Mijn favorieten van 2019

door | dec 27, 2019 | Boeken, Ontspanning, TV & Film | 6 reacties

Mijn favorieten van 2019

Net als afgelopen jaar wil ik graag met jullie een lijstje delen van al mijn favorieten media van 2019. Welke podcasts luister ik graag, welke films of documentaires zijn aanraders en welke boeken heb ik verslonden. Je leest het allemaal in mijn overzicht van mijn favorieten van 2019!

Hier kan je zien welke favorieten ik in 2018 had.

Films

Elk jaar hou ik in Letterboxd bij welke films ik kijk en wat ik er van vind. Dit jaar heb ik voor mijn gevoel minder films gekeken dan voorgaande jaren, al blijkt het niet heel veel minder te zijn. Ik heb dit jaar – op het moment van publiceren – 57 films gezien. Ik heb vooral veel films op de achtergrond aan gehad, waardoor de lijst vooral films bevat die ik al eerder heb gezien. Het lijstje met mijn uitblinkers is:

 1. Woman in Gold (2015) Deze film kijk ik eigenlijk puur toevallig omdat ik een aantal Ryan Reynolds films aan het kijken was. Het bleek een aangrijpend verhaal te zijn van een Joodse dame wiens bezittingen in de oorlog waren afgepakt en ze ging strijden om haar bezittingen terug te krijgen.
 2. Wonder Woman (2017) Hoe ik deze niet gezien kan hebben toen hij in de bioscoop draaide, is me een raadsel. Maar wat een pareltje. Superhelden en vrouwen, perfecte combinatie toch?
 3. Greenbook (2018) Dit is één van de twee films die ik in de bioscoop heb gezien dit jaar.
 4. Falling Inn Love (2019) Een vrouw wint een oude Inn bij een prijsvraag. Wanneer ze daar komt, blijkt het een bouwval te zijn. Ze gaat de inn opknappen en krijgt daarin hulp van een buurman. Het is een typische chickflick, maar deze was me meer bijgebleven dan anderen.
 5. The Shack (2017) Een aangrijpend verhaal over een man, een vader, die zijn dochter verliest en daarmee ook zichzelf. Ik wil niet zo veel over het verhaal vertellen, maar het is mij zeker bij gebleven. Ook de soundtrack is fantastisch en galmt bij mij vaak uit de speakers, maar dat heb je al gauw met country muziek.

Documentaires

 1. Expedition Happiness (Netflix) Dit is de documentaire die je wilt zien wanneer je nadenkt over reizen als nomade. Als je dit zit, wil je hoe dan ook een camper verbouwen en op reis!
 2. Minimalism (Netflix) Als je er over nadenkt om te gaan ontspullen, kijk dan deze documentaire als start. Je hoeft niet al je spullen weg te doen om minimalist te worden. De voorbeelden in de docu zijn misschien wat extreem, maar het zet je zeker aan het denken.
 3. Fyre (Netflix) Als freelancer in de festival wereld, kon het natuurlijk niet zo zijn dat ik deze documentaire niet zal kijken. Het blijft toch fascinerend om te zien hoe ze dit festival tot de dag van aanvang proberen te produceren, terwijl alles in mij roept om de stekker er veel eerder uit te halen
 4. Polyamorie (Videoland) Deze documentaire geeft een mooi inkijkje hoe het kan zijn om polyamoreus te leven. Voor veel mensen is het iets onwerkelijks en deze documentaire laat zien dat alle voorbeeldstellen vooral vanuit liefde leven.

Boeken

Boeken lezen op het dakterras
 1. Digital Nomads – Esther Jacobs. Dat dit boek hoog in mijn lijstje stond, zou na mijn Digital Nomad boeken lijstje niet moeten verbazen. Het is dé bijbel die verteld hoe je een nomade kan worden, waar je allemaal rekening mee moet houden en tegenaan loopt en geeft je tips wat je allemaal moet regelen. Het is een must als je locatieonafhankelijk wilt werken en/of online geld wilt verdienen!
 2. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt  Haemin Sunim. Dit boek heb ik geluisterd toen ik ’s zomers in Slovenië was. Als ik een rondje om het meer ging lopen, luisterde ik delen van dit boek. Het was heerlijk om de rustgevende stem van Francis Broekhuijsen te horen en al deze wijsheden tot me te nemen.
 3. You’re a Bad ass – Jen Sincero. Dit boek leeft al 3 maanden in mijn tas. Ik lees er elke keer weer korte stukjes uit en arceer van alles. Een heerlijke reminder hoe je het beste kan leven en hoe je moet denken.
 4. Liefdesbang – Hannah Cuppen. Dit boek gaat over het aan gaan van relaties en welke (onbewuste) patronen daar in kunnen sluipen. Een boek wat je erg aan het denken zet en je zeer bewust maakt van je oude patronen.
 5. Jouw perfecte jaar – Charlotte Lucas. Het enige niet zelfhulp boek waar op mijn lijstje staat. Dit boek gaat over een man die een agenda die volledig is ingevuld. De man gaat volgens de agenda leven en zijn leven verandert compleet. Het boek staat vol met allerlei zelfhulp tips, maar zijn mooi verwerkt in het verhaal. Ik vond het een heerlijk meeslepend verhaal en ik kon er geen genoeg van krijgen.

Podcasts

Luisteren naar mijn favoriete podcasts terwijl ik naar huis wandel
 1. Van Verhalen – De podcast van Thijs (die lange) en Florine (die drukke) gaat over hun ervaring van leven in een camper en poepen in een emmer. De verhalen zijn inspirerend, de anekdotes zijn hilarisch en dan heb ik het nog niet eens over Florine en Thijs zelf gehad. Ze zijn fantastisch. Ik bewaar de afleveringen van deze podcast voor als ik een off day heb, zodat ik zeker weet dat ik daarna met een grote glimlach op mijn stoel zit. Dit is echt dé aanrader van 2019!
 2. Manifestation Babe van Kathin Zenkina – Deze podcast kwam ik tegen toen ik wilde werken aan mijn money mindset, zoals ik ook vertelde in mijn artikelen over money mindset boeken. De podcast vond zijn oorsprong doordat de live opnames van de money mindset challenge ook als podcast afleveringen zijn te beluisteren. Zeker een aanrader als je met je money mindset aan de slag wilt.
 3. Celine Charlotte – Charlotte van ’t Wout is één van de influencers van het afgelopen jaar, als het op ondernemen aan komt. Ze runt verschillende succesvolle bedrijven en is daarnaast ook nog een podcast gestart. Met afleveringen over sekskamp, een eetstoornis en ondernemen. Zeker een aanrader.
 4. Simple Pin Podcast van Simple Pin Media – Dit is één van de podcasten die ik luister om op de hoogte gehouden te worden van alles op Pinterest vlak.

Wat zijn jouw favorieten van 2019? Heb je aanraders?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
DIY: Theelichthouders
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?6 Reacties

 1. Marjolein

  Boeken: Welkom in het Rijk der Zieken van Hanna Bervoets! En de film Marriage Story. En podcast: Damn Honey.

  Antwoord
  • Veerlez

   Yes, ik ga ze opslaan, wie weet komen ze volgend jaar wel op mijn lijstje voor! 😉

   Antwoord
 2. liesbeth

  Net op Netflex Don’t F**k with cats: hunting an internetkiller gekeken, die heeft bij mij wel meeste indruk gemaakt dit jaar.

  Antwoord
  • Veerlez

   Oehw, daar had ik van de week ook al over gehoord, ik ga hem meteen opslaan om binnenkort te kijken! Thx!

   Antwoord
 3. iliveformydreams.com

  Wat een leuke favorieten!<3 Dat boek dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt, lijkt me echt heel fijn<3
  Op naar een mooi 2020!

  Antwoord
  • Veerlez

   Het is zeker een aanrader! Zowel als leesboek als luisterboek! Hopelijk heb je de tijd om hem te lezen in 2020! We gaan er weer een mooi jaar van maken!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #62: een kattige kerst - […] kwam ook mijn artikel online over mijn favorieten van 2019. Ik kreeg een hoop leuke reacties erop en heb…

Laat een reactie achter