Welke Musea/Tentoonstellingen wil ik nog bezoeken?

door | nov 2, 2014 | 2014, museum | 0 Reacties

Ik hou er enorm van om musea te bezoeken. Als ik op vakantie ga, zie ik 1 of 2 musea per dag. En toch ga ik in Nederland veel minder vaak naar het museum, terwijl het hier goedkoper voor me is, omdat ik een museumjaarkaart heb. Dus om mezelf weer iets vaker in het museum te krijgen, heb ik hier een overzichtje gemaakt van welke tentoonstellingen er nu zijn en die ik wel wil zien! Twijfel je over een museumkaart? Bekijk dan dit filmpje

 

Cobra Museum: Traces

Museum: Cobra Museum
Plaats: Amstelveen
Tentoonstelling : Traces (Asger Jorn)
Te Zien: t/m 18 januari 2015
Hoezo: Ik vind tentoonstelling in het Cobra Museum altijd sterk ingericht, ze hebben tentoonstellingen van gevestigde namen maar ook van nog kleinere namen. Dit keer is het een tentoonstelling over Asger Jorn, één van de oprichters van de CoBra. Dat lijkt me sowieso al genoeg reden om te gaan kijken

Untitled, 1970, acryllic on canvas Mark Rothko

Gemeentemuseum: Mark Rothko

Museum: Gemeentemuseum
Plaats: Den Haag
Tentoonstelling: Mark RothkoTe zien: t/m 1 maart 2015
Hoezo? Voor de een zijn het misschien gewoon vlakken van kleur, maar voor de ander kan het zoveel meer betekenen. Ik raad iedereen aan om te gaan kijken en zelf zijn grote doeken te ervaren.

Van Goh museum, foto bij René Gerritsen
Foto van Rene Gerritsen

Van Gogh Museum: een Nieuw Licht op Van Gogh

Museum: Van Gogh Museum
Plaats: Amsterdam
Tentoonstelling: Een nieuw licht op Van Gogh
Te zien: vanaf 28 november 2015
Hoezo: Van Gogh heeft een hele eigen stijl en zijn werken zijn altijd herkenbaar. Zijn kleurgebruik is bijzonder en daardoor ben ik benieuwd hoe ze een nieuw licht op Van Gogh gaan werpen. Eigenlijk ben ik nog benieuwder naar een tentoonstelling die volgend jaar komt, namelijk Munch: Van Gogh. Maar dat gaat nog heel lang op zich wachten, dus eerst naar deze tentoonstelling!

 

Verder is de tentoonstelling over Marlene Dumas tot en met 4 januari 2015 in het Stedelijk Museum, ik schreef daarover eerder deze post. Zitten er tentoonstellingen tussen waar je heen zal gaan? Of heb je een tentoonstelling waar waar ik echt heen moet gaan?

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Suppoort

Suppoort Veerle

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
3 IJslandse series op Netflix
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen
Geld verdienen met Pinterest

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter