Uit je comfort zone!

door | feb 12, 2017 | Ontwikkeling | 2 reacties

In 2017 ben ik begonnen met het bijhouden van een lijstje van dingen die ik voor het eerst doe. Ik denk dat het belangrijk is om te focussen op de nieuwe dingen, omdat je met nieuwe dingen buiten je comfort zone treed. Het is goed om je oude patronen te doorbreken en je te blijven ontwikkelen. Buiten je comfort zone ligt de ruimte om te groeien. Wellicht mislukt er wel eens iets als je uit je comfort zone treedt, maar dan kan je er alsnog een goede les van leren. Mijn ervaring is dat buiten je comfort zone de mooiste ervaringen gebeuren.

Mooie herinneringen

Een klein voorbeeld is dat ik nooit eerder een ui naast mijn bed had gelegd als ik erg verkouden ben. Ik kreeg de tip al jarenlang van mensen, maar omdat ik het niet kende, deed ik het niet. Het leek het me wel waard om het te proberen. Dat leverde weer mooie taferelen op met mijn kat Daan die me ging beschermen voor de ui. Doordat ik toen wat nieuws probeerde, heb ik nu een fijne nieuwe herinnering aan mijn kat.

Nieuwe plaatsen


Ik vind het ook leuk om een lijstje bij te houden van welke plekken ik voor het eerst kom. Ik werk dit jaar voor festival Grasnapolsky, wat plaats vindt op Radio Kootwijk. Radio Kootwijk is zo een mooie omgeving, waar ik nog niet eerder geweest was. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik het bezoek hieraan, op mijn nieuwe dingen lijstje mocht zetten.


Ook was ik zo blij als een kind laatst toen ik voor het eerst naar de Sligro ging. We maakten nog het geintje dat ik eigenlijk een sligfie moest maken. De ervaring zelf viel misschien wel tegen, ik had er iets meer van verwacht. Maar ik weet nu wel waar ik heen wil als ik roze gekleurde chips wil.

Nieuwe smaken proberen

Ik ben dit jaar ook begonnen met spinazie in mijn smoothies doen. Ik had nooit verwacht dat dat lekker kon zijn. Nu geniet ik bijna dagelijks van heerlijke groene smoothies. Het is een fijne toevoeging op mijn ochtend ritueel. Door eens wat nieuws te proberen, ontdekt je weer wat nieuws en kan dat zelfs nieuwe favorieten maken. Ik zou nu echt niet zonder mijn spinazie, sinaasappel, mango, banaan smoothie kunnen!

Welke nieuwe dingen staan nog op de planning?

Ik ga komende maanden voor het eerst liften én ook nog eens naar Berlijn. Dat kan toch haast niet anders dan een fantastische ervaring worden.

Daarnaast ga ik ook voor het eerst op sprs.me reisje. Het gaat zo gek zijn om een weekendje weg te zijn en daar niks voor te kunnen plannen. Je hebt geen idee naar welke stad je gaat, dus je kan ook niet van te voren alle hotspots opzoeken. Ergens voelt het wel gek om alles uit handen te geven, maar daardoor is het ook echt een goede manier om buiten je comfort zone te treden.

Ben jij bewust bezig met buiten je comfort zone treden?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. Lauriette

  Zo’n sprs.me reisje lijkt mij ook erg leuk! Normaal gesproken plan ik alles van tevoren, maar dat kan dan niet. De laatste tijd probeer ik ook wel iets vaker uit mijn comfort zone te stappen. Als ik dan een klein paniekmomentje heb, denk ik nu juist vaak DOEN! Achteraf voelt dat dan juist heel erg goed! 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja inderdaad, precies, dat is precies waarom ik dat reisje juist moet gaan doen! Ik probeer steeds wat vaker ‘go with the flow’ te zijn! Ik zal uiteraard weten hoe mijn reisje is bevallen 😉

   Antwoord

Laat een reactie achter