Wijze lessen die ik leerde op mijn solo vakantie

door | apr 10, 2015 | Ontwikkeling | 11 reacties

veerlez_vakantie2
Het stond al een tijdje op mijn to do lijst en het belandde dan ook op mijn 30 things before i turn 30 lijst! Ik wilde graag een keer alleen op vakantie! Het feit dat ik geen relatie heb, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat ik niet op vakantie kan. Ik besloot dan ook om mijn eerste solo vakantie een feit te maken. Tijdens deze vakantie heb ik een aantal dingen geleerd en deze deel ik vandaag met jullie. 

Wanneer je vakantie foto’s wilt waar je zelf ook op staat, dan moet je een selfie maken of je camera op zelfontspanner zetten. Ik ben na deze vakantie totaal van mijn selfie schaamte af!

Je hebt zoveel meer oog voor detail wanneer je in je eentje bent. Wanneer je samen op vakantie bent, dan ben je vaak in gesprek en kijk je toch minder om je heen. Ik heb veel meer oog gehad voor details omdat ik voornamelijk om me heen aan het kijken was.

Het is niet erg om je halve vakantie op je hotel kamer door te brengen.  Als jij gelukkiger wordt van films kijken in bed of oneindig veel boeken lezen, dan mag je daar je hele vakantie aan besteden. Je bent tenslotte op vakantie voor jezelf.

Met een voedselallergie is het best handig als je de taal toch wel spreekt. In Valencia spreken ze eigenlijk nauwelijks engels. Ik spreek geen woord spaans, geen beste combinatie dus. Mijn noten-allergie geeft me in Nederland eigenlijk alleen problemen wanneer mijn weerstand laag is, laat dat deze vakantie nou net het geval geweest zijn. Ik heb dus nauwelijks buiten de deur kunnen eten omdat ik het risico van noten op mijn bord toch niet aandurfde.

Zolang het lekker weer is, de zon schijnt en de wind door mijn haren waait, ben ik tevreden.

Welke wijze lessen heb jij geleerd tijdens je vakanties?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Het verhaal van een vleesboom
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Schildersezel
Weekoverzicht #33: Ik vertrek.. Slovenië
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?11 Reacties

 1. Dina

  Wauw alleen op vakantie, dat vind ik zo stoer! Je hebt er mooie en leuke lessen uitgehaald.
  Niks voor mij overigens, ik moet iemand hebben tegen wie ik 24/7 kan ouwehoeren. 😛

  Antwoord
 2. Jessica

  Heel bijzonder zo alleen op vakantie! Ikzelf denk ook dat je er heel veel van kunt leren en zou het stiekem zelf eigenlijk ook nog wel eens willen doen.

  Antwoord
  • Veerlez

   Zeker een keer doen! Het gaf mij een enorme kick om alles gewoon alleen te durven doen!

   Antwoord
 3. loesjezaakjes

  Wow, ik zou het niet durven om alleen te gaan, denk ik. Je hebt er zo te zien wel van genoten! 🙂

  Antwoord
 4. Jenny - ikreis.net

  Ik vind het heerlijk van tijd tot tijd alleen op reis te gaan. Je geniet zoveel intenser! Volgende maand ga ik een paar dagen alleen naar Kroatië en ik heb er echt zin in.

  Antwoord
 5. Anne

  Ik vind het stiekem altijd heel stoer als mensen alleen op vakantie gaan! Ik mocht vorig jaar april voor mijn blog naar Kopenhagen (heel bizar, vind ik ook, nog steeds) en vloog toen voor het eerst alleen en voelde me ook echt heel stoer. Haha!

  Antwoord
 6. Wendy

  Ik vind het heel gaaf dat je dat alleen durft. Ik weet niet of ik dat zo 1, 2, 3 zou doen hoor. 🙂

  Antwoord
 7. merith

  Wat super leuk 😀 Ziet er uit als een heerlijke vakantie ^^

  Antwoord
 8. Angélica

  Leuk! <3 Alleen reizen is heerlijk!
  En jouw layout is zo leuk! Ik vind nooit zulke leuke :'(

  Antwoord
 9. Daphne

  Super leuk dat je alleen bent gegaan! Ik heb wel een vriendje, maar ik wil het ook eens doen. Gewoon om te zien hoe het is, en wat ik er allemaal van zou leren. Valencia is mooi he?

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. 30 things before i turned 30 - […] naar Oslo vloog, was ik voor het eerst alleen op vakantie. Een week alleen in Valencia. Ik schreef hier…
 2. Veerlez reist - […] aardig te pakken gehad. Ik ging naar Valencia, Oslo en IJsland. Voorheen weerhield de gedachte van alleen reizen mij,…

Laat een reactie achter