Museum: Cobra Museum: Hundertwasser

Museum: Cobra Museum
Locatie: Amstelveen
Tentoonstelling: Hundertwasser
Tot wanneer: t/m 5 januari 2014!
Kosten? 9.50, Gratis met Museumjaarkaart, 6 euro voor studenten/cjp
Bereikbaarheid: Prima! Het is praktisch naast Busstation Amstelveen, waar heel veel bussen komen! En anders betaald parkeren naast de deur!

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Hundertwasser gehoord, maar de foto’s die ik had gezien spraken mij erg aan! Zijn werk bevat veel kleurgebruik en veel lijnen! Het werk bestaat uit meerdere lagen, vaak ook uit meerdere delen die later bij elkaar zijn geplakt. Elk beeld gebeurd weer heel veel in. Het sprak me heel erg aan. Ik ben normaal niet zo van de teksten lezen, maar dit keer heb ik alles gelezen, omdat zijn werk me zo intrigeerde. Hundertwasser werkte veel met lijnen en kleuren, maar was ook erg procesgericht. Hij vond het proces belangrijker dan het eindproduct. En dat is een visie die ik herken vanuit de beeldende therapie. Wellicht dat ik het daarom wel zo interessant vind?

In ieder geval, ik heb genoten van deze tentoonstelling en wil daarom echt even hierop attenderen! Hij is tot en met 5 januari! Het museum is extra open rond de feestdagen, dus meer kans om erheen te gaan!

 

4 thoughts to “Museum: Cobra Museum: Hundertwasser”

  1. Ow had ik je blog nou maar iets eerder ontdekt! Jammer dat ik dit gemist heb, vind hundertwasser altijd heel bijzonder. Leuk blog trouwens, zal na deze reactie nog even op de volg knop drukken 😉

    1. Zonde! Maar nog genoeg andere kansen met leuke tentoonstellingen! 🙂 Ik zal binnenkort wel een tentoonstelling bezoeken die nog wat langer is, zodat je ook wat meer kans krijgt om hem te bezoeken 😉

Laat een reactie achter