Beleggen met BUX Zero

door | okt 15, 2020 | Money | 0 Reacties

Hoe kan je beleggen met bux zero?

Jarenlang geloofde ik niet dat beleggen iets voor mij was. Toch ben ik nu begonnen met beleggen. Ik ben gaan beleggen met een app op mijn telefoon, dat het zo simpel zou zijn, had ik nooit verwacht. Er zitten natuurlijk wel wat risico’s aan beleggen en die neem ik nu voor lief. Ik begin met kleine bedragen om bekend te worden met beleggen. In dit artikel vertel ik wat ik doe en hoe ik mijn keuzes maak. Ook kan jij beginnen met beleggen met een gratis aandeel!

Allereerst wil ik benadrukken dat ik geen expert ben in beleggen. In de afgelopen maanden ben ik me er langzaam in aan het verdiepen, maar ik heb lang niet genoeg ervaring om adviezen te geven. Dit artikel is volledig gebaseerd op mijn eigen ervaring. Je maakt zelf de beslissing om te gaan beleggen en kunt mij daarin niets kwalijk nemen.

Laatst schreef ik ook al een artikel over beleggen, al ging dat meer over investeermogelijkheden. Als zelfstandig ondernemer realiseer ik me steeds meer dat ik moet gaan nadenken over het opbouwen van een pensioen. In dat artikel laat ik zien hoe ik meer uit mijn geld haal op de lange termijn.

Inflatie

Ik ben mij gaan beseffen dat je door je geld op de bank te laten staan, het sowieso minder waard wordt. Ik heb ergens gelezen dat inflatie ervoor ervoor dat je geld jaarlijks 7% minder waar wordt. Vroeger op school heb ik niet heel erg opgelet bij economie les, ik was er van overtuigd dat ik daar toch niet mee te maken zou krijgen. De overtuiging van een puber. Één van de weinige begrippen die ik onthouden had, was inflatie. Dat ik daar zelf als burger last van zou hebben, realiseerde ik me niet. Ik dacht dat het vooral voor bedrijven op ging, gek eigenlijk.

Nu snap ik dat ik beter iets met mijn geld kan doen, dan het op een spaarrekening te zetten waar ik toch nauwelijks rente krijg.

Beleggen draagt risico’s met zich mee.

Wat is beleggen

Wat je doet is dat je een aandeel in een bedrijf koopt. Dat kan alleen van een bedrijf dat op de beurs genoteerd is. De prijs van het aandeel daalt en groeit.

Door je aandeel op een moment te verkopen kan je winst maken of verlies leiden. Het idee is natuurlijk dat je er zo veel mogelijk winst mee maakt. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Als leek heb ik geen idee welk bedrijf het goed gaat doen en wanneer ik moet verkopen. Toch vind ik het interessant om er mee te spelen.

Beleggen bij BUX Zero

Op dit moment beleg ik via Bux Zero. Wanneer je je aanmeld en geld stort, krijg je een gratis aandeel. Dit zou op de lange termijn opeens veel waard kunnen worden. Voor mijzelf heb ik nu €150 speelgeld hierin gestopt. Om te oefenen met hoe beleggen werkt.

Mijn tactiek is geweest om te kijken naar welke aandelen op dit moment heel laag stonden. Kpn is bijvoorbeeld in het afgelopen jaar heel erg gedaald. Dat zal dan ongetwijfeld weer omhoog moeten gaan. Ik verkoop mijn aandelen sowieso niet als ze in de min staan, tenzij het echt te veel wordt. Zoals je ziet, staan de meeste aandelen op dit moment in de plus.

Waarom beleggen bij BUX?

De app heeft een fijne interface, je kan precies zien hoe de aandelen het hebben gedaan in het afgelopen jaar, mits ze al zolang op de beurs zijn. De vatten samen welke bedrijven het goed en slecht doen op een dag. Beleggen met BUX Zero is makkelijk, omdat je gewoon op je telefoon op élk moment van de dag (mits de beurzen open zijn) kan beleggen. Je hoeft niet in te loggen op een laptop, de app openen kan overal.

Beleggen via Bux

Beleg ook commissievrij met BUX Zero. Gebruik mijn link, maak je account aan en stort een bedrag. Dan krijgen we beiden een gratis aandeel!

Hoeveel verschillende aandelen moet je hebben?

Het liefst wil je maximaal 20 aandelen hebben. Hierdoor is je risico gespreid. Je wilt ook rekening houden met dat je aandelen in verschillende categorieën vallen. Wanneer jij 20 verschillende aandelen hebt in de autobranche, dan zal je alsnog verlies leiden wanneer het slecht gaat met de autobranche. Je wilt ervoor zorgen dat wanneer het slecht gaat met de auto industrie, je wel nog verdiend aan bijvoorbeeld aandelen in de Tech industrie. Spreidt dus je aandelen in verschillende categorieën én verschillende bedrijven.

Hoe kies je welke aandelen je wilt kopen?

Eerst kies ik welke branche ik denk dat het goed gaat doen in de komende tijd. In tijden van corona zou je kunnen denken dat de gezondheidszorg het goed zal doen, of juist de technologie. Je zag in het voorjaar dat de aandelen van Netflix enorm gestegen zijn. Je kan dus proberen om een voorspelling te doen om basis van de tijd van het jaar of dat jij denkt dat de sector gaat groeien.

Vervolgens kijk ik naar hoe bepaalde aandelen ervoor staan. Ik kijk soms naar de stijgende aandelen, hoe heeft dat aandeel het in de maanden ervoor gedaan? Is de groei pas kort geleden begonnen na een flinke daling? Dan besluit ik een aandeel te kopen. Wanneer de groei al een tijd gaande is, denk ik er iets langer over na.

Soms kijk ik juist naar de dalers. Een aandeel wat naar beneden gaat, zou ook weer omhoog moeten gaan. Je weet natuurlijk nooit wat een aandeel gaat doen, dat is het lastige, maar ook het leuke. Je kan echt geluk hebben. Het gaat tenslotte echt om het gevoel dat je zelf hebt.

Wat is een slimme tactiek?

Het liefst wil je aandelen zo lang mogelijk houden, dan is de kans dat je er meer aan verdiend. Wat je ook in gedachten moet houden, is dat je ook een bedrag betaald per transactie. Je wilt dus in één keer een aantal aandelen kopen en niet elke keer er weer een aandeel bij.

Begin gewoon klein

toen ik begon bij Bux, ben ik begonnen met een inleg van 50 euro. Het leuke is dat je een gratis aandeel krijgt als je begint via mijn link. Dat aandeel kan in de loop der jaren ook veel meer waard worden. Met die 50 euro kan je gaan kijken hoe het beleggen voor jou is. Er zijn een aantal aandelen die niet heel veel kosten, zoals KPN of ING, daar zou je mee kunnen beginnen. Gewoon om te kijken

Waar kan je er meer over lezen?

Een boek waar ik veel informatie uit gehaald heb, is Blondjes beleggen beter. Het is op een fijne manier geschreven en maakt het helder welke stappen je moet doorlopen. Er zijn zo veel verschillende manieren van beleggen dat je echt de juiste manier voor jou wilt vinden.

Beleg ook commissievrij met BUX Zero. Gebruik mijn link, maak je account aan en stort een bedrag. Dan krijgen we beiden een gratis aandeel!

Durf jij te gaan beleggen?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Het verhaal van een vleesboom
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Schildersezel
Weekoverzicht #33: Ik vertrek.. Slovenië
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter