Hoe kom je de feestdagen door als single?

door | okt 31, 2023 | Ontwikkeling | 0 Reacties

Hoe kom je de feestdagen door als single?

De klok is verzet en dat betekent dat de feestdagen er weer aan komen Wat voor de één de beste dagen van het jaar zijn, is voor de ander de moeilijkste tijd van het jaar. Of je nu een hekel hebt aan de feestdagen omdat je single bent of omdat je gewoon een brombeer bent, het is allemaal oké. Dit artikel is voor jou. In dit artikel ga ik je vertellen wat je allemaal kunt doen om de feestdagen door te komen als single en er écht jouw feestje van te maken.

Lees mee met Hoe kom je de feestdagen door als single?

In de afgelopen jaren heb ik al vaker artikelen rondom de kerst en de feestdagen gedeeld. Na jarenlang artikelen te hebben gedeeld over foute kersttruien, leek het me dit jaar eens tijd voor wat anders. Namelijk een artikel over hoe je het het beste de feestdagen door kunt komen als single.

Denk je eens in..

Denk je eens in dat je helemaal alleen op de bank zit, gehuld in je meest comfortabele ‘chill pants’, terwijl je kamer compleet verlicht is met kerstversiering. Je kijkt naar de fonkelende lichtjes in de boom, maar in je hart voelt het eenzaam en zwaar. Voor je staat een bord met kliekjes, overgebleven van de afgelopen feestdagen, en een doos tissues binnen handbereik. Op het tv-scherm speelt een hartverscheurende kerstfilm, en terwijl je kijkt, rollen de tranen over je wangen, omdat je jezelf herkent in de personages, in de eenzaamheid die van het scherm afspat.

Zo willen we het natuurlijk niet meer! Daarom vertel ik je hier de tips over hoe deze feestdagen echt anders kunnen gaan zijn.

Voorbereiding

Het hangt er natuurlijk maar net vanaf wat je plannen zijn met de feestdagen. Heb je familie en vrienden waar je naar toe gaat, maar voelt dat eigenlijk toch een beetje alsof je het vijfde wiel aan de wagen bent. Of ben je alleen uitgenodigd voor een brunch en moet je de avonden helemaal alleen doorstaan. Niet getreurd, hier is het plan

 • Vertel je vrienden en familie dat je dit jaar niet beschikbaar bent voor de feestdagen. Of blokkeer gewoon 1 van de kerstdagen zodat jij er echt je eigen feestje van kunt gaan maken.
 • Bestel alvast een feestelijke kerstjurk. Ook als je nergens heen gaat. Je gaat je deze kerst lekker opdoffen voor jezelf, juist omdat je dat waard bent.
 • Begin alvast met het maken van een happy playlist. Maak een lijst met allemaal nummers waar jij helemaal vrolijk van wordt.
 • Begin nu al met het bijhouden van alle kleine cadeautjes waar jouw hart van gaat kloppen. Dat er niemand is om cadeaus voor je te kopen, betekent dat je niks voor jezelf mag kopen. Koop een aantal kleine cadeaus voor jezelf en pak elke keer een cadeautje uit wanneer je even een opkikker nodig hebt om deze dag.

Dit zijn de 4 stappen waar je niet vroeg genoeg mee kan beginnen! Het is belangrijk dat je deze keuze maakt dat je jouw eigen feestje gaat bouwen en dat het een leuk moment gaat worden. Hoe eerder je die beslissing hebt genomen, hoe meer je gaat geloven dat je echt een leuke tijd gaat hebben.

Koop cadeautjes voor jezelf

Vlak voor de kerst

Dit zijn de stappen die je wilt gaan volgen in de week voor kerst.

 • Begin met het opruimen van je huis, om dit plan te laten werken, wil je je echt een opgeruimd huis hebben. Een opgeruimd huis zorgt namelijk ook voor een opgeruimde geest. Het geeft een gevoel van rust als je weet dat je daar niks meer aan hoeft te doen. Dus opruimen die handel.
 • Koop alle ingrediënten om je favoriete food te maken. Eet alles wat jij echt lekker vind, maar je misschien niet zo vaak eet omdat je vrienden, familie of ex-geliefde dat niet lekker vond, of misschien omdat er gewoon een hele hoop knoflook inzit. Vandaag maakt het niet uit als je heel veel knoflook of blauwe kaas eet, vandaag is jouw feestje! Ga helemaal los met het samenstellen van het diner.
Maak je favoriete gerechten

Tijdens de feestdagen

 • Zet die happy playlist aan en begin de dag met een dans feestje! Deze stap is des te belangrijker wanneer je het niet helemaal voelt. Zet een timer en dans minimaal 15 minuten!
 • Kleed je aan in je mooiste kerstjurk, ook als je helemaal geen mensen gaat zien. Koop speciaal een mooie outfit voor deze dag, Geef jezelf een sjiek kapsel en draag je make up alsof je op een date gaat. Je mag jezelf helemaal optutten voor je date met jezelf. Dat zijn tenslotte de beste dates. Waarom dragen we dan altijd onze chill pants en slechtste ondergoed? Hup, doe eens wat best voor jezelf.
 • Ontpop een fles (nep)bubbels bij het ontbijt.
 • Maak een picknickmand vol lekkernijen en ga – indien het weer het toelaat – een mooie boswandeling maken. Als het slecht weer is, maak je er een fijne picknick binnen van. Leg een kleed op de grond en ga eens lekker op de grond zitten terwijl je geniet van al deze lekkere versnapperingen.
 • Reflecteer op het afgelopen jaar en stel nieuwe doelen.
 • Eet precies waar jij zin in hebt, je hebt tenslotte toch al jouw favoriete gerechten in huis. Als je twee kerstdagen te vullen hebt, dan zou ik je ook willen aanraden om één dag alleen maar toetjes te eten. Het is wellicht niet gezond, maar het is wel iets heel leuks. Misschien zijn toetjes wel mijn liefdestaal.
 • Leg je matras in de woonkamer en hou een filmmarathon. Maar doe het net even anders dan de gemiddelde kerstvoering. Kies een aantal films uit waarvan je weet dat je daarna met een goed gevoel over blijft. Dus niet de standaard tranentrekkers als The Notebook, kies eens een film die je inspireert of motiveert. Denk dan aan films als: Eat Pray Love, Wild, Julie & Julia of The Pursuit of Happiness.

Ik hoop dat je na het lezen van deze tips niet meer denkt: Hoe kom je de feestdagen door als single?

Ik hoop dat je mede door deze tips een hele fijne kerst tegemoet gaat. Laat me vooral weten welke tips voor jou het verschil hebben gemaakt. Ik kijk in ieder geval al heel erg uit naar de dag dat ik in mijn kerstjurkje de hele dag toetjes mag eten!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Sinterklaas
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Geld verdienen met Pinterest
Begin een capsule wardrobe
Wat is een goede Pinterest Strategie?
10 manieren om online geld te verdienen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter