Museum: Marres: Winter Anti Depressie Show

door | mrt 10, 2014 | 2014, museum | 6 reacties

Foto door Marlou

Gisteren was ik met Marlou naar Marres: Winter anti depressie show. Karlijn schreef daar al eerder deze post over. Die post inspireerde mij om naar Maatrsicht af te reizen en een bezoek te brengen aan deze tentoonstelling.

Museum: Marres
Locatie: Maastricht
Tentoonstelling: Winter Anti Depressie Show
Tot wanneer: t/m 23 maart 2014!
Kosten? Daar is de website niet heel duidelijk in. Er staat dat het regulier 10 euro kost. Maar ook dat het normaal 5 euro kost. Voor studenten/kinderen is het 3 euro en met een museumjaarkaart is het gratis.
Bereikbaarheid: Een stukje lopen vanaf het station.
Let op: Je moet reserveren omdat je met gids wordt rondgeleid. 

Het was een bijzondere rondleiding. Het gaat namelijk vooral om het beleven. Je moet voelen, doen, ruiken en nadenken. Het gaat over een thema wat niet vaak besproken wordt, namelijk winterdepressies. 1 op de 16 Nederlanders heeft er last van en toch rust er een taboe op. Of de tentoonstelling daadwerkelijk helpt, dat weet ik niet. Ik was erheen op de mooiste dag van het jaar, tot nu toe. Dus vrolijk door het weer, waren we al. Toch heeft het wel iets. Ik werd nieuwsgierig en geprikkeld. Maar doordat het voornamelijk om je eigen beleving gaat, wil ik er niet teveel over verklappen. Het gaat er natuurlijk om dat je zelf het zo puur mogelijk beleefd! Mocht je in de buurt zijn, dan raad ik je zeker aan om op bezoek te gaan. Wanneer je verder weg woont raad ik je aan om te wachten tot december 2015. Dan komt er namelijk een uitgebreidere tentoonstelling.

 

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Suppoort

Suppoort Veerle

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
3 IJslandse series op Netflix
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen
Geld verdienen met Pinterest

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Op dit moment lees ik

Other Language?6 Reacties

 1. Karlijn

  Oh wat leuk Veerle! Ik vind het ook zo leuk dat je met Marlou bent gegaan en ik ga zeker proberen te gaan, want ik ben toch wel heel benieuwd nu.

  Antwoord
  • Veerlez

   Zeker proberen te gaan! En als je nou deze week een boek koopt, kan je zondag met het boekenweekgeschenk 😉 Scheelt weer een hoop!

   Antwoord
 2. Marlou

  jaaa, het was leuk en mooi en fijn 🙂
  (en pst, met studentenkaart betaalde je €5)

  Antwoord
 3. Eva

  Jaa ik had het blogje van Karlijn ook gelezen en leek me zo ontzettend bijzonder om heen te gaan 🙂

  Antwoord
 4. Daniëlle

  Oh, dat klinkt leuk! Ik moet van ver komen, dus ik wacht tot december 2015. Eerder ben ik sowieso niet in de buurt. 😉

  Antwoord
 5. Anne

  Oh wat leuk, alleen dat plaatje maakte me al vrolijk <3

  Antwoord

Laat een reactie achter