Waarom ik elke dag een kaart trek

door | nov 6, 2019 | Ontwikkeling | 4 reacties

Waarom ik elke dag een kaart trek

Al maanden vond ik het een interessant onderwerp, kaarten trekken. Deze zomer heb ik mijn eerste eigen kaartendek gekocht. Ondertussen bezit ik er meerdere en haal ik enorm veel uit het trekken van kaartjes. Lees je mee naar welke redenen er zijn om elke dag een kaart te trekken?

Waarom je een kaart kan trekken

Er zijn verschillende redenen om elke dag een kaart te trekken en er zijn ook verschillende manieren hoe je kaarten kan trekken.

De grootste beweegreden die ik van mensen hoor, is dat mensen een kaart trekken om meer houvast te krijgen in hun leven. De kaarten kunnen je aan het denken zetten, bevestigen waar je heen gaat met je leven en je weer dichter bij je gevoel brengen.

Zweverig gedoe

Sommige zien het als een spiritueel iets, om elke dag een kaartje te trekken.

Ik denk dat dat het ook is, maar dat er een negatief oordeel aan kleeft. Naar mijn inziens hoeft dat er niet aan te kleven. Het is toch juist een positief iets dat iemand dichterbij zijn gevoel wilt staan of bevestiging zoekt voor het pad waar zij op is?

Mijn redenen

Bij mij is het een onderdeel van mijn ochtendritueel. Elke ochtend – als ik mijn kaartendek bij me heb – trek ik een kaartje.

Ik geloof dat het trekken van een kaart me positieve vibes geeft om de dag mee in te gaan.

Door elke ochtend een kaart te trekken, zorg ik ervoor dat ik elke ochtend nadenk over waar ik sta en wat deze kaart voor een betekenis heeft.

Het gaat mij om het stukje zelf reflectie en bekrachtiging op welk pad ik zit.

Niet elke kaart is positief, maar het gaat erom wat je uit de kaart haalt.

Ook al is de betekenis van de kaart negatief, de beweging die het veroorzaakt is hoe dan ook positief.

Ik geloof er heilig in dat je de kaart trekt met een reden. De kaart is er om jou de lessen te leren die je nodig hebt om verder te gaan.

Welke kaartendekken zijn er?

Er zijn een hele hoop kaartendekken. Als je een dek gaat aanschaffen, bedenk dan of je wilt dat er tekst op de kaart staat of dat er uitleg in een boekje staat. Ook is de taal op de kaart belangrijk. Er zijn een hoop Engelstalige kaarten, minder Nederlandstalige.

Mijn keuze

Ik heb mijn eerste keuze laten vallen op de set van Gabrielle Bernstein, de Nederlandse versie. Nederlandse teksten komen bij mij dieper binnen dan Engelstalige teksten. Vervolgens heb ik de Inner Compass kaarten besteld, ook in het Nederlands.

Gabrielle Bernstein

Kaartendek van Gabrielle Bernstein

Deze kaartendek is zowel in het engels als Nederlands te verkrijgen. Het gaat om een set met vooral illustraties en korte teksten erop. Ik ben van mening dat dit een perfecte set is om mee te beginnen. Wanneer je net begint met de wet van de aantrekkingskracht ed., dan is dit een heerlijke set.

Voor mij waren de kaarten soms iets te vlak. Ik wil echt dieper gaan door deze kaarten te trekken.


Inner Compass

Inner Compass Kaarten

Mijn eerste kennismaking met deze kaarten was bij de Happinez tijdens een avond met onze kutsnollenclub. Mijn bulletjournal opzet was al klaar, dus ik besloot een Happinez te lezen. Bij die uitgave zaten een aantal van deze kaarten. Ik herinner me nu nog steeds dat die kaarten toen enorm binnenkwamen. Die ene kaart die ik die avond trok, al waren het er maar 6, zit nog steeds in mijn dagboek van die tijd.

Deze reden waarom ik lang heb gewacht met het aanschaffen van deze kaarten, is omdat het me tegenstond dat ik een apart boekje nodig had om de betekenis op te zoeken.

Ik heb deze kaartenset nu een aantal dagen en ik ben er zo enorm fan van.


Loneke Vodegel

Loneke Vodegel Kaartenset

Een andere set waar ik al langere tijd mijn oog op heb laten vallen, zijn de kaarten van Lonneke Vodegel.

Op de events van Deborah de Poorter, waar ik tweemaal bij ben geweest, hebben we deze set gebruikt.

Het is een mooi vorm gegeven kaart met een korte tekst erop. Het zijn niet allemaal uber positieve teksten en dat is ook juist wat ik er zo aan waardeer.

Deze kaarten zijn echt om je in beweging te zeggen en zorgen ervoor dat je nadenkt over de betekenis.

Ben jij spiritueel aangelegd? Trek jij wel eens een kaartje? Welke kaartendek heb jij?

Pin it

Waarom ik elke dag een kaart trek! Lees hier meer over welke kaartendekken er zijn er en waar je op moet letten als je een kaartendek aanschaft!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Sinterklaas
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Geld verdienen met Pinterest
Begin een capsule wardrobe
Wat is een goede Pinterest Strategie?
10 manieren om online geld te verdienen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. Miriam

  Miesje😍

  Antwoord
  • Veerlez

   haha ik wist dat deze reactie zou komen! Ik vond het zo een fijne foto! Ik mis het geknuffel met Mies wel een beetje!

   Antwoord
 2. Saskia

  Oh wat een tof concept… Toffe kaarten ook<3

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja ik hou hier echt van! Het geeft zo een mooie basis voor je dag. De mooiheid van de kaarten speelt wel enorm mee in de reden waarom ik elke dag een kaart wil trekken. 🙂

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #55: Street art en ziek zijn - […] club naar het strand, waar het gros ging volleyballen. Terwijl ik op het strand was, trok ik een aantal…

Laat een reactie achter