Augustus maandoverzicht

augustus_maandoverzicht

Oh Augustus, wat was je een fantastische maand! Ik heb zoveel leuke dingen gedaan, fijne mensen gezien en ook even de tijd gehad om tot rust te komen. Het scheelt natuurlijk een hoop dat het de laatste 2/3 weken ook fantastisch weer is geweest! Waren alle maanden maar een beetje zoals augustus. Ben je benieuwd wat augustus allemaal voor mij in petto had? Kijk dan mee naar mijn augustus maandoverzicht.

Op 1 augustus besloten mijn zusje en ik om weer een Pathe Unlimited pas te nemen. Door hem online aan te vragen, kon ik een nieuwe foto erop plaatsen. Ik koos voor een foto met roze haar, score! Dat heb ik nou altijd al eens gewild, een pasje met roze haar! We gingen diezelfde avond meteen naar de Cinemec in Utrecht, ideaal om zo een grote bioscoop om de hoek te hebben!


En het uitzicht wat je hebt vanaf de Cinemec, dat is ook niet niks! Een fijne plek om zonsondergangen te bekijken! Wie weet moet ik toch een keer naar de Rooftop cinema!


Er was redelijk mooi weer voorspeld. Het bleek niet zo goed te worden als voorspeld, maar langs de waterkant was het toch heerlijk! Een fijn dagje op pad terwijl ik mijn lieflings sokken aan had!


Deze maand had voor mij als doel om veel te bewegen, wat resulteerde in een heleboel fietsen. Ik nam een andere weg dan normaal naar mijn ouders en kwam tot de conclusie dat er nog een heleboel moois hier in de regio is wat ik nog niet ken. Daar wil ik verandering in brengen!

In augustus moest er natuurlijk ook gewerkt worden! De domtoren stond er weer mooi bij. Op een zonnige avond kon ik nog even naar boven en zag je de mooie schaduw van de toren over de stad liggen.


Ik kan zo genieten van door de stad fietsen wanneer de lucht mooi gekleurd raakt en je de silhouetten van de hoogtepunten van Utrecht ziet! Heerlijk! Ik geniet ook enorm van quotes die je in het straatbeeld ziet. Dit bord stond bij Drovers Dog in Amsterdam, geniaal toch? Heavy people are harder to kidnap – stay safe… eat cake Weer een extra reden om meer cake of taart te eten!


Ik ging bij mijn oom op bezoek om de sleutel op de halen, ik ging twee weken op zijn huis passen. We hebben de hele avond samen pokemons gevangen. Ik was namelijk net een paar dagen daarvoor begonnen. Ik heb lang mijn best gedaan om niet mee te doen in deze gekte, maar eigenlijk is het gewoon wel erg leuk.


Door mijn werk op festivals, kijk ik nu heel anders tegen een festival aan. Waar een ander naar een lege bar kijkt en denkt ‘yes dat gaat makkelijk met bestellen’ grijp ik dat moment aan om te kijken hoe de bar is ingericht, hoeveel mensen er staan en wat ze precies verkopen. Het kleurt mijn bezoek ietje. Ik was in augustus naar Return to the 90’s. Een heerlijke trip down memory lane.


We zagen 5ive spelen, dat is toch wel een optreden waarvan ik nooit had verwacht dat ik dat ooit nog zal zien. 5ive bestaat alleen niet meer uit 5 leden, maar nog maar uit 3. Scott, Rich & Sean. Ik was altijd het meeste fan van Scott. Nu nog steeds. Ik ben naar aanleiding van dit optreden trouwens The BIG Reunion gaan kijken. Een serie waarin verschillende bands uit de 90’s weer bij elkaar kwamen. Erg leuk om te zien, het staat overigens allemaal op Youtube!

Al sinds 2005 stond er op mijn bucketlist dat ik naar Amsterdam wilde fietsen. Eigenlijk heb ik er nooit echt moeite voor gedaan om dit doel te realiseren, tot deze zomer. Ik ben vaker langere stukken gaan fietsen, heb een wielren broekje aangeschaft en het nagedacht welke spullen en tas ik mee wilde nemen. Dus toen, op een zeer zonnige middag, ging ik dan echt beginnen aan mijn tocht naar Amsterdam.


AMSTERDAM WAS BEHAALD!!! Ik heb een kleine omweg genomen, maar dat kwam omdat ik zoveel mogelijk zonder navigatie wilde fietsen. Gewoon oldschool bordjes lezen! Heerlijk!


En om te vieren dat ik het gehaald had, was het tijd voor Pizza! Pizza eten op het balkon tijdens een mooie zonsondergang, wat een fijne dag was dit toch!

Een dag later ging ik samen met mijn zusjes voor een dagje naar Texel. We gingen voor het eerst (zonder ouders) met de auto naar Texel. Ik realiseerde me pas toen ik daar reed, dat ik nog nooit eerder op Texel auto had gereden. Wat ontzettend leuk! We hadden een heerlijke dag, we gingen naar Den Burg en brachten een bezoekje aan de zelfpluktuin.

Na het plukken van heerlijke aardbeien, gingen we deze op eten op het strand. Het was alweer het eind van de middag en het begon af te koelen, waardoor we uiteindelijk tóch niet zijn gaan zwemmen. Maar we hebben heerlijk gelachen terwijl we de meest debiele foto’s hebben gemaakt. Wij vermaken ons altijd zeer met de panaroma functie op mijn telefoon en onszelf dan meerdere keren op één foto te krijgen.

Nadat we heerlijk hadden gegeten bij Paal 12, was het tijd om de boot te gaan halen. Helaas was de laatste boot helemaal vol, waardoor we een uur moesten wachten op een extra overtocht. Die tijd benutten mij zusje en ik door nog even pokemons te gaan vangen. Gelukkig maar dat we niet mee konden op de ‘laatste’ boot, want hierdoor heb ik een Pikachu gevangen.


Het was zo genieten op Texel, als ik deze foto zie, dan wil ik nu meteen weer naar het strand toe om weer in het zonnetje te staan met de wind door mijn haren.


En toen ging ik opeens op zondag naar Lowlands. Een vriend van me moest vj’en, waardoor we opeens op lowlands waren. Wat was het fijn om daar weer rond te lopen, het is een instant gevoel van thuis komen. Misschien moet ik volgend jaar toch maar weer een heel weekend naar Lowlands gaan.


Ondanks dat ik maar 1 dag op lowlands was, had ik de volgende dag toch een brak dag. Dat was dan ook een perfect moment om mijn haar weer roze te verven.


Elke keer als ik mijn haar roze verf, dan maak ik veels te weinig foto’s van hoe de kleur daadwerkelijk is. Dus elke keer als de zon erop schijnt, dan wil ik nog even foto’s maken zodat ik het dit keer daadwerklijk vastleg. Met het mooie weer vervaagd het ook iets sneller doordat de zon er non stop op staat.


Op de ene foto ben ik nog totaal rozig van het op het balkon zitten in het zonnetje. Op de andere foto ben ik alweer helemaal gaar en heb ik net even een aantal ijsjes gegeten.


Ik doe mijn best om veel meer te genieten van de kleine dingetjes. Ik was aan het wandelen om op mijn bestemming te komen en realiseerde me opeens dat achter mij de zon heel mooi door de bomen zou schijnen. Dus ik heb me omgedraaid en zag toen dit mooie plaatje. Oh zon, ik geniet zo van je.


Doordat ik twee weken op het huis van mijn oom paste in Amsterdam, maar ondertussen ook mijn poezenbeest eten wilde geven, ben ik aardig wat heen en weer geweest met de trein. Het was dan ook heel fijn dat station Utrecht Zuilen weer werkt, dat scheelt de helft. Ik kan zo genieten van het beeld van de watertoren. Utrecht, wat ben je toch onverwacht mooi soms.


Ik zie mijzelf toch graag met roze haar. Dat deze foto in een bushokje is gemaakt, is wel typisch Veerle. Wat ook typisch Veerle is, is dat ik van de week op de racefiets door Utrecht fietste, met een pizza in de hand, terwijl ik een cowboy hoed op had en roze haar heb. Ik ben zo tevreden met wie ik ben en waar ik voor sta. Waar roze haar wel allemaal niet goed voor kan zijn!

Nu maar hopen dat september maar half zo mooi gaat zijn als Augustus!

Hoe was jou augustus?

 

8 thoughts to “Augustus maandoverzicht”

    1. Dankje, ik vond het ook echt een prestatie dat ik naar Amsterdam was gefietst! Ik ben vorige week ook weer terug gefietst! yeah! Sindsdien heb ik het idee dat de wereld aan mijn voeten ligt, ik kan overal heen fietsen 🙂

    1. Ja het gaat snel he? Ik vind het wel fijn – dat we nu een goeie nazomer hebben, dan heb ik ook nog een beetje het idee dat ik zomervakantie heb gehad 🙂

Laat een reactie achter