Zelf jouw haar knippen

door | mrt 20, 2019 | Healthy Life | 0 Reacties

Heb je geen tijd of geld om naar de kapper te gaan? Het is heel makkelijk om het zelf te doen. Leer hier zelf jouw haar knippen.

Je kon het verleden week al zien in het weekoverzicht. Ik heb mijn eigen haar geknipt. Al weken dacht ik na over naar te kapper gaan, maar ik had geen geld over om voor een kappersbezoek. Ik besloot mijn eigen haar te knippen. Je ziet hier hoe ik dat gedaan heb en wat het resultaat is.

Ik heb in mijn hele leven pas 1 keer betaald voor de kapper!

Ik heb het geluk dat mijn haar jarenlang gratis is geknipt door een vriendin van de familie (Nel, je bent fantastisch!). Elke andere kapper die mijn haar aanraakt, weet geen raad met de dikheid van mijn haar of de slag die er in zit.

Ik heb in 2014 en 2016 mijn haar gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Mijn haar groeit zo snel dat ik het om de 2 jaar zou kunnen doneren. Doordat ik mijn haar tegenwoordig verf, mag ik het niet meer doneren bij Stichting Haarwensen. Als je wilt lezen over mijn ervaringen, dan kan dat in deze artikelen:

Zelf knippen

Ik wilde al enige tijd weer de schaar in mijn haar, vooral doordat het door al het verven, best wel dood was geworden. Op dit moment heb ik geen geld over voor een kappersbezoek, dus er bleven niet heel veel opties meer over. Ik had het laatst met iemand tijdens het borrelen gehad over zelfknippen, dat dat eigenlijk best makkelijk was. En ik besloot dat ik dat misschien maar moest gaan doen. Mijn haar was toch zo lang dat ik het makkelijk kon proberen. Een kapper kon het daarna alsnog weer bijknippen als het mislukt. Ik besloot eens te gaan googelen op zelf je haar knippen.

Ik kwam dit filmpje tegen en kwam tot de conclusie dat het echt heel makkelijk was om zelf je haar te knippen.

Je hebt nodig:

En knippen maar!

Ik vond het verdomde spannend om de schaar in mijn haar te zetten. Maar het eindresultaat is prima. Het is iets korter, wat ik wilde. En er zitten nu weer laagjes in!

Het stappenplan

  1. Kam je haar goed door, echt alle klitten moeten eruit zijn.
  2. Kam je van achter naar voren, over je hoofd heen.
  3. Maak een staart op je voorhoofd
  4. Doe een tweede elastiekje op die staart en schuif die naar de gewenste lengte.
  5. Knippen een vinger-lengte van het elastiekje
  6. Pak de staart elke keer anders vast, zodat je alle uitstekende haartjes kunt afknippen
  7. Als je haar redelijk gelijk is, dan is het klaar.

Zou jij je eigen haar durven knippen?

Pin it

Heb je geen tijd of geld om naar de kapper te gaan? Het is heel makkelijk om het zelf te doen. Leer hier zelf jouw haar knippen.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
4x lekkere wegkijk films
Begin een capsule wardrobe
6 manieren om nu geld te verdienen
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Hergebruik je eten!

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #22: kattenspam en een aangeslagen stemming. - […] Zelf jouw haar knippen […]
  2. Weekoverzicht #43: een typische katten / Fringe werkweek - […] doen. Ik knipte mijn haren, aangezien ik eindelijk mijn kappersschaar weer in de buurt had! Ik deed hetzelfde trucje…
  3. Weekoverzicht #78: een supcoach worden - […] Vandaag besloot ik mijn haar te knippen. Het eindresultaat is weer mooi. Ik knip al langere tijd zelf mijn…

Laat een reactie achter