7 redenen hoezo ik gelukkiger ben door country

door | jan 24, 2015 | Persoonlijk | 2 reacties

veerlez_gelukkig_country
Het is best gek om te zeggen dat country een reden tot geluk is. Maar wat bedoel ik dan met country. Wellicht is de gebruikelijkere term een cowboy zijn. Maar een cowboy ben ik natuurlijk niet en cowgirl voelt alsof ik mezelf met een koe vergelijk en daar is natuurlijk niks goeds aan. Dus ik zeg dat het country gehalte in mijn leven mij gelukkiger stemt.

Ik heb het idee dat bij mij het country niet alleen in mijn kledingstijl zit verweven. Ik hield als kind altijd enorm van de britse vlag, maar sinds mijn 16/17 is die voorliefde toch veranderd naar de amerikaanse vlag. In mijn kleding hebben de vlaggen dus altijd al een beetje verweven gezeten. Maar welke aspecten dan nog meer?

 1. De mooie coyboyboots
  Ik heb momenteel 3 hele mooie coyboylaarzen, ik krijg vaak complimenten als ik bijvoorbeeld mijn rode laarzen aan heb. Het is verdomd makkelijk, ik hoef niet na te denken over wat voor een schoenen ik aan moet -hooguit welke kleur-, welke sokken daarin passen of dat het wel staat onder mijn outfit. Cowboylaarzen staan altijd. Kijk maar naar Taylor Swift, die droeg ook altijd laarzen onder nette jurken. Het heeft altijd wel iets stoers.
 2. Country muziek
  Wat echt specifiek voor country muziek geld is dat er een verhaal verteld wordt, het gaat om de emoties die de zanger of zangeres overbrengt. Het gebeurt mij dan ook meer dan eens dat ik mezelf weer verlies in een nummer. Luister hieronder maar eens naar Austin van Blake Shelton. Het is een heel verhaal, waar ook emotie in naar voren komt.
 3. De gevoelige snaar
  En dit keer bedoel ik niet de gevoelige snaar als emoties, maar echt in de muziek. In country komt vrij vaak wel een viool voor, ik geniet echt het meeste van muziek met een viool erin verwerkt.
 4. Cowboy hoeden
  Ondanks dat cowboy hoeden in Nederland voornamelijk een hoog carnavals gehalte hebben, vind ik ze wel handig. Vooral op warme dagen is het heerlijk om een hoed op te hebben, het biedt verkoeling en het houdt de zon uit je ogen. Optimaal. En dat geldt natuurlijk eigenlijk voor alle hoeden, maar om één of andere reden staat mij geen enkel soort hoed, behalve een cowboy hoed. Wellicht is dat toch mijn smaak weer.

 5. De power
  Als je kijkt naar de vrouwelijk country artiesten, dan zijn dat allemaal dames die sterk in hun schoenen staan. Dat komt wellicht doordat ze vaak cowboyboots aan hebben, maar het is ook een karakter eigenschap. Als je kijkt naar Kelly Clarkson, Reba, Lady Antebellum, the Band Perry of Taylor Swift. Alleen maar vrouwen die ergens voor gaan staan en niet bang zijn om hun eigen mening te geven. Die Power, die overedingskracht, heerlijk!
 6. Nuchterheid en Saamhorigheid
  Dit is meer een gevoel wat ik er zelf bij heb, maar ik kan het niet echt aanwijzen. Het komt wellicht voort uit het feit dat ik The Voice USA kijk. Blake Shelton is daaréén van de coaches en is één van de beste country zangers van dit moment. Al het country-talent gaat bijna automatisch naar hem toe en daar zit een enorme verbroedering. Als je kijkt naar Cassadee Pope (winnaar seizoen 3), Danielle Bradbery (winnaar seizoen 4) of The Swon Brothers (3e seizoen 4) dan merk je hoe die verbroedering is, het lijkt wel alsof alle country artiesten elkaar meteen mogen door het feit dat ze country zijn.
 7. Nashville
  En als laatste punt, country heeft de allerleukste televisie serie allertijden. Nashville is een heerlijke serie, ik heb het laatst ook al verteld,  maar deze serie is echt genieten. Het is niet alleen omdat er de fijnste nummers ooit inzitten, maar ook door de sfeer, de cast, de personages en de verhaallijnen. Het is gewoon geweldig. Door die serie ben ik alleen nog maar meer verliefd geworden op de stad Nashville en wil ik er nog sneller naar toe.

Ik voel me op heel veel punten dus een soort cowboy. Als ik naar andere eigenschappen van rednecks zou kijken, dan zal ik me er misschien minder in thuis voelen (want het drankgebruik en het jagen daar ben ik dus juist weer fel tegen) maar goed, dit is het gevoel wat ik heb bij het country leven. En al de bovengenoemde punten zorgen ervoor dat ik gelukkiger ben door country. Luister hieronder naar mijn favoriete country liedjes en kijk of jij hier ook gelukkiger van wordt!.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
3 IJslandse series op Netflix
Geld verdienen met Pinterest
Habit Tracker + printable

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?2 Reacties

 1. Tineke

  Sinds mijn uitwisseling in Kansas ben ik ook helemaal gek op country! Muziek vind ik heerlijk, cowboy boots fantastisch en nashville is momenteel één van mijn favoriete series! 😀

  Antwoord
 2. Lisa

  Ik geniet enorm van je playlist!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tag: Serie - […] country gekoppeld wordt met verslaving en romances. Ik schreef al eerder over mijn voorliefde voor country en Nashville. Als deze…
 2. Veerlez reist - […] boven, richting Yellowstone en Vancouver. Maar als ik toch in Amerika ben, dan wil ik ook (door country liefde),  heel…
 3. 25 levensvragen ingevuld door veerlez - […] 17. Engeland of Amerika? Amerika, ik kan niet wachten tot ik weer terug ga! Ik ben een Amerika fangirl…
 4. The best of 2015 - […] blogpost: Ik ben nog steeds heel blij met mijn post 7 redenen hoezo ik gelukkig ben door country! Ondanks…
 5. Tag: Been there, done that - […] Ik geloof dat dat wel uit te leggen is met mijn country voorliefde. Maar ik moet bekennen dat ik…
 6. Reislustig? - […] ook te kriebelen. Ik roep al maanden dat ik graag naar Nashville en Memphis wil, wat voort komt uit…

Laat een reactie achter