December maandoverzicht

door | jan 3, 2017 | Persoonlijk | 2 reacties

De laatste maand van het jaar is alweer voorbij. En wat was het een fijne, maar drukke maand. Ik heb mijn familie vaak gezien, ik heb veel gewerkt en een fijn aantal avonden met vrienden gehad. Om het jaar nu echt af te ronden is hier mijn december maandoverzicht. Kijk je mee?


Uutflükt is het leukste en gezelligste kortingsboekje van Utrecht. Begin december was er een klein lanceringsfeestje en daar was ik bij! Wat een gezellige avond hadden we. We gingen daarna ook nog cocktails drinken. Het werd een memorabele avond!


Begin december was het natuurlijk ook tijd om Sinterklaas te vieren. We vierden het heel klein dit jaar en gaven elkaar alleen maar kleine etenswaren. Ik kreeg heel veel thee, chocola en bananen, wat een verrassing! Tibbe was erg blij dat hij een heleboel inpakpapier kreeg.


Na de Sinterklaasviering moest mijn zusje optreden met haar orkest. Het optreden was in de Doopsgezinde kerk in Utrecht. Dat is een kerk waar toevallig wat familiegeschiedenis ligt. Erg bijzonder om daar nu een keer binnen te zijn geweest.

Vanwege die familiegeschiedenis mochten wij een kijkje nemen op de zolder van de kerk. De trap naar zolder was alleen verzegeld. Het voelde een beetje als inbreken in de kerk. Gelukkig gingen we wel onder begeleiding naar boven.

Er waren parelwolken voorspeld in de eerste week van december. Een goede reden om rond de zonsondergang even een stukje te gaan fietsen. Het werden helaas geen parelmoerwolken, maar het werd wel een mooie zonsondergang. De Cinemec stond er mooi bij.

 

Tijdens de opening van het nieuwe Utrecht Centraal waren er allerlei leuke activiteiten. Er waren optredens, je kon trouwen voor een dag en je kon mee doen met de ochtend yoga. In de ochtend kou op het ijskoude station heb ik toen mee gedaan. Dit was ook nog eens mijn eerste keer yoga, wat een fijne ervaring!

Deze maand was Daan extra knuffelig. Het begon kouder te worden en ik was vaak van huis. Dat resulteert erin dat Daan altijd bij me in de buurt wilt zitten en het liefste op mij. Als zij alles voor het zeggen zou hebben, zou ze het liefst op mijn hoofd zitten.

Ik ging deze maand ook 1 keer taart eten. Het was een stoofperenmerengue taart, overheerlijk! Ik kan niet wachten tot ik deze weer kan gaan eten!


Ik zag hele leuke babykleding, daar lag een kleine focus op omdat ik deze maand tante ben geworden (sst)

Ik geniet altijd zo van alle lichtjes in het donker. De hele binnenstad zag er zo mooi uit met alle versiering. Alle kwartieren waren mooi verlicht. Ik bracht één zondag in de kou door op de zelfgemaakte kerstmarkt.

Ik hielp daar Linda, die haar gedecoreerde meubels en illustraties verkocht. Ze maakt ook hele leuke geboorte-illustraties. Dus neem even een kijkje op haar website!


ik knipte mijn Airwaves bandje af, op de dag dat ik een maand terug was uit IJsland, een beetje confronterend wel.


Ik heb elke dag dat ik bij de Post werkte een foto gemaakt, omdat ik bang was dat mijn maandoverzicht anders nergens uit zal bestaan. Gelukkig bleek het niet minder waar te zijn, ik heb genoeg foto’s gemaakt deze maand, dus jullie hoeven niet naar 14 post foto’s te kijken!


Voor mijn werk bij Grasnapolsky festival, werk ik in de Snorfabriek. Een fijne, maar koude locatie in Utrecht.

Kijk nou, het uitzicht wat ik vanuit onze keet had, de kas waar we normaal in zitten te werken. Het is een fijne locatie!


Op een ochtend kreeg ik een smsje dat ik later hoefde te beginnen bij de Post. Ik heb de Post dus ook eens bij daglicht gezien. Het moet niet gekker worden!


Ik ging wat oefenen met handlettering!


Er zijn overigens ook genoeg dagen geweest waarin ik het daglicht niet gezien heb. In het donker naar de post en in het donker weer naar huis.


Ik was naar Song of the Year in TivoliVredenburg. Aangezien ik totaal gesloopt was van mijn lange post dagen, wilde ik bij de concerten zoveel mogelijk zitten of leunen. Dan krijg je dus situaties dat je opeens achter de band zit.


Uutflükt stond op de kerstmarkt in de Snorfabriek en daar ging ik natuurlijk even langs om Marlou te supporten!


Tibbe genoot ervan dat met de kerst er opeens zoveel mensen in huis waren. Je ziet helemaal niks van die gezelligheid op mijn foto’s, aangezien mijn familie anoniem wil blijven. Maar ga er maar vanuit dat het een gezellige boel was.


Mijn laatste dagen bij de Post werd het opeens mooi en koud weer!

Veerlez ultimate playlist

Door mijn 32 dingen lijst, heb ik nu ook weer een extra toevoeging in mijn maandoverzicht. Welke 3 liedjes hebben voor mij deze maand gekenmerkt?

Bazart – Goud


Ik zag Bazart spelen tijdens de Song of the Year en wat een fijne liedjes maken zij. Kleinkunst, herkenbaar en mooi. En dan ook nog eens dat fijne vlaamse accent. Ja dit is echt een fijne ontdekking!

Thomas Azier – Talk to Me


Het leuke aan werken op een festival, is dat je veel nieuwe muziek leert kennen. Ik ben eigenlijk altijd nogal eenkennig in mijn muziek. Ik luister pop en country. Maar door mijn festivalcontacten leer ik weer nieuwe dingen kennen. We hadden het laatst toevallig over dat Thomas Azier in februari naar nederland komt en dat was voor mij genoeg reden om even naar Thomas Azier te luisteren. Dit nummer bleef zo enorm in mijn hoofd hangen, dat het wel in mijn december lijstje moest komen.

Haevn – Bright Lights


Ook Haeven zag ik spelen tijdens de Song of the Year. Ik had dit nummer wel al vaker gehoord, maar ik wist eigenlijk niet wat het was, tot ik Haevn live zag spelen, wat een mooie liedjes maken zij.

 

Hoe is december voor jou geweest?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Maandoverzicht van oktober 2022
Suppen in de winter
Beste tips voor roze haar
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
9 boeken voor een betere money mindset

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. Angélica

  Ohh leuk dat handlettering, dat is ook echt iets waar ik wat meer mee wil gaan doen (roep ik al anderhalf jaar….) maar het komt er maar niet van. Heb er gewoon geen geduld voor :/
  Yoga op het station lijkt me een bijzondere ervaring ha, en de Snorfabriek ziet er echt uit als een fijne plek. Maar wel koud ja!
  En die cocktails… ja dat was een leuke avond 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Gewoon wat oefensheets uitprinten en beginnen! Ik ga er vanavond weer een aantal uitprinten, ik wil dit kunnen!
   Snorfabriek is een hele leuke en fotogenieke plek, maar het is echt heel koud, ik kijk uit naar de zomers daar 😉
   & we moeten vaker van dat soort cocktailavonden doen!

   Antwoord

Laat een reactie achter