50 euro boodschappen

door | mrt 15, 2016 | Ontwikkeling | 18 reacties

Toen ik begin februari vertelde dat ik voor maar 50 euro boodschappen wildedoen, was iedereen nogal verbaasd. Ik kreeg verschillende reacties op mijn blog, appjes en mailtjes erover. Ik geloof niet dat er eerder één van mijn doelen zoveel besproken is. Alsof mensen niet konden geloven dat het mogelijk was. Het is mij ongeveer gelukt en hier vertel ik je hoe me dat gelukt is.

De voorraadkast

Van te voren moet ik vertellen dat ik een redelijk gevulde voorraadkast had. Ik had in december 2x via Albert Heijn boodschappen laten thuisbezorgen omdat ik wist dat boodschappen doen te vermoeiend was. Maar om aan het bestelbedrag te komen, heb ik behoorlijk wat dingen gekocht om mijn voorraadkast te vullen. Zo had ik meteen voor 3 maanden wasmiddel, kattengrit en voer gekocht. Maar ook de lang houdbare spullen als pasta saus, kruiden en rijst was voldoende aanwezig. Wanneer je zulke dingen niet hoeft te kopen, scheelt dat al aanzienlijk in je boodschappen geld. Dus zorg dat je deze dingen inslaat wanneer er bonus aanbiedingen zijn.

Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Het gebruik maken van lijstjes is key hierin. En dan heb ik het niet alleen over boodschappenlijstjes. Maar over maaltijden inplannen, specifieke boodschappen lijstjes maken per winkel en aanbiedingen.

Ik ga er tegenwoordig elke zondag voor zitten. Ik bedenk welke maaltijden ik deze week wil eten en wat ik daarvoor moet kopen. Vervolgens pak ik mijn excel bestand erbij.

Ik hou al een tijdje bij welke producten bij welke winkel het goedkoopste zijn. Je hebt nou eenmaal een aantal producten die je vak gebruikt. Ik hou bijvoorbeeld heel erg van soya yogurt en oplos cappuccino. Wat dat betreft wil ik ook niet bezuinigen op merken, dus ik heb vergelijken waar ik het A merk zo goedkoop mogelijk kan kopen. Ik fiets dus bewust naar een andere supermarkt dan waar ik mijn dagelijkse boodschappen doe om die producten in te slaan. Het scheelt maar een cent of 30 per product per supermarkt. Maar bij elkaar is dat per keer alweer 60 cent voor alleen deze 2 producten. Ik gebruik van beide 1 tot 2 verpakkingen per week. Laten we zeggen dat ik per week 1,20 uitspaar door iets meer moeite in mijn boodschappen te stoppen. Als ik elke week 5 minuten om fiets kan ik toch bijna 5 euro besparen. Als ik dat alleen al met deze twee voorbeeldproducten heb, laat staan als ik dit voor al mijn producten doe. Hierdoor heb ik dus een excel gemaakt! Dit wil ik iedereen aanraden!

Boodschappen doen

Ik heb dus verschillende boodschappen lijstjes voor verschillende winkels. Maar om al die winkels op 1 dag te doen, dat kost weer teveel energie. Ik plan mijn boodschappen doen dus ook erg bewust in. Soms maak ik de afweging om toch 60 cent meer te betalen voor mijn producten en makkelijk naar mijn vaste supermarkt te gaan. Maar in principe doe ik bij de AH, Jumbo én Lidl boodschappen.

Wanneer je boodschappen doet, ga je natuurlijk met een goedgevulde maag weg, zodat je geen extra producten koopt. Je neemt een tasje mee (ook omdat dat veel beter is voor het milieu!) en vergeet je boodschappen lijstjes niet.

 

Vooral het bijhouden van welke boodschappen waar het goedkoopste zijn is hoe ik dit heb kunnen behalen. Maar ook het bijhouden van lijstjes.

Heb jij iets aan deze tips? Heb jij zelf nog een tip?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Sinterklaas
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Geld verdienen met Pinterest
Begin een capsule wardrobe
Wat is een goede Pinterest Strategie?
10 manieren om online geld te verdienen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?18 Reacties

 1. Dina

  Ik wil altijd ook zo graag een keer gewoon mijn boodschappen bestellen via internet, maar aan de andere kant is het ook leuk om mijn vriend door de regen te laten fietsen. OOOOH GEMEEN. Dit heb ik noooooit gezegd oké? 🙂

  Echt super dat je bijhoudt waar producten het goedkoopst zijn, want daardoor kan je echt veel besparen. Ik deed het ook een hele poos, dus ik fiets nu ook continu van de ene naar de andere winkel. Ik heb er wel plezier aan zeg maar, zo goedkoop mogelijk boodschappen doen.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja ik geniet er ook echt van, het is echt een sport!
   Wanneer je wilt bestellen via internet, dan moet je wel even kijken of je niet ergens gratis verzendkosten vandaan kan halen, volgens mij kan dat wanneer je je aanmeld bij ah. En wellicht dat Jumbo een lager starttarief heeft?
   Ik heb zelf niet zo een fijne ervaring met het thuisbezorgen, ik weet niet of je dat toen via snapchat hebt meegekregen? In ieder geval, je spendeert meer, maar hebt wel een goede voorraad kast 😉 afwegingen 😉

   Antwoord
 2. Kiki

  Nuttige tips :)! Wat ik doe is voor twee winkels (AH & de goedkope super Hoogvliet) een boodschappenlijstje maken voor één week en dan alleen wat ik écht nodig heb. Ik kijk naar m’n voorraad en als ik bijvoorbeeld groente over heb zoek ik daar weer een receptje bij (verspilling = zonde) of ik maak bijvoorbeeld één keer in de week een ommelet met groente en lekkere kruiden (die ik al heb). Ook zet ik de prijzen achter m’n artikelen en reken het alvast van te voren uit wat ik ongeveer kwijt ga zijn. Ik bespaar op “ongezonde” dingen en mag van mezelf meer uitgeven aan gezond dan aan ongezond. En de aanbiedingen in de gaten houden inderdaad :). Ik maak er best een beetje een sport van af en toe 😛 maar je moet wat met een kleiner budget 🙂 en het is ook leuk. Heb niks te klagen, elke dag wat te eten op tafel :).

  Antwoord
  • Veerlez

   haha zijn we toch sportiever dan we dachten 😉 Maar inderdaad, het is heerlijk om zo goedkoop mogelijk te kopen, het motiveert me om alsnog gezond te koken. En doordat ik kleine beetjes bespaar, mag ik van mijzelf wel nog leuke dingetjes kopen. Dus toch af en toe een pen die ik nodig heb of fijne stiften. Je houdt tenslotte iets van budget over 🙂

   Antwoord
 3. Sabine

  Wow, wat geweldig, ik moet dit ook doen!! Ik geef altijd veeeelste veel geld uit aan boodschappen…

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik wil het echt iedereen aanraden! Je bent zoveel bewuster bezig met boodschappen doen dat je echt geld bespaart!

   Antwoord
 4. Mariska

  Wow respect hoor dat je voor 60 cent om fietst, ik zou daar de discipline niet voor hebben denk ik.
  Ik heb eens een hele post geschreven over hoe je kan besparen op eten. Ik zal hem in het website vakje zetten.

  Antwoord
  • Veerlez

   Oeehw ik ben benieuwd! Ik ga die even opslaan om te lezen als ik daar tijd voor heb! 🙂
   & ik fiets niet elke keer om, maar vaak genoeg wel. Maar ik merk dat ik wel meteen in bulk insla dan en gecombineerd met aanbiedingen bespaar ik toch meer dan 60 cent, dus het is de moeite waard 😉 En ik doe mijn best om gewoon daar vaak toch in de buurt te moeten zijn, dan is het ook makkelijker om even te besparen!

   Antwoord
 5. misantropiccatlady

  Leuke tips! Ik ben ook altijd zeer georganiseerd, wij doen één keer boodschappen in de maa

  Antwoord
 6. misantropiccatlady

  Sorry, te snel op ‘beantwoorden gedrukt hierboven! Wij doen één keer boodschappen in de maand en hebben dan een budget van 250 euro. Ik probeer altijd eronder te gaan, nooit erboven. En dat lukt wel goed, We komen dan een hele maand toe met onze voorraad, ik haat ook boodschappen doen en zo bespaar je want als je elke week naar de winkel gaat geef je wel meer uit denk ik.

  Antwoord
  • Veerlez

   Maar als je 1 keer in de maand boodschappen doet, dan lijkt het me lastig om verse groenten te gebruiken. Of haal je dat soort dingen toch later nog?
   Ik denk dat 1 keer in de maand boodschappen doen, zeker een goed effect heeft op je budget!

   Antwoord
   • misantropiccatlady

    Ik haal een deel verse groenten en een deel diepvries, dat valt wel nog mee hoor, sommige zaken kan je wel een tijdje bewaren 🙂

    Antwoord
 7. Vera

  Respect! Als studentje probeer ik met mijn huisgenootjes ook op budget te leven….Lukt aardig, maar aangezien we letterlijk boven een winkel wonen is het altijd toch net iets te makkelijk om die paar euro extra gewoon beneden uit te geven in plaats van naar de andere kant van de stad te fietsen. Misschien toch maar eens een keertje doen…

  Dat met een goed gevulde maag naar de winkel gaan is trouwens een hele goede.. misschien koop ik dan wat minder vaak rotzooi 😉

  Antwoord
  • Veerlez

   Als je het samen doet, kan je elkaar wel motiveren om het vol te houden. Al is boven een winkel wel heel erg gevaarlijk hierbij. Ik woon nu ook praktisch naast een supermarkt en het is zeker lastig om me te dwingen naar andere supermarkten te fietsen! Ik doe nu ook iets vaker boodschappen, dan koop je ook meer onzin. Dus één keer in de week boodschappen doen is ook wel een tip die ik je wil meegeven!

   Antwoord
 8. iliveformydreams.com

  Wij komen zeker per week boven de 50 euro, maar dat is niet erg 🙂
  Wij bestellen onze boodschappen online en halen ze ’s avonds op, ideaal aangezien we beide fulltime werken.

  Antwoord
  • Veerlez

   Als je fulltime werkt is het ook niet haalbaar om van winkel naar winkel te gaan om zo goedkoop mogelijk te shoppen. En ideaal dat jullie zo een fijne manier hebben gevonden om alsnog de boodschappen makkelijk te kunnen doen! 🙂

   Antwoord
 9. Nadia

  Koken doe ik met producten die in de aanbieding zijn. Elke week zijn andere groente, vlees, vis etc. in de aanbieding. Dus, goede variatie elke week. Ik hou van 1+1. ????

  Antwoord
 10. w.duenk

  Zou je mij dat excelbestand willen toesturen ben zelf niet zo goed met excel
  Bij voorbaat hartelijk dank

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #2: Amsterdam, graffiti & dierenliefde - […] Deze week stonden er 2 artikelen op mijn blog. Namelijk de uitleg hoe ik voor 50 euro boodschappen heb…

Laat een reactie achter