4 beste Nederlandstalige meditatie apps

door | jun 28, 2022 | Meditatie, Ontspanning | 0 Reacties

4 beste Nederlandstalige meditatie apps

Mediteren begint steeds populairder te worden. Al jaren hoor je van iedereen om je heen dat je echt moet beginnen met mediteren. In het begin waren er alleen Engelstalige apps te vinden, maar tegenwoordig zijn er ook een aantal Nederlandstalige meditatie apps die ik kan aanraden. In dit artikel vind je de 4 beste nederlandstalige meditatie apps als je wilt beginnen met mediteren.

Vooral Engelstalige apps

Ik ben al langere tijd geleden begonnen met mediteren. In 2016 begon ik hiermee omdat het onderdeel was van The Miracle Morning. Toendertijd waren er enkel Engelstalige apps te vinden. Apps die ik toen geprobeerd heb zijn:

  • Stop breath think
  • Headspace
  • Calm

Mijn ervaring met de bovenste twee apps was dat je elke keer dezelfde stemmen te horen kreeg en het daarmee best eentonig werd. Ik ben iemand die van afwisseling houdt en daardoor ook verschillende soorten meditaties wil kunnen doen, begeleid door verschillende mensen.

Hieronder vind je welke Nederlandstalige apps ik de afgelopen jaren geprobeerd heb.

Insight Timer

Nederlandstalige meditatie app: Insight Timer

Dit is mijn favoriete meditatie app omdat je zowel in het Nederlands als in het Engels meditaties kunt volgen. Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Je kunt een premium membership nemen zodat je ook offline kunt luisteren. Ook kan je via deze app betaalde cursussen en workshops volgen. Elke dag zijn er verschillende live meditaties te volgen.

In deze app kun je naast geleide meditaties ook met een timer mediteren. Het heeft een grote bibliotheek met allerlei soorten meditaties. In deze app kun je ook meditaties van mij vinden. Je vindt mijn docentenprofiel hier.

Meditation moments

Nederlandstalige meditatie app: Meditation Moments

De eerste volledig Nederlandstalige meditatie app van Michael Pilarczyk. Je kan Michael kennen van zijn tijd bij TMF of Radio 538, maar velen zullen hem vooral kennen van zijn boeken Master your Mindset, Think and Grow Rich en Je bent zoals je denkt.

In deze app vind je Nederlandstalige meditaties, Binaural beats en kindermeditaties. Je hebt met de gratis variant toegang tot een beperkt aantal meditaties. Wanneer je het premium abonnement neemt, krijg je toegang tot alle meditaties en de luisterboeken ban Michael Pilarczyk. Het premium abonnement kost €45,- per jaar.

365 Meditaties 

Nederlandstalige meditatie app: 365 Meditaties

Deze app is gemaakt door de heren van 365 dagen succesvol. David en Arjan zijn al jaren bekend in de wereld van persoonlijke ontwikkeling. Ze waren één van de eerste in Nederland die grote uitverkochte seminars hadden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ze hebben verschillende boeken uitgebracht met de focus van relaties en de liefde.

De meditatie app is een project van David. Hij heeft zelf de kracht van mediteren ervaren en wilde dat graag delen met zijn volgelingen. Je kunt de app gratis gebruiken, dan heb je 5 meditaties die je kunt afspelen. Voor 8 euro per maand krijg je totale toegang. Dan kan je samen live mediteren op 2 momenten per dag. Je krijgt dan ook toegang tot de 365 dagen muziek en een online training. Kijk voor meer informatie op hun website om alle benefits te zien.

House of Deep Relax

Nederlandstalige meditatie app: House of Deep relax

Dit is de mooiste meditatie app die ik gebruikt heb. Je oog wilt tenslotte ook wat, alhoewel, tijdens het mediteren merk je daar toch minder van. Deze app is vooral gespecialiseerd in Yoga Nidra. Het is daardoor iets specifieker dan de andere apps. Ook is deze app alleen betaald te gebruiken, je kunt wel een maand gratis de app proberen, dan merk je of Yoga Nidra iets voor jou is.

Overig

In mijn zoektocht naar de beste meditatie apps kwam ik ook nog deze app voor Healing tegen. Ik heb hem nog niet geprobeerd, maar ben er zeker benieuwd naar. Zodra ik deze app geprobeerd heb, zal ik dit artikel updaten.

De website stilte.nl heeft geen app, maar heeft wel een meditatie bundel, waar ik ook veel goede verhalen over gehoord heb. Dit zou een uitkomst kunnen zijn wanneer je een lange tijd offline bent, maar wel een geleide meditatie wilt doen.

Conclusie

Ik heb verschillende nederlandstalige meditatie apps getest, de app die ik het fijnst vind, is Insight Timer. Dit is omdat deze volledig gratis te gebruiken is én je meditaties kunt volgen van verschillende mensen. De andere apps zijn ook fijn, maar die zijn toch gelimiteerder omdat deze aan een bepaald persoon gelinkt zijn.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter