Beste tips voor roze haar

door | jun 19, 2020 | Ontwikkeling | 2 reacties

Waar kan je de beste haarverf kopen als je roze haar wilt hebben? Hoe verf je het roze? Moet je je haar blonderen?

Het is ondertussen al jaren dat ik mijn haar roze verf. Door de jaren heen heb ik al een behoorlijk aantal verschillende merken en manieren gebruik. Daarom leek het me tijd voor een artikelen over alle verschillende haarverven die je kunt gebruiken om je haar roze te verven.

Lees je mee naar mijn beste tips voor roze haar?

Blonderen

Afhankelijk van welke tint roze je wilt, kan het belangrijk zijn om je haar van te voren te blonderen. Wanneer je een lichte tint roze in je haar wilt hebben, moet je blonderen. Dit is vooral nodig wanneer je voor een pastel roze wilt gaan.

Als je je haar liever in een magenta tint roze verft, dan zou het ook zonder blonderen mogelijk zijn.

Ik ben niet opgeleid tot kapper en dit artikel is volledig gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Wanneer je zelf wilt gaan blonderen, win dan advies in van een professional.

Als je je haar zelf gaat blonderen, hou er rekening mee dat het bijna altijd oranje uitvalt. Ook moet je eerst testen of je niet allergisch reageert op de verf. Het is enorm schadelijk voor je haar om het te blonderen.

Ik blondeer mijn haar alleen wanneer ik weet dat er snel daarna weer roze overheen gaat. Aangezien het in mijn geval altijd oranje/geel uitslaat. Vooral wanneer er nog een andere kleur in je haar zit, kan het anders uitpakken dan je het bedoeld hebt.

Knal roze haar op Gran Canaria

Welke roze verf kan je gebruiken?

Wanneer je een roze verf gaat uitkiezen, moet je rekening houden met of je het permanent wilt of meer in een spoeling. Ook hangt de kleur af van hoe lang het in je haar blijft zitten.

Wanneer je een magenta kleur wilt, heb ik 3 opties voor je.

Stargazer – Dit merk is bij een aantal alternatieve zaken te krijgen. Ik heb het altijd in Utrecht bij de Netjes gekocht. Voor deze kleur is het blonderen van je haar niet nodig.
Op bol.com hebben ze op dit moment geen roze variant, maar wel groen.

Live – Dit merk is niet meer in Nederland te krijgen, zover ik weet. Toch is dit echt mijn favoriete magenta haarverf. Deze kleur pakt perfect op ongeblondeerd haar en blijft er enorm lang inzitten! Ik heb het gekocht toen ik in Macedonië heb.

Huismerk Kruidvat (in 2023 niet meer verkrijgbaar)

Het huismerk van de Kruidvat heeft spoelingen in een aantal kleuren, ook hier hoef je je haar niet voor te blonderen. Afhankelijk van welke kleur je pakt, blijft het er een tijd in zitten. Ik had een keer plum gebruikt en deze kleur heeft een half jaar in mijn haar gezeten. De peach kleur, blijft weer veel minder lang in je haar zitten. Een echt mooie roze kleur zit geloof ik niet bij dit merk, maar het is wel een goedkope optie wanneer je een kleurtje in je haar wilt.

L’Oréal Paris Colorista (in 2023 niet meer verkrijgbaar)

Mijn favoriete haarverf voor roze op dit moment is Colorista. Het is verkrijgbaar bij alle drogisterijen in Nederland en is ook redelijk betaalbaar. Er zijn verschillende kleuren en zelfs verschillende tinten roze. Je zou ook deze verf via bol.com kunnen kopen.

Je kan de kleuren ook makkelijk met elkaar combineren en afhankelijk van hoelang je het laat inwerken, zo fel kan je kleur worden. Ik gebruik de kleur soft pink en hot pink door elkaar en vind vooral de pastellerige kleur erg mooi.

Deze haarkleur is op dit moment wel nog in het ROOD en BLAUW te krijgen.

Pastel roze haar

Welke roze haarverf is makkelijk online te koop?

 • La Riche Flamingo
 • Notino heeft een rijk assortiment waaronder La Riche en L’Oréal Professionnel.
 • Haarshop heeft een mooie assortiment voor pastel kleuren.
 • L’Oréal Preference Vivids Rose Gold is een mooie pastel kleuring die via Bol.com verkrijgbaar is.
 • Prestige is een haarverf die semi permanent is en bij mij voor een roze ondertoon zorgde.
 • Manic Panic is ook overal te koop. Helaas pakt dit op mijn haar niet, hopelijk bij jou wel.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen over het roze verven van je haar! Laat me weten welk merk jij het liefst gebruikt en waar je het koopt!

Pin it

Waar kan je de beste haarverf kopen als je roze haar wilt hebben? Hoe verf je het roze? Moet je je haar blonderen? Hier lees je de beste tips om je haar roze te verven

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. Goele Vandenberghe

  Hoi, let je er ook op of het merk wel of niet op dieren test?

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar tot nu toe nog niet zo op gelet heb. Ik ben heel blij met je comment en ga daar zeker in het vervolg op letten! Dankjewel

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #87: een teckel en roze haar! - […] keer leerde, was dat ik nog meer mijzelf mocht zijn. Ik had die ochtend een artikel geschreven over je…
 2. Mijn jaaroverzicht van 2020 - […] Favoriete blogpost: Beste tips voor roze haar […]

Laat een reactie achter