Positiviteit

Bron

Afgelopen weekend zat ik met mijn broer in de auto. We waren op weg naar oma. Ze vierde laatst haar 95ste verjaardag, maar dan is het zo druk dat je elkaar eigenlijk niet spreekt. Dus gingen we afgelopen weekend bij haar langs.

Onderweg in de auto vroeg mijn broer hoe het met me ging. Mijn antwoord als ik die vraag krijg is standaard: pfff… druk. Ook dit keer begon ik te vertellen met hoe druk ik eigenlijk was en dat ik graag weer wilde gaan hardlopen, maar dat ik dan weer beter op mijn eten moest gaan letten en dat ik daar dan weer geen tijd voor had en zo ging het maar door … 

Hij luisterde en luisterde en zei: Veerle, wat zit je te zeuren! Je noemt alleen maar negatieve dingen, doe er dan wat aan!

En daar schrok ik wel van, ik vind mijzelf een positief persoon! Dat was ik ook, maar het afgelopen jaar ben ik druk geweest, ik heb veel gewerkt, vooral de laatste maanden. Bij mijn ‘vaste’ werk word ik per maand ingepland. Hierdoor heb ik totaal geen zekerheid over mijn inkomen en zorg ik dat ik veel kan werken, zodat ik in ieder geval een buffer heb als ik opeens geen werk heb. Maar in november en december had ik nog een baantje erbij en dat werd wat te veel. Afgelopen maand hadden we wekelijks nog 1 of 2 evenementen, waardoor ik dus niet stil gezeten heb. Door al die drukte is de negativiteit er langzaam in geslopen.

Dus, dit is de wake up call, de knop gaat weer op, laat die positiviteit maar weer komen. Wat een eye opener! Thx Bro!

Hier alvast wat quotes om te beginnen.

 


Bron

Bron


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron

Welke quote helpt jou met een trap onder je kont geven?

13 thoughts to “Positiviteit”

    1. Ja ik ben zo blij dat mijn broer zo eerlijk was, want nu ben ik me bewust van de spiraal waar ik in zat en ben ik het meteen gaan aanpakken, heerlijk! 🙂

  1. I’m in charge of how I feel, die vind ik mooi :). De dingen kiezen waar je gelukkig van wordt. Daar ben ik voorstander van. En een beetje klagen mag heus wel hoor 🙂 zelfs als je een positief mens bent. Alleen vooral blijven kijken naar wat je hebt <3 schrijf bijv. je blessings weer eens op, dat helpt echt enorm! Liefs!

    1. Ja inderdaad, blessings opschrijven is inderdaad iets wat heel erg helpt! En bewust kiezen voor wat je doet en daarmee ook kijken naar de motieven! Heerlijk!

    1. Inderdaad, het heeft echt een knop omgezet, het valt me weer op hoe vaak ik negatieve dingen zeg terwijl ik iets positiefs denk en ik zoek naar oplossingen in plaats van problemen, het gaat de goede kant op!

  2. Pingback: #fitforspring
  3. Pingback: Sundays Finest

Laat een reactie achter