Feel better tips 3

door | mei 18, 2016 | Ontwikkeling | 7 reacties

Feel Better tips 3

Deze maand wilde ik mij focussen op positiviteit. Daardoor kwamen er de  afgelopen 2 weken al aardig wat feel better tips voorbij. Ik heb hier tot nu toe erg leuke reacties op gehad en daarom deze week deel 3 van deze reeks.  Hopelijk helpen mijn tips jullie ook om je wat meer te focussen op positiviteit. Het is voor mij in ieder geval weer een fijne manier om stil te staan bij de dingen waar ik blij van wordt.

 Weet wat je moet doen als je ‘vast’ zit

Of eigenlijk had ik dit kopje ook ‘ken jezelf’ kunnen noemen. Al denk ik dat dit titel toch iets zal afschrikken. Je moet jezelf wel redelijk kennen als je dit puntje wilt uitvoeren. Want allereerst moet je je realiseren dat je ‘vast’ zit. Het kan zijn dat je een onrustig gevoel hebt, gejaagd, gestressed of gewoon niet zo lekker in je vel zit. Het kan allerlei verschillende redenen hebben, het kan gewoon een rot dag zijn of er speelt veel meer in je leven. Afhankelijk van de ernst van de situatie, kies je voor wat je gaat doen. Als ik bijvoorbeeld blijf doormalen in mijn hoofd, dan kan ik 2 dingen doen. Ik kan naar buiten gaan om te wandelen of ik moet gaan douchen. Ik krijg altijd orde in mijn hoofd onder de douche. Dus als ik even niet weet wat ik met een dag aan moet, dan is douchen voor mij de oplossing. Het zou helemaal ideaal zijn als ik dan onder de douche mijn to do lijstje kon maken. Dat kan met wandelen wel beter.

Als ik creatief vast zit, dan moet ik geprikkeld raken om weer meer te gaan doen. Dit kan ik oplossen door naar een museum te gaan of youtube filmpjes te kijken en dan vooral naar het tot stand komen van aquarel schilderijen. Of ik moet gaan brainstormen. Een groot wit vel en alles opschrijven wat er maar in mij op komt. Daar komen ook altijd genoeg ideeën uit vort.

Elk probleem heeft een andere oplossing, maar je weet zelf waarschijnlijk wel wat je go to acties zijn als je ‘vast’ zit. Ga hier anders even over nadenken. Als je hoofd vol zit, ga je dan opeens schoonmaken of heel uitgebreid koken? Ga je een boek lezen of even met je huisdier knuffelen. Het kan van alles zijn, zolang het voor jou maar werkt.

Weet wat je wel bereikt hebt

Wij leven in een tijdsgeest waarin het een soort competitie is wie het meeste heeft bereikt. Als je vraagt hoe het met iemand gaat, dan is het antwoord tegenwoordig altijd druk. Mensen hebben nog nooit zoveel gewisseld van banen, als onze generatie. Via social media is het heel gemakkelijk om bij te houden wat je oude buurmeisje doet of waar je klasgenoten allemaal terecht zijn gekomen. Je kan jezelf non stop vergelijken met anderen en daarom willen we ook steeds meer. Maar het leven is helemaal niet leuk als je altijd alleen maar focust op wat je nog wilt bereiken. Sta eens stil bij wat je wel allemaal bereikt hebt, welke mooie momenten je allemaal al hebt meegemaakt.

Af en toe kan ik het best wel moeilijk vinden dat ik niet werk als Creatief Therapeut, waar ik tenslotte wel voor opgeleid ben. Ik vind het ook erg jammer dat ik eigenlijk niks meer doe met het schilderen en tekenen wat ik jarenlang wel gedaan heb. Ik zou willen dat ik kon illustreren en daar een beetje geld mee zou kunnen verdienen. Maar als ik op deze dromen blijf focussen, dan streef ik alleen maar naar een einddoel. Ik vergeet stil te staan bij alle mooie dingen die ik al gedaan heb of nu doe.

Ik werk voor het festival wat al jaren mijn favoriete festival is. Ik werk voor de stad waar ik woon en mag gewoon af en toe voor mijn werk de Domtoren beklimmen. Ik schrijf al jaren op dit blog en geniet nog steeds enorm van de interactie die ik met jullie, de lezers van dit blog, heb. Mensen vragen mij om advies over social media, omdat ik daar door dit blog wel íets vanaf weet. Ik heb een geweldige kat, fijne vrienden en de beste familie om me heen. Als ik teveel al focussen op wat ik wil bereiken, zal ik bijna vergeten hoe mooi mijn leven nu is..

Sta even stil bij je emoties.

Ik weet dat het heel zweverig klinkt, maar het helpt echt als je even bewust bent van je emoties. Vaak merk je je emoties pas op, wanneer ze eigenlijk al veels te groot zijn. Laatst had ik 3 brieven open gemaakt, vlak voor ik naar mijn ouders zou gaan. Deze brieven bevatte slecht nieuws, een rekening en iets waar ik veel tijd aan moest besteden. De inhoud van die brieven, bleef door mijn hoofd rondspoken. Toen ik bij mijn ouders was, kon ik me eigenlijk niet echt focussen op het daar zijn. Sterker nog, alles wat ik zei kwam er veel kribbiger uit dan ik bedoelde. (Sorry mam!) Mijn zusje attendeerde mij op dat ik wat kribbig over kwam en dat zorgde ervoor dat ik even stil stond bij dat ik inderdaad nogal geïrriteerd was vanwege de post, niet vanwege de situatie. Doordat ik er stil bij stond, groeide de irritatie niet en hebben we verder een leuke middag gehad.

Soms heb je ook een fysieke reactie bij een bepaalde emotie. Denk daar eens over na. Ga je op een bepaalde manier zitten als je boos of verdrietig bent? Of valt het je opeens op dat je vandaag wel heel erg veel naar de grond kijkt. Benoem je emotie als je hem ervaart en hou de emotie daarmee klein. Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan zullen vinden. Ik weet dat het gek klinkt, maar probeer het maar eens. Het werkt echt.

Trakteer jezelf op iets waar je van geniet

En een fijn punt om deze week mee af te sluiten; trakteer jezelf. Kies bewust voor een avondje netflixxen of koop een mooi cadeautje voor jezelf. Had je laatst niet die mooie ketting gezien of geef jezelf een tijdschrift cadeau. Het hoeft ook niet groot te zijn, het gaat om het gebaar naar jezelf. Vertroetel jezelf, want soms heb je dat gewoon nodig.

Dit waren mijn feel better tips voor deze week. Heb je er wat aan gehad? Laat het me weten!

Tot volgende week!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Het verhaal van een vleesboom
Geld verdienen met Pinterest
23x Betaalbare Cadeaus voor Digital Nomads

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?



7 Reacties

  1. Anne

    Leuke reeks om te volgen en je tips zijn echt wel bruikbaar 🙂 (overigens heel herkenbaar dat het soms zonde is om niet als creatief therapeut te werken.. Ik mis het soms zó om hele dagen muziek te maken!)

    Antwoord
    • Veerlez

      Dankje! Ik vind het ook heerlijk om eraan te werken!

      & ik vind het zo zonde dat er veel meer mensen worden opgeleid dat creatief therapeut dan dat er momenteel werkplekken zijn. Maar goed, ik vind het werk wat ik nu doe echt fantastisch, dus je hoort me niet écht klagen 😉

      Antwoord
  2. loesjezaakjes

    Weer zo’n goeie tips! Het helpt inderdaad om even stil te staan bij je emoties. Ik doe dat soms wanneer ik geïrriteerd ben. Dan vraag ik me af wat er gebeurd is waarom ik zo snel geïrriteerd ben.
    En weten wat ik wel bereikt heb, moet ik ook eens leren toepassen. Ik vergelijk mezelf enorm veel met anderen die het ogenschijnlijk beter hebben dan ik zelf.

    Antwoord
    • Veerlez

      Dankje! Ik geniet er ook echt van om de tips te schrijven! Goed om te lezen dat je het ook hanteert en gaat toepassen! Niks is volgens mij zo funest als je altijd met anderen te vergelijken! Stop daar maar meteen mee en kijk naar wat je zelf bereikt hebt 🙂

      Antwoord
      • loesjezaakjes

        Het is niet altijd makkelijk maar er zijn best dingen waar ik trots kan op zijn 🙂

        Antwoord
  3. Kiki

    Dit is echt nuttig 🙂 en het klinkt herkenbaar! Vooral dat stilstaan bij wat ik al heb doe ik steeds meer 🙂 ik schrijf het dan ook op voor mezelf. En soms kan een emoties inderdaad zo overheersen dat je even niet eens meer weet waar deze vandaan komt. Terug naar het begin dus en even erbij stilstaan waar het nou echt door komt 🙂 en dan verder.

    Antwoord
    • Veerlez

      Fijn dat je het ook nuttig vindt! Het stilstaan wat je wel bereikt hebt is zo een fijne manier om positiever naar dingen te kijken! 🙂

      Antwoord

Laat een reactie achter