Wat je echt in huis moet hebben voor een kattenparadijs?

door | apr 2, 2023 | Ontwikkeling | 0 Reacties

Toen ik nog een eigen huis had, had ik natuurlijk ook een eigen kat. Sterker nog, zij is de reden waarom ik zo lang nog een eigen appartement had. Ondertussen kom ik aan mijn kattenknuffels doordat ik een betaald kattenoppasser ben. Je leest het goed, ik krijg betaald om op katten te passen. Hierdoor heb ik in de afgelopen jaren al op meer dan 50 katten gepast en ben ik bij zeker 35 verschillende adressen geweest. Ik sta bij familie en vrienden bekend als de kattenfluisteraar en online laat ik mezelf vaak zien als crazy old cat lady.

Hierdoor heb ik in de afgelopen jaren wel heel goed door wat een huis met katten fijner maakt. Dus of je nu al jaren katten hebt of dat je van plan bent om je eerste kat te nemen. Hier is een lijstje met welke spullen echt onmisbaar zijn wanneer je je huis tot een kattenparadijs wilt maken.

Kattenhol voor in de kast

Welk huishouden heeft er nou geen vakjeskast van de IKEA staan? Ik bedoel de  Kallax- en Expedit-kasten. Ideaal om je spullen in te ordenen, of in mijn geval de was in de sorteren. Maar je kunt er ook je kat een fijne verstopplek in geven. Door dit kattenholletje te kopen, kan de kat zich altijd even rustig terug trekken in de woonkamer.

Katten willen graag ergens beschut zitten, maar wel in de buurt blijven. Met dit kunstvilten hol is dat mogelijk. Je hoeft hem natuurlijk niet in de kast te zetten, hij kan ook gewoon in de hoek van een kamer staan.

Ik heb nog geen kat ontmoet die niet fan was van zijn filten kattenhol!

Katten waterfontein

Afgelopen jaren heb ik bij veel verschillende kattenoppas huizen, verschillende opties gezien om je kat van drinken te voorzien. Van drinken uit normale drinkglazen, tot waterfonteinen. Een drinkfontein is toch wel fijner voor een kat, omdat ze van bewegend water houden, in plaats van stil staand water. Je zult ook merken dat een buitenkat het liefst toch buiten zijn water drinkt, in plaats van binnen uit een bakje. Toch wanneer je een goede dronkfontein voor je kat hebt, zal je kat daar ook van gaan drinken.

Je hebt veel plastic fonteinen, die sowieso niet de schoonheidsprijs winnen, maar ook nog eens minder fijn zijn in gebruik. Deze keramieke fontein heeft geen filter nodig, waardoor je geen verborgen kosten krijgt along the way.

Deze waterfontein voor katten is in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus past hoe dan ook bij je interieur.

Kattengras

Wanneer je een binnenkat hebt, zal je kat ongetwijfeld aan je planten eten. Wanneer een kat haarballen heeft, zal ze automatisch op zoek gaan naar gras om te eten. Voor een buitenkat is dat wat makkelijker dan voor een binnenkat. Een binnenkat zal je planten gebruiken, dus daarom wil je er zeker van zijn dat je geen giftige planten voor katten hebt staan. (Dat is weer een heel ander blogartikel voor de toekomst.)

Zorg dus dat je altijd wat kattengras in huis hebt, wat echt het beste gras is dat je kat kunt eten.

Je kunt ook kattenkruidspeeltjes kopen in verschillende vormen en maten, zoals knuffels, kussens en ballen. Hou er wel rekening mee dat niet alle katten dol zijn op kattenkruid, dus het kan zijn dat je kat er niet op reageert.

Kattenbakmat 

Wanneer je een kattenbak binnen hebt staan, is de kans groot dat er best wel wat grit door je huis verspreid. Wat nou als ik je zou vertellen dat dat niet hoeft? Er zijn kattenbakmatten die ervoor zorgen dat het grit in de mat blijft zitten.

Deze mat is daar één van. Dit is de beste qua prijs- kwaliteitverhouding. En laten we wel wezen, voor die €8,50 is het het proberen waard toch? Dat zal je in ieder geval denken de volgende keer dat je weer met je hak op een kattengrit korrel stapt.

Kattenhangmat

Wat een kat natuurlijk het liefste doet, is de hele dag slapen. Onze kat ligt momenteel de hele dag op de bank te slapen. Een kat ligt het liefst een beetje verstopt, buiten bereik van gevaar. Daarom liggen ze vaak het liefst onder iets of ergens hoog waar ze niet gezien worden.

Deze kattenhangmat is dan ook een ideaal plekje voor een kat om zich te kunnen verstoppen en met een gerust hart kan gaan slapen. Wanneer je niet in de muur wilt boren om dit te monteren, kun je er ook één kopen die je aan je radiator kunt bevestigen. Let er dan wel op of je een dikke of een dunne radiator hebt en of je de hangmat kunt verstellen. Bekijk hier de radiator hangmat.

Elektrische kattenhengel

Wanneer je een jonge kat hebt, heb je misschien niet altijd genoeg tijd om met je kat te spelen, dan kan een elektrische hengelmachine handig zijn. Dan hoef jij niet non stop te hengelen en kan je kat alsnog genoeg bewegen! Het voordeel van een machine is dat ze de snelheid van het jagen kunnen simuleren, dat is met de hand een stuk moeilijker om vol te houden. Dus hou het leuk voor jezelf en neem een machine.

Kattenbanaan

Ik noemde net al speeltjes met kattenkruid, maar deze banaan is echt hét speeltje wat je moet hebben voor je kat. Ik ken geen kat die niet helemaal gek werd van dit speeltje. Het heeft de ideale vorm om tussen 4 poten te klemmen en helemaal los te gaan. Probeer het vooral!

Voederspelletjes

Mijn kat had een bepaalde tijd op straat geleefd, waardoor zij altijd haar eten naar binnen schrokte. Ze wist tenslotte nooit wanneer ze weer eten zou krijgen. Hierdoor braakte ze ook vaak haar eten weer uit. Om te zorgen dat katten langzamer eten, kan je een klein balletje in het bakje leggen, maar je kunt ook een leuke speelmat voor ze kopen. Op deze manier is het eten een grotere uitdaging en zullen ze minder lui worden.

Er zijn natuurlijk een hele hoop spullen die je kunt kopen om je kat in een heus kattenparadijs te veranderen. Je kunt overal plankjes ophangen, deurtjes op kattenhoogte maken. Je kunt ook geautomatiseerde eetbakken hebben. Je kunt het zo gek niet verzinnen en het is mogelijk.

Wat ga jij vandaag kopen om jouw huis echt te veranderen in een kattenparadijs?
Of heb jij een toevoeging aan deze lijst? Laat het me vooral weten!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Het verhaal van een vleesboom
6 manieren om nu geld te verdienen
Begin een capsule wardrobe
15x gekke feitjes
Extra geld verdienen via internet

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter