Budget maaltijden

door | dec 6, 2014 | Healthy Life | 6 reacties


Dat ik geen foodblog moet beginnen, staat vast. Ik ben geen keukenprinses, sterker nog, ik ben vrij lui als het op koken aan komt. Letterlijk lui, ik ga er zelfs bij zitten! Hoe mijn moeder al jaren lang elke dag weer een heerlijke maaltijd op tafel tovert, is mij een raadsel. Jaloers ben ik er wel op, want het lukt mij Γ©cht niet. Als je mij vraagt wat ik de afgelopen week gegeten heb, heb ik geen flauw idee. Ik eet braaf elke dag een warme maaltijd, maar hoe ik daar aan kom, geen flauw idee?

Afgelopen maanden heb ik financieel wat krapper gezeten omdat er iets fout was gegaan met mijn uren uit betalen. Dus ik heb iets meer budget geleefd dan ik de laatste jaren gewend was. Ik moest weer nadenken hoe ik met minder geld toch lekkere maaltijden op tafel kon toveren.

Recepten

Omdat ik zelf geen wonder in de keuken ben, kan ik wel allemaal recepten voor jullie gaan uitschrijven, maar kom op! Wie gelooft het nou dat ik dat zelf verzonnen heb? Daarom heb ik hier wat recepten op een rijtje gezet die ik maak wanneer ik krap bij kas zit.

Wraps met mais en tonijn
Soep en salade
Gele paprikasoep
Pizza van bladerdeeg
Bietensoep
Pasta met zalm en spinazie
Paddenstoelenragout

Mijn absolute favoriete maaltijd als ik krap bij kas zit, is Risotto. Ik heb altijd wel risotto in huis, net als een net uien, bouillonblokjes en diepvries doperwten. Daardoor hoef ik vaak maar één of twee andere ingrediënten te kopen om een lekkere risotto te maken. Bijvoorbeeld chorizo, bieten/feta, tonijn/appel, paprika/prei. Het fijne van risotto is, alles kan er doorheen. Ik ben een vrij luie risotto maker en ik fruit de ui en maak de risotto glazig. Dan staat het 10 minuten te pruttelen, dan gaan de diepvries doperwten erbij en dan nog 10 minuten pruttelen. Als ik er 18 minuten voorbij zijn gooi ik meestal de rest van de groentes erin. Met de chorizo is het lekker om die er meteen in te doen.

Budget producten/tips

Dat je minder geld te besteden hebt betekend natuurlijk niet dat je minder lekker wilt eten. Ook als ik minder kan uitgeven, wil ik bijvoorbeeld nog steeds smoothies kunnen maken. Ik wil kunnen blijven variΓ«ren in smaak, niet elke dag kliekjes eten.

Diepvries fruit van de Lidl
Eten bij de Subway, een footlong met ham kost maar 5 euro!
Goedkope afbakbroodjes met chocopasta als ontbijt
Risotto van het Jumbo huismerk
Avondeten bij de Hema, voor de maaltijden van 2,50!

Wat is jou favoriete maaltijd om te maken als je krap bij kas bent? Of heb jij een budget product wat je iedereen aanraadt?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

CategorieΓ«n

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Het verhaal van een vleesboom
Maak je eigen schoonmaakrooster
Mijn Camino de Santiago Ervaringen: Statistieken, Ervaring en Voorbereiding

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?



6 Reacties

  1. Sylvia Kuijsten

    Pasta maken voor meerdere dagen kost je uiteindelijk ook weinig geld πŸ™‚

    Antwoord
    • Veerlez

      Zeker waar, ik ben zelf niet echt een pasta fan, dus daarom staat dat bij mij niet heel hoog op het lijstje πŸ˜‰
      Dan hou ik ook niet echt van rode pasta saus en ik mag geen pesto. Dus voor mij is het bij voorkeur witte pasta saus, maar dat vind ik minder lekker bij opwarmen πŸ™‚
      Nu voel ik me een beetje een zeur πŸ˜‰

      Antwoord
  2. Eva

    Wat handig! πŸ™‚
    Ik vind het ook altijd erg prettig om voor meerdere dagen te koken, vaak kost dat qua boodschappen amper wat extra’s en scheelt het wel weer een avond koken, boodschappen doen en geld.

    Antwoord
    • Veerlez

      Ja inderdaad, meerdere dagen eten scheelt ook altijd! Vooral met risotto of soep is het makkelijk om dat nog een keer te eten! En vaak is de risotto een dag later nog lekkerder ook πŸ™‚

      Antwoord
  3. Kiki Siegers

    Ik maak ook graag risotto en dan heb ik altijd erwtjes over en dan ben ik blij en koop ik preien in de aanbieding en maak ik mijn favo low budget maal: preiwok met ewtjes en kerriesaus met rijst (gele rijst is nog lekkerder) en zalm (diepvrieszalm). Ziet er heel leuk en kleurrijk uit en is heerlijk en simpel! Zo is het toch nog een feest om met weinig geld lekker te eten πŸ™‚ !

    Antwoord
    • Veerlez

      Oeeewh, dat ga ik deze week eens proberen! πŸ™‚ Fijne tip Kieks!

      Antwoord

Laat een reactie achter