Afval scheiden

Plastic Afval
Ik kan echt genieten van afval scheiden, mijn afval wegbrengen en vooral het sparen om de zak vol te krijgen. Elke week gaat er hier minimaal één vuilniszak langs de weg en om de week breng ik ook een plastic zak naar de container. Ik geniet er extra van wanneer er weer een plastic zak weg gaat, want dat betekent dat ik goed mijn afval aan het scheiden ben! Al zal ik natuurlijk nog blijer zijn wanneer ik minder plastic zal gebruiken, want goed voor het milieu, dat is anders!

Ik weet nog goed toen mijn zusje hier kwam wonen, zei ze dat ze afval wilde scheiden. We moesten het plastic ook gaan doen. Er stond toen één container in de wijde omtrek en wij begonnen er rustig mee. In het begin vergiste je je nog eens. Of als je bezoek iets weggooide belande het nog Weel eens in de gewone prullenbak, maar tegenwoordig weet mijn bezoek prima waar ze met hun plastic heen moeten! (Wellicht komt dat door die enorme plastic sticker die er op de bak zit, nadat er bij feestjes heel veel bierdopjes in de verkeerde prullenbak belanden)

foto 2 (Small)

Op woensdagavond loop ik vaak een rondje door het huis om te kijken waarmee ik de vuilniszak nog extra mee kan vullen, zo gebeurt het langzaamaan dat ik dingen leer weg te gooien. Ik ben namelijk erfelijk belast met het Ik-wil-alles-bewaren-gen. Mijn oma’s hadden het, mijn oom heeft het en dan heb ik het nog niet over de zolder van mijn ouders gehad.
Maar daar had ik het niet over. Minimaal één keer per twee weken loop ik dus die ronde, want naast de vuilniszak van de keuken die soms voller moet, heb ik ook een prullenmand in de woonkamer of de kattenbak die verschoond moet. De vuilniszak vult zich vaak met kleine zakjes uit kleinere prullenbakken, want mijn slaapkamer, de wc, de kattenbak en de douche hebben natuurlijk allemaal hun eigen afval plek! (Nou lijkt het net alsof mijn huis zo groot is dat ik niet heen en weer kan lopen, fijne illusie!) ik voel me elke keer als een kind zo blij als ik dan die kleinere zakjes mag verversen. Want daar gebruik ik oude plastic zakjes voor, die ik weer op een bepaalde manier heb verzameld! Ik kom er gewoon niet vanaf, ik neem altijd een extra tote (of 2) mee, maar toch komen er ban die stomme plastic zakjes in huis! Ik vind het zo fijn dat die dan een tweede leven krijgen.
En zeg nou zelf, als je dit ziet, dan moet jij met je groene-recycle-hart toch ook even glimlachen?

foto 1 (Small)

Hoe fanatiek ben jij met je afval hergebruiken? Let jij goed op wat je weggooit? Weet je dat je op PlasticHeroes.nl precies kan opzoeken wat er wel en niet in je plastic bak mag?

4 thoughts to “Afval scheiden”

    1. Tja, ik snap dat als je hoort dat bij je eigen bedrijf het recyclen eigenlijk voor niks is, je er dan mee stopt. Maar ik kan je verzekeren dat het recycelen van plastic toch wel écht ergens anders terecht komt dan het andere vuilnis. En dat is niet voor niets, want anders zouden er allemaal kleine plastic deeltjes in bijvoorbeeld ons drinkwater komen. Ik mag er eigenlijk niks over zeggen, maar ik heb zo mijn bronnen waardoor ik weet dat het plastic afval scheiden écht niet voor niets is!

  1. Ik ben ook een afvalscheidhippie (geworden), nadat ik het m’n moeder zag doen en ze zei dat het een kick gaf en ik dacht huh wat maf. Maar toen ben ik het zelf gaan doen en het geeft echt een kick! Ik breng ook 1 keer in de week plastic/karton/papier/glas weg als ik boodschappen ga doen en zo heb ik echt een heel stuk minder huisvuil. En dat geeft een goed gevoel :-). Ook merk ik dat er zoooveel plastic verpakkingen zijn, niet normaal. Voor boodschappen heb ik ook altijd een recyclede tas of een totebag, want die plastic tasjes die je overal krijgt weiger ik meestal. Een beetje milieubewust zijn kan geen kwaad 🙂 .

    1. Inderdaad Kieks, precies mijn gedachte! Zoveel moeite is het toch niet om íets bewuster te zijn wanneer je iets koopt. Een klein tasje meenemen zodat je je boodschappen zelf kan vervoeren, het scheelt allemaal! Ik ben ook erg blij met dat de winkels tegenwoordig ook bewuster zijn van het plastic wat ze de wereld in brengen. Steeds vaker vragen ze of het zo mee gaat, in plaats van het automatisch in een tasje te stoppen 🙂

Laat een reactie achter