzelf nu op andere manieren fit te houden. Daaruit was ook mijn derde doel ontstaan, het naar buiten gaan. Ik heb de afgelopen maand in mijn habit tracker bijgehouden wat ik voor beweging heb gedaan. Ik mis op 3 dagen vinkjes en daarbij kan ik niet achterhalen of dat is omdat ik het niet gedaan heb óf dat ik het gewoon vergeten ben in te vullen. Maar ik heb dus bijna elke dag wel een stukje gewandeld of gefietst. Ook heb ik de laatste maand mijn hoepel weer uit de kast gehaald. Erg fijn om weer hoepelend door het leven te gaan.

Mijn maaltijden inplannen gaat, sinds ik mijn bullet journal gebruik, bijna automatisch. Ik maak elk weekend een nieuw weekoverzicht in mijn bujo, waarin ik mijn maaltijden en boodschappen daarvoor meteen in kaart breng. Het scheelt me heel veel tijd. Doordat ik mijn bujo altijd bij me heb, kan ik hierdoor na een drukke werkdag, ook nog gewoon mijn boodschappen halen, zonder dat ik iets vergeet mee te nemen.

April doelen

Deze maand staat in het teken van overzicht creëren en Veerle tijd plannen. Niet is fijner dan overzicht hebben en hoe krijg je dat het beste? Juist! Door lijstjes te maken. Daarbij hier het lijstje met mijn doelen voor deze maand.

Een weekend offline
Om te beginnen wil ik een weekend offline zijn. Zoals ik laatst in het tweede weekoverzicht vertelde, heeft een vriend van mij een project waarvoor hij al bijna een jaar offline is. Ik wil hem in zijn laatste week zeker gaan steunen door ook minder online te zijn, maar ik moet nog zoeken naar hoe ik dat ga doen. Ik wil in ieder geval een weekend lang offline zijn. Ik heb daarvoor een weekend uitgekozen waarin ik twee dagen moet werken. Maar het gaat erom dat ik daar om heen ook offline ben. Dat ik ’s avonds in plaats van een avond Netflixxen, een boek ga lezen. Ik ben benieuwd hoe dat weekend me gaat bevallen. Daarna beslis ik hoe ik die week (18t/m 25 april) ga mee doen.

Een Veerle dag plannen
Ik vertel in mijn vorige doel dat ik een heel weekend werk. Ik ben deze maand een beetje te enthousiast geweest met de roostering. Ik heb welgeteld nog 1 lege vrije dag in mijn agenda staan en die heb ik bij deze geblokt. Ik wil die vrij houden om alleen maar dingen voor mijzelf te gaan doen. Géén boodschappen doen of opruimen, nee, ik wil wat leuks doen. Misschien ga ik een bus tocht maken en daarna een fijne wandeling, wellicht ga ik een dag schilderen in het atelier of in de sauna. Maar in ieder geval: een dag die totaal gefocust is op dingen waar ik blij van word.

Weer focussen op budgetteren
In februari leefde ik een maand van een zeer klein budget. Ik ben nu weer iets ruimer gaan leven, maar ik wil wel blijven opletten. Daarom wil ik deze maand weer al mijn uitgaven gaan bijhouden. Ik heb een nieuw excel bestand aangemaakt waarin ik al mijn uitgaven wil gaan bijhouden. Hopelijk motiveert dit mij weer om even wat op de centen te letten en ook in kaart te brengen hoe het met mijn spaargeld staat. Of ik dat als reserve nodig blijf hebben of dat ik wellicht toch een keer op vakantie kan gaan. Tijd om alles uit te pluizen!

Digitale opruiming
Mijn laptop gaat alweer een tijdje mee en is niet altijd het meest betrouwbare beestje. Een jaar geleden had hij moeite met het afspelen van video’s, waardoor ik toen grotendeels mijn werklaptop gebruikte. Nu ik deze laptop weer dagelijks intensief gebruik, merk ik dat hij langzamer is geworden. Het is dus tijd voor digitale opruiming. Heb ik echt 81,5 GB nodig aan muziek, terwijl ik altijd via spotify luister? Of bewaar ik dat allemaal voor die 2 keer per jaar dat ik weer nieuwe cd’s op mijn telefoon zet? Waarom heb ik Spotify als programma nog op mijn laptop staan, het vertraagt mijn laptop enorm en ik gebruik toch altijd de in browser variant. Het is tijd voor een grote schoonmaak. En tijd voor een nieuwe backup. Want ik geloof dat ik mijn foto’s al niet meer sinds oktober heb opgeslagen. Werk aan de winkel.

Doe jij ook mee met de digitale opruiming of een weekend offline zijn?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Suppen in de winter
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De mooiste plekken om te suppen in Nederland

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?12 Reacties

 1. Anne

  Wat een mooie doelen, Veerle! Ik vind het idee van een weekendje offline wel een hele goede, dat lijkt me heerlijk 🙂 Even nadenken wanneer ik dat zou kunnen proberen!

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankje, ik ga mijn best doen om ze na te leven! Ben benieuwd hoe jou weekend offline bevalt 🙂

   Antwoord
 2. Ilse

  Een weekend offline, heerlijk! Maar ik ben vooral benieuwd of je gaat schilderen in de sauna 😉

  Antwoord
  • Veerlez

   haha die heb ik inderdaad een beetje gek geschreven! Maar leuke uitdaging lijkt me zo! 🙂

   Antwoord
 3. Jessica

  Oeh ik zit ook al een tijdje te denken aan een offline dagje/weekend in te plannen. Denk dat dat ook heel veel rust geeft!

  Antwoord
  • Veerlez

   Zeker doen! Ik had vanmiddag al een voorproefje en het is heerlijk! Lekker boekjes lezen in de zon of een wandeling maken! 🙂

   Antwoord
 4. Lonneke

  Jeetje ik kan me werkelijk bij alles wel aansluiten, al ben ik digitaal best opgeruimd haha. Zo’n offline weekend ga ik ook eens doen. Volgens mij geeft me dat heel veel rust.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik zal je aan de eind van de maand even vragen in hoeverre jij hier deze maand iets mee doet 🙂 Ben benieuwd!

   Antwoord
 5. Kiki

  Dat zijn weer mooie doelen, met voldoende uitdaging denk ik 🙂 veel succes! Ik moet zeggen dat ik er zeker wat aan heb om ook mijn uitgaves te gaan bijhouden (naast het instellen van een maandbudget wat ik al doe) en digitale opruiming: dat klinkt ook erg nuttig! Tof dat je een weekje offline wilt gaan, ik hoop dat het je leuke dingen/momenten gaat opleveren :)!

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik begin met dit weekend offline, of ik de hele week mee pak, dat zie ik na dit weekend wel weer 🙂 Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit of ik dingen wil schrappen. Ik denk dat bijvoorbeeld gev mijn leven verrijkt, dus dat ik niet zonder facebook zal willen daardoor. Ach, ik zie het na dit weekend 🙂

   Antwoord
  • Veerlez

   Welke 2 ben jij mee bezig dan? 🙂 Ben benieuwd!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. April maandoverzicht - […] dag later was het Veerle dag, die dag was ookal genoemd in mijn april doelen. Een dag waar ik…

Laat een reactie achter