Helweek from Home, mijn ervaring

door | mei 4, 2021 | Ontwikkeling, Persoonlijk | 0 Reacties

De Helweek from Home is een programma wat je leven zal veranderen. Ben jij op zoek naar meer balans, focus en energie? Doe dan mee!

De Helweek from Home is een week waarin je aan de slag gaat met balans, productiviteit en werkgeluk. De helweek is gebasseerd op het boek Hellweek van Erik Bertrand Larssen en wordt georganiseerd door Meetings in the Sun. In dit blog leg ik uit wat de helweek inhoudt en wat mijn ervaringen waren.

Waarom een Helweek from Home?

De helweek is een week waarbij je 7 dagen lang aan jezelf gaat werken en je uit je comfort zone wordt gehaald. Je gaat aan de slag met jouw gewoontes, ontdekt je eigen grenzen en komt eruit als een ander mens. Dat het verstandig is om mee te doen met een programma om weer iets nieuws te leren, dat laat ik even buiten beschouwing. Dat is voor mij een no brainer. Je komt nou eenmaal verder in het leven door te groeien en dat doe je nog beter wanneer je dat samen doet met anderen.

Wat de Helweek from Home precies is, is dat je met een groep gelijkgestemden het programma van de Helweek doorloopt. In dit geval betekent dat elke dag om 5 uur opstaan voor een sportsessie, elke dag een kennis sessie, werkblok en een dagafsluiting. Je kunt tijdens de Helweek gewoon werken, je moet alleen rekening houden met een kennissessie die elke ochtend van 09:00 tot 11:00 zullen zijn. Daarna kan je prima nog afspraken inplannen. Wat ook onderdeel van het programma is, is dat je de donderdagnacht gaat doorhalen. Veel mensen vinden dit het spannendst en twijfelen daarom om mee te doen aan de helweek.

De volgende Pop-up Helweek from Home vindt plaats van 23 tot en met 27 mei 2022.

Waarom mee doen met het programma wanneer je ook gewoon het boek kan lezen?

Natuurlijk is het stukken goedkoper om het boek te gaan lezen, die kan je tenslotte voor een paar tientjes kopen. Wat in mijn ogen echt het voordeel is van het programma doen, is dat je meteen een groep gelijkgestemden hebt. Je hebt een omlijnd programma wat elke dag om 5:15 begint. Het feit dat er een sportles in de ochtend is die je wilt volgen, is genoeg reden om uit bed te komen. Wanneer je op je eigen houtje om 5 uur op moet staan, of een nacht moet doorhalen, is de kans een stuk kleiner dat je dat gaat doen. Uit ervaring kan ik je vertellen dat opstaan zonder externe motivatie écht stukken moeilijker is.

Naast dat het een goede motivatie is om op te staan, krijg je ook een dosis kennis van alle gastsprekers. Alle informatie uit het boek wordt voor je omgevormd tot een kennissessie. Je hoeft het boek dus helemaal niet te lezen.

Daarnaast is het natuurlijk heel fijn om een groep gelijkgestemden om je heen te hebben. Er is een huddle omgeving (forum) waar je in contact staat met alle andere deelnemers. Hier kan je vragen stellen of even support krijgen als je er doorheen zit. In de helweek maak je hoe dan ook nieuwe connecties die je in de toekomst nog veel kunnen brengen.

De nacht doorhalen
Hier ben ik de nacht aan het doorhalen in mijn Airbnb.

Onderwerpen in de helweek from home

Elke dag heeft een eigen thema. De kennissessie van die dag gaat dan ook in op het thema van de dag. Dit zijn de thema’s die Erik Bertrans Larssen heeft bedacht en die Meetings in the Sun heeft omgegoten tot een kennissessie. Elke dag heeft een kennissessie van 2 uur met (meestal) een gastspreker.

 • Maandag: Gewoontes
 • Dinsdag: Modus en focus
 • Woensdag: Time Management
 • Donderdag: Out of your comfort zone
 • Vrijdag: Rust en herstel
 • Zaterdag: Innerlijke Dialoog
 • Zondag: Integratie en reflectie

Regels van de helweek

 • Elke dag om 5 uur opstaan
 • Elke dag om 22 uur naar bed
 • Geen Netflix of tv kijken
 • Geen social media gebruiken tijdens werktijd
 • Gezond eten
 • Geen alcohol drinken

Mijn ervaringen

Wat was het een fantastische week! Om eerlijk te zijn wist ik van te voren totaal niet wat ik kon verwachten. Ik had me totaal niet ingelezen in welke thema’s er aan bod zouden komen en welke sprekers er zouden zijn. Dat maakte het nog een groter feestje.

Ik dook er volledig blanco in en werd al op de eerste dag meteen meegenomen in de energie. De eerste dag stond in het teken van gewoontes. Ik ben een enorm gewoonte dier, dat is mijn manier van houvast vinden in mijn nomadische bestaan. In deze sessie werden we bewust van onze positieve maar ook negatieve gewoontes.

De tweede dag ging over Focus en daarover sprak Mark Tigchelaar. Zijn manier van spreken is zo meeslepend, dat ik hier volledig ingezogen werd. Ik dacht dat ik al een hoop wist over gefocust werken, maar he proved me wrong. Je hebt vaak 20 minuten nodig om weer in focus te komen na een onderbreking. Dit kan zijn wanneer je een appje krijgt of wanneer iemand je een vraag stelt. Het hangt wel een beetje af van hoe moeilijk de taak is die je deed, of waarvoor je werkt onderbroken, maar gemiddeld 20 minuten. Als je dat weet, dan ga je daar je werkdagen nog beter op inrichten. Deze dag was voor mij écht een eye opener en ik ga nog meer leven zonder mijn smartphone.

Extase na ademsessie
Het geluk spat af van deze onscherpe selfie die ik nam na de ademsessie op zaterdag.

Een andere dag die voor mij veel indruk gemaakt heeft, is de donderdag over Out of your comfortzone. Dit deden we natuurlijk letterlijk door de nacht door te halen, maar ook in de sessies van de dag. Alex Malone had een hele waardevolle kennissessie in de ochtend. Je moet uit je comfortzone treden om verder te groeien.

Eerlijk gezegd zat ik de Donderdag er niet helemaal lekker in. Ik kon de kennissessie niet live bijwonen omdat ik een coachingcall had staan, hierdoor moest ik hem later terugkijken. Ook was dit de dag dat ik naar mijn Airbnb ging. Dit zorgde ervoor dat ik de doorhaal nacht niet helemaal met de juiste energie begon. Ik ben wakker gebleven tot vrijdagochtend 7 uur. Daarna heb ik 4 uur geslapen en ben ik weer verder gegaan.

De dag die het meeste indruk op me heeft gemaakt, is Zaterdag, de dag over het Innerlijke Dialoog. We deden een ademsessie met Wietske Bakker en dat was echt mind blowing. Tijdens deze ademsessie had ik zoveel inzichten over waar ik naar toe wilde met mijn bedrijf. Die sessie alleen, was voor mij al het kaartje voor de Helweek from Home waard.

Mijn tips

 • Als het mogelijk is met jouw agenda, zal ik je echt willen aanraden om geen afspraken in te plannen deze week. Hoe fijn is het als je deze week volledig kunt focussen op het programma en het proces, zonder een afleiding. Dat is echt ideaal. Op die manier kan je de week echt gebruiken als een productiviteitsboost en je volledig onderdompelen in het proces. Dit had ik gedaan op alle dagen, behalve de donderdag. Dit was voor mij echt een enorme domper, daarom wil ik jou voor deze fout behoeden.
 • Maak een apart opschrijfboekje voor deze week en neem deze overal mee naar toe. Je zult tijdens de sessies veel meeschrijven, maar ook daarbuiten zal je nog veel willen opschrijven. Het is heerlijk om een speciaal boekje voor die week te hebben, zodat je later weer kan teruglezen hoeveel goede ideeën je in deze week hebt gehad.
 • Een andere tip die ik heb, is om je de hele week op te sluiten in een bubbel. Afgelopen helweek had ik voor de helft van de week een huisje geboekt. Dat was zalig! Ik zat echt compleet in mijn eigen bubbel en kon volledig mee doen met de sessies, zonder anderen tot last te zijn. Volgende keer zal ik wel zorgen dat ik nu op de laatste ochtend uit check, maar pas op maandagochtend. Op die manier kan je nog iets meer nagenieten op de laatste dag. Er waren nog zoveel inzichten die kwamen op die laatste dag, maar toen was ik alweer te druk met verkassen. Dus als het mogelijk is, een huisje voor de hele week + een extra dag.

Meer weten over de helweek from home?

De volgende Helweek from Home is van 23 tot en met 27 mei 2022.
Het is in een iets andere vorm, waardoor hij makkelijker te volgen is. Zorg dat je erbij bent!
Bekijk de website van Meetings in the Sun.
Koop hier je kaartje voor €100,-

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter