5 tips voor meer inspiratie

Lees hier de 5 beste tips voor meer inspiratie!

Ik ben de laatste weken zo lekker op dreef. Het speelt natuurlijk mee dat de zon buiten schijnt en het eindelijk mooi weer begint te worden. Al denk ik wel dat er meer redenen zijn hoezo ik zo productief aan het werk ben. In dit artikel vertel ik wat mij motiveert en inspireert. Kijk je mee naar de 5 tips voor meer inspiratie?

Notificaties uit

Het vergt wat kracht in de tijd waarin we nu leven, maar ik heb al mijn notificaties uitgezet. Ik heb geen enkel rood eentje meer op mijn scherm staan en mijn telefoon trilt alleen wanneer ik gebeld wordt of een appje ontvang.

Niets is zo vervelend als wanneer je tijdens een afspraak opeens je telefoon voelt trillen en het idee hebt watje iets mist. Je gedachten gaan dan afdwalen en dan ben je niet 100% in het moment. Ik kies er daarom voor om mijn telefoon helemaal op stil te zetten. Op deze manier kan ik echt focussen op waar ik op dat moment mee bezig ben.

Hoeveel meldingen zijn er nog écht belangrijk om op het moment van binnenkomen meteen ervan op de hoogte te zijn?

Dat ik de meldingen niet ontvang, betekent niet dat ik niet actief op social media zit. Ik tweet de hele dag door, upload af en toe een storie en scroll nog steeds mijn facebook account af. Ik kies alleen bewust voor de momenten dat ik er mee bezig ben.

Koffie dates en samenwerken

De afgelopen weken ben ik bezig met het ontwikkelen van mijn e-books over Pinterest. Mijn gehele vrije tijd gaat momenteel op naar het schrijven van deze boeken. Ik kan daar het beste aan werken wanneer ik het er ook met mensen over kan hebben.

Af en toe plan ik samenwerk dagen met Nynke, dat motiveert me zo erg om aan de slag te gaan. Wanneer ik ergens tegen aanloop, dan overleg ik gewoon even met Nynke wat ik het beste kan doen.

Ook ben ik druk met het instellen van mijn sales funnels en emailmarketing. Ik had daar nog helemaal niet zoveel kennis van en plaatste een berichte op Twitter. Milou introduceerde mij aan Nienke en zo had ik een koffie afspraak met Nienke.

Milou stuurde mij een berichtje om binnenkort koffie te doen en dat hebben we ook snel gepland. Het werkt zo fijn wat te gaan drinken met mensen die met soortgelijke dingen bezig zijn. Je kan zoveel leren van elkaar en een verse blik van iemand kan zoveel nieuwe mogelijkheden openen.

Twitter

De laatste weken ben ik erg actief op Twitter. Soms deel ik vooral afbeeldingen van de kippen of blogartikelen, maar ik haal er zo veel vandaan. In de afgelopen jaren heb ik heel veel leuke contacten over gehouden aan Twitter.

Mijn twitter account bestaat uit een heleboel mensen die ik in de echte wereld ken, veel (reis)bloggers en wat internationale helden. Het is een divers clubje wat een behoorlijk breed spectrum van mijn interesses beslaat. Ik krijg zoveel inspiratie uit de tweets die er voorbij komen. Ik begin mijn dagen meestal met het doorlezen van mijn twitter feed. Vanuit daar begint mijn werkdag meestal met een hoop inspiratie.

Podcasts

Bijna dagelijks zit ik in de trein naar Amsterdam of Arnhem, dit is een uitgelezen moment om een podcast te luisteren. De afgelopen weken luister ik vooral naar:

  • Successtof Podcast van Deisy Amelsbeek
  • Simple Pin Podcast van Kate Ahl
  • She’s making an impact van Rachel Ngom
  • The do you even blog podcast van Pete McPherson

Meestal staat het luisteren van een podcast gelijk aan een dosis inspiratie om toe te passen in mijn eigen bedrijf.

Tijd voor jezelf bewaren

Het klinkt misschien heel logisch, maar soms moet je het gewoon weer even horen. Je moet echt tijd voor jezelf inplannen. Wanneer ik drie activiteiten op een dag heb, dan kan ik daar totaal overprikkeld van raken en ben ik niet heel leuk voor mijn omgeving. Bij voorkeur heb ik 1 activiteit per dag en vul ik de rest rustig in.

Wanneer ik 7 dagen lang elke dag een afspraak heb, dan ontspan ik niet genoeg. Je moet ook gewoon genoeg rust voor jezelf nemen.

Zijn er tips die jij hebt om meer rust te nemen en inspiratie op te doen?

Pin it

Lees hier de 5 beste tips voor meer inspiratie!

One thought to “5 tips voor meer inspiratie”

Laat een reactie achter