Stil staan bij wat je hebt bereikt


Het is belangrijk om af en toe te focussen op waar je nu staat en wat je bereikt hebt, in plaats van altijd te focussen op wat je wilt behalen. Om altijd op je doelen te focussen, word je op dit moment niet vrolijker van. Daarom is het belangrijk om stil te staan wat je bereikt hebt.

Hoe sta ik stil bij wat ik bereikt heb?
Ik ga ergens zitten, in stilte en ga nadenken. Op sommige dagen komen er meteen allerlei dingen in me op, maar op sommige dagen is het moeilijker om stil te staan bij de mooie dingen die ik bereikt heb. Wanneer het moeilijker is, dan denk ik terug aan waar ik een jaar geleden stond.

Rewind

Als ik nu terug denk aan vorig jaar, dan kom ik vrij makkelijk op iets wat ik bereikt heb. Een jaar geleden had ik een heftige infectie in mijn gebit waardoor ik een aantal maanden ziek thuis heb gezeten. In die maanden had ik pijn in mijn gebit, met eten, was ik non stop verkouden, had ik hoofdpijn en was ik gewoon helemaal op. Doordat ik slecht kon eten, was ik ontzettend moe, ik kon gewoon niks meer. Ik zocht manieren om wel actief en ondernemend te zijn, terwijl ik niet zoveel energie had. Ik mocht nooit meer dan 1 activiteit inplannen per dag. Dat waren dingen die mij de dag door hielpen, alsnog naar buiten gaan, wel mensen zien, maar daarna compleet gesloopt zijn.

Als ik terug kijk naar exact een jaar geleden, toen zat ik op IJsland, de infectie zat er pas een maand, dus ik kon nog best veel. Maar ik kon niet gaan paardrijden omdat we de dag ervoor teveel hadden gedaan. (iets met een auto ongeluk op een één richtingsbrug, waardoor we niet verder konden). Het heeft me enorm gefrustreerd dat we niet konden gaan paardrijden omdat ik te moe was.

Further Rewind

Ik liep toevallig van de week in mijn Nederlands Film Festival trui van 2008. En dat zette me aan het denken, het is alweer 8 jaar geleden dat ik voor het eerst vrijwilligerswerk op een festival deed. 8 jaar! Het is trouwens ook alweer 10 jaar geleden voor ik voor het eerst naar Lowlands ging. Begin 2008 was ik nog als de dood om auto te rijden, ik wilde absoluut niet mijn rijbewijs gaan halen.

Fast Forward

Laat ik eerst mijn situatie eens vergelijken met vorig jaar. Ik heb de afgelopen maanden 2 banen gewerkt, ik ben de infectie te boven gekomen, ik ga binnenkort op 2 fijne vakanties (ondertussen ben ik op 1 van die vakanties)  én dan ga ik paardrijden op IJsland. Het is een wereld van verschil. Ik word instant vrolijk wanneer ik deze vergelijking maak.

Als ik de vergelijking maak met 8 jaar geleden, dan is dat ook een wereld van verschil. Ik heb in de afgelopen jaar op allerlei verschillende festivals vrijwilligerswerk gedaan, waaronder Pinkpop. En ik heb zelfs betaald werk gedaan op Lowlands. Dat ik van mijn vrijwilligerswerk mijn betaalde baan kon maken, dat had ik me niet kunnen indenken toen ik in 2008 begon bij festival deBeschaving.

Ik had niet kunnen denken dat ik een jaar nadat ik riep dat ik nooit een rijbewijs wilde, een rijbewijs zou hebben. Ik heb me in een vlaag van verstandsverbijstering ingeschreven om te gaan lessen toen ik als mentor meedeed aan de introductie van 2008. Tegenwoordig rij ik overal heen, in de automaat van mijn ouders. Wie had dat gedacht?

Nu jij

Denk eens terug hoe jou leven er vorig jaar uit zag, of 5 jaar geleden of 10? Welke punten zijn er aanzienlijk veranderd? Wat heb jij bereikt door jou eigen handelen? Ik denk dat je hier best interessante lessen uit kan halen. Denk na over je opleiding, werk, relaties, vriendschappen. Op elk vlak is er vast wel een mijlpaal te bedenken!

Welke mijlpalen heb jij behaald?

One thought to “Stil staan bij wat je hebt bereikt”

  1. Heel goed om hier bij stil te staan, soms vergeet je gewoon hoeveel je bereikt. Zelf hou ik nu de hoogte punten van de week bij op mijn blog en dat heeft me echt doen beseffen hoeveel leuks je eigenlijk in een week kan doen/mee maken.

Laat een reactie achter