Feel better tips 4

door | mei 25, 2016 | Ontwikkeling | 7 reacties

Feel Better tips 4

Het is alweer de laatste week van de Feel better reeks. Er zijn een heleboel tips voorbij gekomen en deze week komen er nog een aantal tips bij! Ik vond het geweldig om me deze maand te focussen op positiviteit, door deze tips te schrijven. Ik hoop dat het jullie net zoveel vreugde en glimlachen heeft gegeven.

Zorg dat je huis opgeruimd is

Hoe opgeruimder je huis, hoe rustiger je bent in je hoofd. Misschien heb je niet genoeg tijd om je huis zo grondig op te ruimen als je zou willen, daar heb ik gelukkig ook al een aantal tips over geschreven. Je zou een klein schoonmaakrooster kunnen maken, waarbij je elke dag iets kleins doet. Of je zet alle taken op je powerhour lijst en spendeert elke week of maand een uur daar aan. Al denk ik vooral dat het helpt wanneer je spullen een vaste plaats hebben. Dat maakt het opruimen ook makkelijker.

Maak je bed op

Dit is eigenlijk in het verlengde van mijn vorige punt. Alleen is het opmaken van je bed, wel iets wat je elke dag moet doen. Het opmaken van je bed heeft effect op hoe jij je dag door komt. Doordat je meteen aan het begin van de dag al een taak afrond, net wanneer je uit bed komt, krijg je een positieve boost. Het opmaken van je bed zorgt voor een positieve draai aan je dag. Als je, wanneer je net op staat, al een taak kan afronden, dan zal dat later op de dag ook lukken. Het lijkt misschien alsof het opmaken van je bed geen verschil maakt. Maar denk maar eens aan hoe fijn het is om in een opgemaakt bed te stappen. Het geeft je dag een fijne boost én het is fijn om naar bed te gaan. Win-win. Ben je nog niet overtuigd? Kijk dan onderstaand filmpje.

Maak een Happy Songs Playlist

Verzamel alle liedjes waar je vrolijk van wordt of waar je meteen van wil gaan dansen. Zet deze liedjes allemaal in één playlist. Deze lijst kan je steunen op momenten dat het niet goed gaat of dat je even wat motivatie nodig hebt. Dus denk even na over alle muziek waar je vrolijk van wordt, waar je hart een slag van overslaat of waar je meteen van wilt gaan dansen. Je kan ook inspiratie opdoen in andermans playlisten! Hier is het voorbeeld van mijn Happy Song playlist in Spotify.

 

 

En dit waren mijn feel better tips alweer, hoe waren deze tips voor jou? Ik heb er van genoten om deze lijstjes voor je samen te stellen. Wat zijn de 4 weken toch weer snel voorbij gegaan. De maand mei is alweer bijna voorbij. Ik vond het vooral erg leuk om een focus onderwerp op mijn blog te hebben, wie weet dat ik dat vaker ga doen. Voor nu zit deze focus er in ieder geval op en ik hoop dat jullie ook met een glimlach aan deze nieuwe dag beginnen!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
7 redenen om vrijwilligerswerk te doen
Begin een capsule wardrobe
Geld verdienen met Pinterest
Mijn uitrusting tijdens de Camino de Santiago
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?



7 Reacties

  1. loesjezaakjes

    Bedankt voor de tips!

    Ik maak altijd mijn bed op, het geeft me inderdaad een opgeruimd gevoel. Ik had er nooit eerder bij stilgestaan.
    Zo’n playlist lijkt me ook wel leuk, lekker vrolijke nummers. Maar ik ga toch even moeten zoeken want ik hou nogal van melancholische muziek.

    Antwoord
    • Veerlez

      Ik heb ook een playlist met lieve mooie kleine liedjes waar ik vrolijk van wordt, ze zijn niet zo up tempo als de happy playlist, maar ze raken me wel op een mooie manier. Dus daar kan je ook prima een lijst mee maken 🙂

      Antwoord
  2. Rowan

    Wat een fijn lijstje!!

    Antwoord
  3. Jolet

    De happy sons playlist helpt inderdaad altijd bij dipjes!

    Antwoord
  4. Djuli

    Oei, ik maak echt nooit m’n bed op haha. Misschien omdat we nog aan het verbouwen zijn en de slaapkamer nog lang niet af is. Maar ik ga er toch maar eens mee beginnen! Bedankt voor de tips 🙂

    Antwoord
    • Veerlez

      Haha ik merk dat in de drukte het ook het eerste is waar ik mee stop 😉 Maar ik denk dat het voor een positieve boost zeker kan helpen!

      Antwoord

Laat een reactie achter