Hoe blijf je rustig in de december drukte?

door | dec 22, 2016 | Happy Life | 6 reacties

 
rust
December is voor iedereen een drukke maand. Deze maand bevat veel feestdagen, kerstborrels en feestjes. Elke dag heeft weer een volgepropte planning. Een drukke werkdag met vele vergaderingen en daarna een diner en een verjaardagsfeestje. Het is ook nog eens een periode waarin je veel meer cadeautjes koopt dan je eigenlijk lief is. December is de duurste maand voor je portemonnee, maar ook voor lichaam. In alle hectiek van deze maand is het te makkelijk om jezelf voorbij te lopen. Daarom hier, op de valreep, nog een lijstje met dingen die je kan doen om rustig te blijven in deze stressvolle tijd.
 
 

 
 • Herken de signalen van je lichaam. Je lichaam geeft snel genoeg aan als iets ons teveel is. Het gebeurt alleen te vaak dat wij dat negeren. Merk je dat je hoofdpijn begint te krijgen? Zorg dat je dan even een glas water drinkt en naar buiten gaat, in plaats van een pijnstiller te slikken.
 • Zorg dat je genoeg slaapt. Hoe verleidelijk al die kerstborrels ook zijn, het is ook een aanslag op je lichaam. De alcohol en het slaapgebrek wat er vaak toch bij komt kijken. Ik sta ondertussen al weken om 6 uur sochtends op. Ik maak fysiek zware en lange dagen, hierdoor heb ik écht genoeg slaap nodig. Hierdoor lig ik vaak al voor 22u in bed.
 • Spreek af met mensen die je energie geven. In deze periode is elke minuut kostbaar en niks is zo vervelend als dat je je kostbare tijd dan spendeert aan mensen die je energie kosten in plaats van geven. Spreek af met mensen die je inspireren, waar je juist meer energie van krijgt.
 • Plan een knuffel momentje met je kat. Dit is geinspireerd door Daan, die momenteel op schoot ligt.
 • Maak veel lijstjes met dingen die je moet doen zodat je niks kan vergeten. Een opgeruimd hoofd zorgt voor een opgeruimd leven.
 • Zorg dat je een routine hebt zodat je elke ochtend precies op tijd de deur uitgaat, gegeten hebt en de juiste kleding aan hebt. Mijn routine is dat ik de avond van te voren mijn kleding klaar leg, zodat ik ‘s ochtends, na het zetten van mijn kopje koffie, meteen onder de douche kan stappen. Mijn tas staat ook al ingepakt klaar, ik hoef dus alleen nog te douchen en te ontbijten en klaar is kees.
 • Gun jezelf ook wat uren offline tijd. Kruip even lekker weg op de bank, met een kopje thee en een goed boek. Dat is toch een recept voor een ontspannen avond?
 • Zorg goed voor je lichaam. Eet gezond en gevarieerd, slik vitamine c indien nodig en eet genoeg groente en fruit. Let ook op dat je genoeg water drinkt. Hoe gezonder je eet, hoe langer je de drukte rondom het oudjaar vol houdt. Tel voor de zekerheid de kopjes koffie die je drinkt. Ik merk dat ik deze dagen altijd te veel koffie drink en in het nieuwe jaar moet ik dan altijd weer afkicken.
 • Plan een aantal energie momenten. Als je genoeg beweging hebt, blijf je ook fitter. Wandel naar je werk, doe in de pauze een aantal jumping jacks of dans mee met je favoriete kerstliedje. Ik hou er van om nog even te hoepelen aan het eind van een drukke dag.
 • Wees lief voor jezelf. Je hoeft niet alles te doen wat je denkt dat er van je verwacht wordt. Je hoeft niet elke dag te koken, je mag ook af en toe iets bestellen. Je hoeft niet bij elk familielid langs te gaan, je mag ook gewoon even bellen om die afspraak op een ander moment in te plannen.

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan deze tips. Waarschijnlijk kende je ze al en weet je eigenlijk wel wat je moet doen. Hopelijk is dit voor jou net zo een duwtje in je rug, als voor mij. Voor mij was het in ieder geval een fijne reminder om weer even wat afspraken af te zeggen en rustig aan te doen!

Wat doe jij om rust te houden in deze drukke tijden?

 

Pin it

Hoe blijf je rustig in de december drukte? Hier alle tips om wat rust momentjes in te bouwen in deze drukke maand

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Suppen in de winter
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Het verhaal van een vleesboom
Kickstart mijn droom
Wat heb je nodig om te beginnen met suppen?
De Beste tips om te Ontspullen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?6 Reacties

 1. Shirley

  Goede tips. Bij mij is het eigenlijk niet zo heel druk. Ik heb met kerst weinig gepland en bij mijn vriend thuis vieren ze het niet, dat scheelt. In januari heb ik het wel druk, dus ik geniet nog maar even van de rust. Heb jij volle feestdagen?

  Antwoord
  • Veerlez

   Dat klinkt heerlijk, zo weinig gepland hebben staan. Voor mij is deze periode vooral druk met werk, niet zozeer met de kerst zelf 🙂 Geniet van je rust!

   Antwoord
 2. Sammie

  Wij hebben gisteren alle boodschappen gedaan en krijgen alleen op tweede kerstdag visite/eters. Geen stress hier gelukkig 🙂 Eerste kerstdag wil ik lekker chillen! 😀

  Antwoord
  • Veerlez

   Dat klinkt heerlijk! Geniet van een stress vrije kerst! 🙂

   Antwoord
 3. Sanne

  Mooi wat je schrijft Veerle 🙂 en eigenlijk nog mooier dat je hier aandacht aan besteed!
  Het is goed om te beseffen dat drukte soms te veel is en dat dat oké is. En dat je dan wat dingen kan doen om je weer wat rustiger te voelen! Want dat is juist heel goed 🙂 dat taboe wat ik altijd een beetje voelde, dat het niet normaal is om rust in te plannen maar altijd maar door te gaan, dat verdwijnt gelukkig en met zo’n mooi artikel laat je zien dat het juist belangrijk is je rust te pakken.
  Lieve Veerle, hele fijne feestdagen!
  Liefs

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankjewel voor je fijne woorden Sanne! 🙂 We zitten in een tijd dat het veels te normaal is geworden dat iedereen over zijn grenzen heen gaat en veels te druk is. Het was dus wel weer tijd voor een stukje hierover 🙂

   Jij ook hele fijne dagen gewenst Sanne 🙂

   Antwoord

Laat een reactie achter