Museum: Boijmans van Beuningen: Kokoschka

door | jan 12, 2014 | museum | 1 reactie

Museum: Boijmans van Beuningen
Locatie: Rotterdam
Tentoonstelling: Oskar Kokoschka – Mensen en beesten
Tot wanneer: t/m 19 januari 2014!
Kosten? 17,50 voor volwassen, 11,50 voor studenten en 5 euro voor museumjaarkaarthouders. Met een e-ticket heb je 25 cent korting!
Bereikbaarheid: Prima! Het is vlakbij station Rotterdam Centraal, 15 minuten lopen. Er zit een tram en metro station om de hoek. Met de auto heb je twee betaalde parkeergarages in de buurt. Wij hebben zelf de auto bij P+R Kralingse Zoom gezet en hebben de metro genomen naar het museum. Prima te doen!

Het begint een beetje gewoonte te worden om een week voordat een tentoonstelling sluit een post te maken over mijn museumbezoek. Ik ga ook vaak nog op het nippertje naar een tentoonstelling, omdat ik het graag nog wil zien, dus dat verklaart dat ook, maar daarmee geef ik jullie helemaal weinig tijd om te gaan. Dit keer ging ik dus naar de Kokoschka voorstelling. Overal hingen affiches van de baviaan, ik kwam ze tegen in de stad of op het station, ik werd erg nieuwsgierig naar de tentoonstelling.

Voor deze review maak ik een duidelijk onderscheid tussen de kunstwerken en de tentoonstelling. De werken van Kokoschka vond ik geweldig. De opzet van de tentoonstelling ook. Er was een duidelijk onderscheid in de thema’s (portretten, dieren, kinderen e.d.), de werken waren mooi en er was overal extra uitleg bij. De tentoonstelling zal ik een 9 geven. Maar de ruimte waarin de tentoonstelling werd gegeven niet. Het was 1 grote zaal, met slecht licht. Ik werd totaal overprikkelt door de grote ruimte en alle informatie die overal op je af kwam. Daarnaast was het licht in de ruimte een beetje beknepen. Het was erg donker en grauw. Het voelde voor mij alsof ik elk moment kon flauwvallen, alsof het donker voor mijn ogen werd. Ik werd er misselijk en kreeg hoofdpijn. Dus erg genieten van de tentoonstelling en mooie werken, kon ik niet. Erg zonde in mijn ogen.

Toch raad ik de tentoonstelling aan, ga kijken naar alle mooie werken! Ik ben erg benieuwd of jullie ook last hebben van de ambiance. Wellicht niet en dan heb je de mogelijkheid om één van de mooiere tentoonstellingen te zien die er op dit moment is. Daarnaast is de vaste collectie van het Boijmans natuurlijk ook geweldig om te bezichtigen!

IMG_8615

Paul Gabriël, Polderlandschap met vissersboot, ca 1880-1900

Nou vraag ik me af; zouden jullie naar deze tentoonstelling gaan?

 

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Het verhaal van een vleesboom
Geld verdienen met Pinterest
3 IJslandse series op Netflix
Begin een capsule wardrobe

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?1 Reactie

  1. Sylvia

    Ik ben eind december naar Boijmans geweest. Vond het een mooi museum, maar heb deze tentoonstelling toen niet gezien, we hadden nog genoeg andere dingen op het programma staan 🙂 Ziet er wel goed uit!

    Antwoord

Laat een reactie achter