De Beste tips om te Ontspullen

door | jan 23, 2019 | Minimalisme, Ontwikkeling | 0 Reacties

Dit zijn de beste tips om te ontspullen!

Het nieuwe jaar is alweer even begonnen, de goede voornemens zijn alweer wat afgezwakt. Wat waren je doelen ook al weer voor 2019? Ontspullen toevallig? Heb je een kleine start gemaakt, maar uiteindelijk niet doorgezet? Hier een dosis inspiratie en de beste tips om te ontspullen.

In het begin van het jaar stonden er lange rijen bij de gemeentewerf omdat iedereen eens lekker had opgeruimd. Het nieuwe jaar is ook een fijn moment om te beginnen met alle troep uit de voorgaande jaren eens weg te gooien. Maar vaak stopt het ook na die ene week dat je alles onder handen hebt genomen. 

Waarom zou je het bij die ene week laten. Het is toch fijn om een opgeruimd huis te hebben en je fijner in je huis te voelen. Less is more.  Hier weer wat tips om je in beweging te krijgen.

Mijn tips

  • Geef je spullen een vaste plek. Hierdoor ben je eerder geneigd om spullen terug te leggen en blijf je opgeruimder.
  • Kost iets minder dan 2 minuten tijd om uit te voeren, doe het meteen. Op deze manier blijft niet je afwas uitpuilen of je bureau een chaos. Wanneer je zo’n kleine taak voor je blijft uitschuiven, maak je het alleen maar groter.
  • Maak een capsule wardrobe. Nooit meer uren voor de spiegel omdat je niet weet wat je aan wilt trekken. Met een capsule wardrobe weet je precies welke kleren je in de kast hebt hangen en sparken ze allemaal je joy. Je koopt alleen nog nieuwe kleding als je het nodig hebt, dus je bent ook nog eens goed bezig!
  • Wanneer je een boek hebt gelezen, geef ze dan door. De kans is klein dat je het op korte termijn nog een keer zal gaan lezen. Het heeft voor jou zijn doel al vervult, dus nu kan je er een ander blij mee maken. Verkoop het door, geef het aan vrienden, breng het naar de kringloop of zet het in een ruilkast.
  • Hoeveel spullen heb je omdat het ooit nog van pas zou kunnen komen? Maak een lijst van al die spullen. Door een lijst te maken, heb je deze spullen op je radar en kan je gaan nadenken wie je er blij mee zou kunnen maken. Ik heb bijvoorbeeld 11 jaar lang een naaimachine meeverhuisd, die in die 11 jaar vaker is uitgeleend dan door mijzelf is gebruikt. Het was dus tijd om deze naaimachine door te geven. Tenslotte kan ik makkelijk een naaimachine lenen als ik die ooit nodig zal hebben.
  • Maak een spullenlijst. Dit heb ik ook opgenomen in mijn 34 dingen lijst. Het maakt inzichtelijk hoeveel spullen je eigenlijk hebt en waat er wellicht overbodig is.
  • Bedenk voor alles wat je koopt, wat je in plaats daarvan weggooit. Op deze manier zal je niet meer spullen krijgen!

Leesvoer en Kijktips

Marie Kondo - Opgeruimd

Marie Kondo – Opgeruimd

Dit is natuurlijk hét boek als het gaat om ontspullen. Marie Kondo is de trend gestart en sindsdien koningin van het opruimen. Met een eigen opvouwmethode, de manier van kleding vouwen en of je spullen joy sparken, heeft iedereen wel al eens van Marie Kondo gehoord.

 
Verlangen naar Minder - Jelle Derckx

Jelle Derckx – 
Verlangen naar minder

Dit boek gaat over de reis naar een bewust en duurzaam leven. Jelle verteld over zijn zoektocht naar zichzelf tijdens zijn reis en daarin speelt ontspullen een grote rol.

 

Tidying up with Marie Kondo

Deze serie staat sinds begin dit jaar op Netflix en de meningen zijn flink verdeeld. De één vindt het niks en de ander houdt ervan. Deze serie is zeker aan te raden als je concrete tips en voorbeelden wilt zien.

 

Minimalism

Deze documentaire is een echte eye opener. Het laat zien wat voor een gevolgen de consumptiemaatschappij heeft. Een goeie motivatie dus om te beginnen met ontspullen.

 

Tips van anderen

Ik hoop dat dit je weer wat inspiratie geeft om het ontspullen door te zetten. Wat ik je vooral wil meegeven is dat dit geen proces is wat je binnen een dag doorgaat. Het is een mindset en een levensstijl. Ik ben benieuwd wat jouw precies de inspiratie heeft gegeven om hier mee aan de slag te gaan. Laat je het weten in de comments? 

Wat is jouw beste tip voor onstpullen?

Pin it

Dit zijn de beste tips om te ontspullen!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
4x lekkere wegkijk films
Begin een capsule wardrobe
6 manieren om nu geld te verdienen
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Hergebruik je eten!

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ik vertrek over 100 dagen - […] is zover, op 1 april lever ik de sleutels in van mijn appartement. Nu ben ik dus druk bezig…

Laat een reactie achter