Hoe verdien ik online geld?

door | mrt 13, 2019 | Money, Ontwikkeling | 4 reacties

Hoe verdien ik online geld?

In het verleden heb ik al een aantal artikelen gewijd aan Geld verdienen met Pinterest. Ik heb verteld over de mogelijkheden hoe je geld zou kunnen verdienen met Pinterest. Maar hoe verdien ik eigenlijk zelf direct en indirect mijn geld?

Verschillende Inkomststromen

Ik verdien op verschillende manieren geld via het internet. Soms verdien ik een klein extra zakcentje met het lezen van emails, daarover schreef ik laatst ook een artikel. Dit zorgt voor een goeie basis van ongeveer honderd euro per maand. In dit artikel ga ik vooral in op het geld dat ik verdien via mijn Blog en Pinterest accounts. Hoe doe ik dat eigenlijk?

Pinterest

Ik heb 3 verschillende Pinterest kanalen, hierdoor heeft elk kanaal zijn eigen focus. Doordat de kanalen hun eigen niche hebben, is de content ook beter te vinden en groeien de kanalen sneller. Er zit een beetje overlap tussen de accounts, waardoor de niche kanalen soms ook zorgen dat bepaalde pins op het hoofdkanaal beter lopen.

Kanaal veerlez

Ik heb mijn veerlez kanaal, wat zeer breed is. In het verleden plande ik al mijn reizen via Pinterest maar verdiepte ik me ook in Bullet Journals en Huisinrichting. Veerlez is dan ook mijn diverse kanaal en mijn best verdienende kanaal. Dit kanaal brengt ook veel bezoekers naar dit blog toe, wat indirect ook voor geld zorgt.

Kanaal: Fearless Adventure

Dan heb ik nog 2 kanalen die zich meer op een niche richten. Ik heb Fearless Adventure in het leven geroepen om zich te richten op het reizen. Dat is waar ik Pinterest altijd het liefste voor gebruikte. Om reizen te plannen en nieuwe bestemmingen te ontdekken. Ik zou dit kanaal ook graag willen koppelen aan een reisblog. Maar dat komt wellicht wanneer ik meer onderweg ben. Dit kanaal levert mij nog niet heel veel geld op, af en toe een kleine verdienste doordat ik naar mijn blog link.

Kanaal: Geld verdienen met Pinterest

Het laatste kanaal wat ik heb is Geld verdienen met Pinterest. Wederom een niche kanaal. Ik begon me steeds meer te verdiepen in Affiliate Marketing via Pinterest en realiseerde me dat ik hier echt geld mee kon verdienen. Begin november heb ik de blog en dit kanaal in het leven gebracht en sindsdien brengt het al geld in het laatje. Het verwijst naar de bijbehorende blog en door die bezoekers verdien ik geld. Maar er staan ook een aantal affiliate pins op dit kanaal.

Blog

Geld verdienen met Pinterest

Zoals je al bij het Pinterest kopje kon lezen, heb ik 2 blogs. Dit blog ken je natuurlijk al, aangezien je hier nu dit artikel aan het lezen bent. Mijn andere blog, Geld Verdienen met Pinterest, heb ik in november in het leven geroepen. Het is een soft lancering geweest, omdat ik de content wilde bouwen terwijl hij al openbaar was. Nog steeds ben ik niet helemaal tevreden met de site. Het begint langzaamaan wel een site te zijn waar je echt veel kunt terugvinden.

Affiliate Marketing

Geld verdienen met Pinterest gaat met affiliate marketing. Het gaat erom dat je de juiste producten aanprijst. Dit kan zowel op Pinterest als in je blog. Op mijn blog staan ook zeker affiliate links verwerkt. Sterker nog, de die ook geschreven zijn voor affiliate links, zoals 15x dagjesrugzakken, Bullet journal essentials en kersttruien van 2018 doen het heel goed op dit blog.

Favoriete programma’s

 • Creative Market is mijn favoriete programma voor het verkopen van digitale producten. Op mijn pinterest account link ik veel naar CV’s, WordPress themes en fonts.
 • Bol.com is natuurlijk het online warenhuis van Nederland. Je hebt oneindig veel producten waar je aan kunt linken en ook nog eens opstapelbonussen wanneer je verkoopt.
 • Awin werkt voor mij het best omdat ik onder andere naar Etsy kan linken. Etsy producten verkopen zichzelf het makkelijkst. Je mag geen affiliate links op Pinterest meer doen vanaf Etsy, maar nog steeds loopt dat goed. 

Advertenties

Ik ben dit jaar begonnen met advertenties op mijn blogs te laten zien. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik dit een goeie toevoeging vind of dat het teveel afleid van de content. Maar voor nu brengt het toch een klein zakcentje in het laatje, dat ik ook wel belangrijk vind. Ik heb via Google Adsense op beide blogs advertenties staan. 

Pin it

Hoe kan je online het beste geld verdienen? Hier vertel ik hoe ik geld verdien!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. iliveformydreams.com

  Ik verdien alleen soms een zakcentje door samenwerkingen met bedrijven, maar 9 van de 10 keer zijn dit gewoon leuke spulletjes 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik heb dus eigenlijk nul samenwerkingen. Ik heb ook een beetje in mijn hoofd dat ik niet wil samenwerken voor enkel een product, vaak is het product nauwelijks iets waard. Je kan daar toch echt wel geld voor vragen!

   Antwoord
 2. Romy

  Wauw, wat heb jij veel Pinterest-volgers! Ik ben pas net (mede dankzij jouw tip) een beetje met Pinterest begonnen en merk nu pas hoeveel je er eigenlijk mee kunt, ook qua verkeer naar je blog toe. Ik ga je blog over geld verdienen met Pinterest meteen even bekijken.
  Interessant artikel om te lezen!

  Antwoord
  • Veerlez

   Aaah dankje, wat leuk om te horen! Ik vind Pinterest zou leuk en vind het fijn om te zien dat mensen er ook steeds meer uit kunnen halen! Ga lekker rondneuzen op Geld Verdienen met Pinterest en als je vragen hebt, je weet me te vinden!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #21: haar knippen en een kattenafscheid - […] Hoe verdien ik online geld? […]

Laat een reactie achter