Quality Me-Time

door | mrt 12, 2015 | Ontwikkeling | 6 reacties

IMG_9229 (Small)

Het is een jaar geleden dat ik mijn diploma in ontvangst nam. Daar wees Timehop mij op, omdat ik een jaar geleden een kaart van mijn oma kreeg, waarop ze vertelde dat ze trots op mij was. Deze kaart draag ik nu, een jaar later, nog steeds dagelijks bij me. Ik vind het belangrijk om eraan herinnert te worden dat mijn oma mij dit vertelde. Het is een tastbaar bewijs. Ook mijn ouders en verschillende vrienden hebben hun trotsheid niet onder stoelen of banken gestoken. Maar hoezo voelde ik mij dan niet trots de afgelopen maanden?

Vorig jaar gaf ik in januari mijn eindpresentatie, vervolgens duurde het nog een week of 6 voordat ik mijn diploma in ontvangst mocht nemen. Ondertussen was ik al gevraagd om weer te komen werken bij mijn bijbaantje, wat erin resulteerde dat ik opeens 3/4 dagen in de week werkte. Ik heb moeten schuiven in mijn werkdagen, om mijn diploma op te kunnen halen. Daardoor voelde het een beetje alsof mijn diploma even tussendoor kwam.

Ik schreef vorig jaar, nog voordat ik mijn diploma in handen had, al dit stuk over een quarterlifecrisis. Het voelde verlammend om zoveel verantwoordelijkheid te hebben en daarnaast de onzekerheid van mijn bestaan. Ik voelde een druk. Ik heb daardoor nooit écht stil gestaan bij het feit dat ik mijn opleiding heb afgerond. Ik was veels te druk met het overleven in mijn nieuwe levensstijl.

Mijn nieuwe levensdoel was om geld te verdienen om mijn huur te kunnen betalen. Ik heb alle uren die ik kon werken, gewerkt. Dit ging ten koste van mijn sociale leven en mijn creativiteit. Dat bleek vorige week toen ik tips gaf om je creativiteit weer terug te vinden. Het idee voor die post stond al een tijdje op de planning, moet je na gaan hoelang ik het dan éigenlijk kwijt ben geweest. Het was ook te merken doordat ik tussen 10 maart en 22 oktober geen enkele post heb geschreven. Ik merkte hoe ik het bloggen had gemist en startte in oktober weer.

Het lezen van jullie blogs en het schrijven van mijn eigen blogs heeft mijn ogen weer geopend. Want de maanden daarvoor bestond mijn leven uit niet heel veel meer dan werken en films kijken. Door het bloggen ben ik weer aan het hardlopen, ben ik actief bezig met gezonder te leven en mijn leven te ordenen.

Wat is er nu dan anders?

Natuurlijk speelt het mee dat het opeens mooi weer is en ik daardoor enorm geprikkeld word om leuke dingen uit te voeren. Ik ben momenteel een kast in een knalkleur aan het schilderen, ik heb spullen aan het weggeven, ik heb leuke vakanties op het programma staan, allemaal dingen waar ik gelukkig van word.
Maar het grootste verschil is misschien dat ik nu écht tijd voor mijzelf in plan. Even een uur naar een podcast luisteren die ik fijn vind of door een boek bladeren over een onderwerp waar ik enthousiast van word. Zulke kleine dingen kunnen ook een wereld van verschil maken.

Plan jij bewust tijd in voor jezelf? En wat doe je tijdens je me-time?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
7 redenen om vrijwilligerswerk te doen
Begin een capsule wardrobe
Geld verdienen met Pinterest
Mijn uitrusting tijdens de Camino de Santiago
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?



6 Reacties

  1. Anne

    Ik deed dat nooit zo bewust, maar moet het nu wel doen omdat mijn energieverdeling zo beroerd is en ik merk dat het voor mij zó goed werkt om die tijd af te bakenen. Het geeft heel veel meer rust :)!

    Antwoord
  2. Dina

    Ik hoef het nu niet echt meer in te plannen (ik ben immers altijd vrij), maar ik ga wel heel bewust met mijn me time om; telefoon weg, muziekje aan, boekje, bad, naar buiten.

    Antwoord
  3. luusjeindelucht

    Haha het valt mij ook op dat het weer wel erg meespeelt in mijn creativiteit! Ik keek gisteren nog eens door wat oude foto’s en het viel me echt op dat mijn creatieve projecten altijd ergens in maart/april beginnen en rond september/oktober weer afzwakken. Heel apart!

    Wat betreft tijd inplannen voor mezelf, ja dat doe ik sinds een tijdje en dat bevalt heel goed! Ik merk dat ik er creatiever en flexibeler door ben geworden, wat heel fijn is! En de tijd die ik aan dingen besteed is veel productiever. Had ik dit maar eerder gedaan 😉

    Antwoord
  4. tineke

    Tijd voor jezelf is heel belangrijk.. Daar ben ik ook achter gekomen. Met een dochter van 4 maanden is er weinig extra tijd voor mij en m’n vriend, en al helemaal weinig tijd voor mezelf. Daarom is hardlopen echt even ‘mijn’ momentje, heerlijk me-time 🙂

    Antwoord
  5. Merith

    Wel heel herkenbaar hoor. Af en toe zorg ik wel dat ik even wat voor mezelf kan doen, maar als ik dan niet echt iets te doen heb, krijg ik inspiratie en ben ik toch weer de hele dag bezig. Ach dan ben ik wel creatief bezig, iig niet met werk 🙂

    Antwoord
  6. Jessica

    In de drukte van de afgelopen 8 weken merk ik wel dat het nodig is dat ik me-time in ga plannen. Dus in drukke periodes is dat wel echt iets dat ik moet doen. Überhaupt ben ik echt een planner en merk ik dat ik dat nodig heb, helaas is mijn vriendje echt het tegenovergestelde van een planner dus dat maakt het soms wel lastig :p.

    Antwoord

Laat een reactie achter