Mijn favorieten van 2018

door | jan 5, 2019 | Ontspanning | 4 reacties

Mijn favorieten van 2018

Ik hou er altijd zo van om lijstjes te maken, vooral over favorieten van een jaar. Het kon dus ook niet dat er geen lijstje zou komen over mijn favorieten van 2018. Hierbij dus een overzichtje met welke films, series, podcasts en boeken voor mij echt fantastisch waren. Lees je mee met mijn favorieten van 2018?

Films

Ik hou altijd heel erg van films kijken en heb voorgaande jaren ook altijd artikelen geschreven over mijn top 10 films in een jaar. Dit is het eerste jaar dat ik écht weinig films heb gezien en met moeite een top 5 kon samenstellen. Ik zag in 2018 63 films. Welke films ik precies zag, hou ik bij in mijn letterboxd account.

1. Coco (2017) Een heerlijke meeslepende animatie film. Ik geef toe, ik heb hier bij gehuild.
2.The Danish Girl (2015) Wat een aangrijpend verhaal over het niet mogen zijn wie je werkelijk bent. Dit is écht één van mijn favoriete films ooit. Hij stond al zo lang op mijn watchlist en toch keek ik hem nooit. Wat ben ik er blij mee dat ik deze gekeken heb.
3. How to train a dragon (2010) Ik dacht altijd dat dit een suffe kinderfilm was, maar wat had ik het mis. Het is zo een mooi en aandoenlijk verhaal. En die draken, die doen me soms zo denken aan mijn katten. Heerlijk!
4. Vaiana (2016) Een Disney film waarvan ik van te voren niet wist wat ik er mee aan moest, maar toen deze op Netflix kwam, moest ik hem toch wel een keer gaan kijken. Een heerlijk verhaal over het geloven in jezelf. Ik denk dat ik deze vanavond maar nog een keer ga kijken.
5. Peter Rabbit (2018) Dit is één van de weinig films die ik dit jaar in de bioscoop heb gezien en daarmee ook één van de weinig films die écht uit 2018 komen. Daarom wel voor mij de beste film van 2018 in mijn jaaroverzicht, maar niet helemaal in dit overzichtje. Peter Rabbit heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart en daarom kon ik ook niet wachten tot deze film uit kwam. En wat heb ik gelachen, keihard in de bioscoop. Heerlijk.

Series

In 2018 ben ik vooral erg veel series gaan kijken. Ik probeer zoveel mogelijk series te volgen die op Netflix staan, gewoonweg omdat dat het makkelijkste is. Welke series ik kijk, hou ik bij op Trakt.tv.

1. 12 van Oldenheim (Videoland) Een Nederlandse serie die bovenaan staat in mijn lijstje, wie had dat gedacht. Het is de spannendste serie die ik in lange tijd gezien heb, hij bleef zo in mijn hoofd rondzwerven. De serie gaat volgens mij ook een Amerikaanse remake krijgen. Ik ben benieuwd!
2. Designated Survivor (Netflix)
3. Acquitted (Netflix) Een Noorse serie op Netflix, bestaande uit twee seizoenen. Jaren geleden werd de hoofdrolspeler verdacht zijn jeugdvriendinnetje te hebben vermoord. Op aandringen van zijn ex-schoonvader komt hij terug naar het Noorse dorp en wordt alles weer opgerakeld. Heel spannend en tot op de laatste seconde tast je in het duister over wie de dader is.
4. Limitless (Netflix) Limitless de serie is een spin off van de film die in 2011 uit kwam. Brian is na het innemen van een bepaalde drug de slimste mens op de wereld en kan daarmee alles oplossen. Hij 
5. Daredevil (Netflix) Het laatste seizoen van Marvels Daredevil kwam dit jaar uit. En wat was het weer een heerlijk seizoen, zoveel storylijnen die samen komen. Kort samengevat; blinde superheld gaat het gevecht aan mijn zijn eeuwige vijand.

Podcasts

Mijn favoriete podcasts van 2018


1. Simple Pin Podcast. De liefde voor deze podcast is natuurlijk ontstaan vanuit mijn onderzoek naar Pinterest Affiliate Marketing. Als je op de hoogte wilt blijven van alle ins en outs van Pinterest is de Simple Pin Podcast dé podcast om te luisteren. Er zijn ook losse afleveringen die te luisteren zijn als je als blogger meer wilt doen met Pinterest of als je je Pinterest Profiel net begint. Beluister podcast in Itunes
2. Fiercly Unstoppeable van Brooke Allison. Brooke Allison is een coach die ook haar eigen podcast heeft. Ik ontdekte Brooke toen ik in Parijs zat en genoot van haar freebies en vooral van haar podcast. Het leukste aan haar vind ik dat ze roze haar heeft en áltijd vrolijk is. Zie je de gelijkenis al? Altijd wanneer ik har podcast luister, motiveert het me weer om in beweging te komen. Beluister podcast in Itunes
3. So’vs choice. Soms luister ik deze podcast elke dag van de week en soms weer maanden niet. Sophie is iemand wie ik fantastisch vind, maar op sommige dagen ook net in mijn allergie zit. De podcast gaat over de Law of Attractions en leven vanuit je intuitie en dat is precies waarom ik al jaren fan was van Jess Lively. Beluister podcast in Itunes
4. The Lively Show van Jess Lively. Deze podcast volg ik al jaren! Dit is de podcast die me in beweging heeft gekregen en waardoor ik ben begonnen met reizen. Jess Lively is lang een groot voorbeeld voor me geweest. Ze heeft haar huis verkocht en is gaan reizen. Haar podcast ging in de eerdere seizoenen vooral over de Law of Attraction en je intuitie volgen. Tegenwoordig is het een iets zweverige weg in geslagen. Eerlijk, ik luister voornamelijk de recap episodes omdat ik wil weten wat Jess allemaal uitspookt, maar nog steeds, elke keer inspiratie. Beluister podcast in Itunes
5. Successtof van Deisy Amelsbeek. Deisy heb ik in 2016 ontmoet bij de meet up van Jess Lively. We volgden elkaar toen al een tijdje en het was zo fijn om elkaar in het echt te ontmoeten. Ik was dan ook super trots toen Deisy haar YouTube kanaal en later ook podcast startte. Ik luister nog steeds met enige regelmaat en het is super inspirerend om te zien hoe Deisy zich ontwikkeld heeft en nu echt een voorbeeld onderneemster voor me is. 
Beluister podcast in Itunes

Boeken

Ik heb dit jaar vooral recreatief gelezen en niet zozeer op persoonlijke ontwikkeling. Dat vind ik eigenlijk erg jammer en daarom wil ik daar komend jaar verandering in brengen. Dit is ook de reden waarom ik alleen het beste boek van 2018 zal gaan toelichten. De rest van de boeken zijn aanraders wanneer je van spannende boeken houdt. Welke boeken ik allemaal lees, hou ik bij in Goodreads.

1. Jelle Dercks – Verlangen naar minder. Een inspirerend boek over de zoektocht van Jelle naar wat hij wil in het leven. Het boek gaat over reizen, zijn ontwikkeling en zijn tocht naar wie hij nu is. Hij leeft als minimalist en leeft zo duurzaam mogelijk. Het boek was echt een eye opener om mijn spullen nog bewuster te kiezen.
2. Camilla Lackberg – Heks
3. Paula Hawkins – The girl on the train
4. Jet van Vuuren – Misstap
5. B.A. Paris – Gebroken

Dat waren alweer mijn favorieten van 2018. Wat waren jouw favorieten?

Pin it

Wat zijn mijn favorieten films, series, podcasts en boeken van 2018?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. iliveformydreams.com

  Leuk om te lezen. Een hoop films van je lijstje wil ik nog gaan zien<3
  Ik vond Heks van Camilla ook een erg goed boek.

  Antwoord
  • Veerlez

   Veel leuks nog te zien dus, en het makkelijke is dat ze bijna allemaal op Netflix staan, ideaal dus!
   Ik ga nu meteen even jouw lijstje bekijken, ik geloof dat ik veel op mijn te lezen lijst ga zetten!

   Antwoord
 2. Yvonne

  Ben benieuwd naar The Danish Girl. Goede filmtips zijn altijd welkom!

  Antwoord
  • Veerlez

   Zeker gaan kijken, The Danish Girl blijft een indrukwekkend verhaal en ook echt van deze tijd!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #13: Ilse, Pizza en kennismakingen - […] Online Blogpost die online kwam: Mijn favorieten van 2018 […]
 2. Mijn favorieten van 2019 - […] kan je zien welke favorieten ik in 2018 […]

Laat een reactie achter