30 things before i turned 30

door | okt 21, 2015 | Ontwikkeling | 16 reacties

30things_30
Terwijl er nog maar een aantal maanden op de teller stond, besloot ik in maart om een lijst met 30 punten te maken die ik wilde uitvoeren voor ik de 30 bereikte. Het werd een lijst die mij inspireerde om bepaalde wensen eindelijk aan te pakken en tot uitvoering te brengen. Zo boekte ik in een impuls een dagje Londen en werd mijn trip naar IJsland werkelijkheid. Maar hoe zat het met al die andere dingen die op deze lijst stonden? Je leest het hier.

Dat ik in 2015 de big 3-0 zou bereiken, was een terugkomend onderwerp in mijn leven. Ik maakte te vaak grapjes over mijn leeftijd of de leeftijd van mijn omgeving, maar ik schreef ook meerdere posts over dit onderwerp. Zo had ik de lijst met punten waaraan ik merkte dat ik ouder werd, maar ook de lijst met redenen hoezo ik nog lang geen 30 zou zijn! Het was een thema wat ik niet kon ontwijken, waardoor ik het maar omarmt heb. Het was een reden om 30 leuke dingen te doen.

Het was een pittige lijst geworden met een aantal punten om mij uit mijn comfortzone te halen. Want het verbouwen van eigen groente of merenqeus maken, dat is best pittig zonder groene vingers of als je geen keukenprinses bent. Ook ben ik vanaf eind augustus al aan het bed/de bank gekluisterd door een ontstoken kies en een vermiste weerstand. Dat resulteerde in een enorme vermoeidheid waardoor je niet even boodschappen gaat doen om te kokkerelen of even een 5k gaat lopen. Ik heb dan ook besloten dat de niet afgeronde punten mee gaan naar de lijst voor het komende levensjaar.

Hier de lijst van dingen die ik nog wilde doen voordat ik 30 werd.

 1. Verhuizen
  Stiekem heeft verhuizen helemaal niet zo’n prioriteit. Ik heb een klein maar fijn kamertje in Utrecht, met een grote woonkamer en tuin! De locatie is ideaal omdat ik zo in het centrum ben, maar ook in no-time bij mijn ouders. Toch wil ik ook wel graag weer iets meer ruimte voor mijzelf. Ook klinkt een écht badkamer (geen douchehokje), verwarming en dubbel glas me als muziek in de oren. De kans is best aanwezig dat ik in het komende jaar wél ga verhuizen.
 2. Mijn haar gedeeltelijk opscheren
  Eind april had ik mijn tijdelijk laatste werkdag waardoor ik eindelijk de kans zag om mijn haar ein-de-lijk gedeeltelijk op te scheren. Dit stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik heb gewacht na mijn laatste werkdag, omdat ik het gevoel had dat ze het op werk niet zouden kunnen waarderen. Maar eigenlijk maakt dat helemaal niet uit, want als ik mijn haar los draag, zie je er helemaal niks van.
 3. Een leuk kleurtje in mijn haar
  Dit punt ging eigenlijk samen met het bovenstaande punt. Gekleurd haar was (voor mijn gevoel) een no-go in het universitaire/medische wereldje waarin ik werkte. Daardoor wachtte ik tot die laatste werkdag. Sowieso verf ik mijn haar niet echt, ik stop er enkel uitwasbaar spul in. Dus na een paar weken zie je er niets meer van. Ik mis het nu eigenlijk best wel weer!
 4. Op (Tinder) date gaan
  In het voorjaar ben ik op date gegaan. Het was een heerlijke lente dag waar we koffie dronken, een tentoonstelling bezochten. Door mijn bizar drukke agenda is de vervolgdate er nooit gekomen.
 5. Geld doneren aan een goed doel
  Dit jaar ben ik greenpeace gaan steunen, niet alleen doordat de jongen die me dat aansmeerde onwijs mooie ogen had, maar ook omdat ik graag wilde helpen de overvisserij te stoppen.
 6. Een 5k race lopen
  Er stonden 2 races op de planning, maar deze heb ik beide niet kunnen doen. De ene omdat ik voorrang gaf aan het Taylor Swift concert en de ander omdat ik in IJsland zat. Volgend jaar hoop ik toch eindelijk weer de Singelloop te kunnen lopen!
 7. Een kast pimpen
  Toen ik jaren geleden uit huis ging was mijn smaak heel anders dan nu. Toen hield ik van donkerbruine meubels, wat erin resulteerde dat ik een donkerbruine boekenkast had. Hier was ik al enige tijd niet meer fan van. Daarom besloot ik om hem om te toveren in mijn 2 lieflingskleuren, namelijk roze en aquablauw. Genieten die kleuren!
 8. Zelf groente kweken
  Helaas heeft mijn vensterbank tuintje niet echt iets opgeleverd. Ondanks dat ik het tuinieren bíjna in de vingers had, kwam er niet écht iets los. Ik heb wel mijn bosuitjes en preien laten hergroeien, telt dat dan ook?
 9. 75 van de 250 IMDB films hebben gezien
  Helaas heb ik deze ook niet gehaald. Momenteel zit ik op 65/250. Ik heb al een heel lijstje gemaakt met welke films ik nog ga kijken om de 75 te behalen. Voor volgend jaar ga ik hem wel nog iets ophogen, ik denk dat ik er volgend jaar 90 moet hebben gezien!
 10. 30 boeken lezen
  Deze heb ik zeker gehaald, ik heb dit jaar alleen al 41 boeken gelezen, laat staan als ik de maanden november en december van vorig jaar meereken!
 11. Een online cursus volgen
  Ik heb me ingeschreven voor de Photoshop cursus van de Verbeelding. Ik heb hem globaal doorlopen na werktijd, aangezien ik zelf eigenlijk alleen Paint Shop Pro heb.
 12. Een training volgen
  Een klein jaar geleden heb ik een training gevolgd om BHV’er worden. Ook heb ik meegeholpen aan de training voor nieuwe vrijwilligers bij Praten over Verlies.
 13. Maak een stop motion filmpje
  Het is er helaas niet van gekomen, wellicht ook aan gebrek aan werkruimte..
 14. Iets winnen
  Dit is gewoon een beetje beschamend, want ik heb best wel veel gewonnen het afgelopen jaar. Met als klap op de vuurpijl een fiets! Wat ben ik daar ontzettend blij mee! Ik had laatst ook de oplossing van een puzzel ingestuurd, waardoor ik opeens ook een hotelovernachting voor 2 personen had gewonnen. Zoveel leuks en zoveel geluk.
 15. Een fotoshoot doen
  Als ik mijn eisen zou versoepelen, had ik deze best kunnen halen. Want in IJsland hebben we hele shoots gedaan, maar ik bedoel nu wel écht een shoot met styling en make up enzo. Iets anders dan wat hobby fotografie of met vrienden.
 16. Een logo maken voor mijn site(s)
 17. Visitekaartjes laten drukken
 18. Meewerken aan een leuk creatief project
 19. Een nieuwe baan vinden
  Ik ben bij het leukste festival van Utrecht gaan werken, dus meer dan gelukt!
 20. Een quiche maken
 21. Een taart bakken
 22. Merenques maken
 23. Marlou opzoeken in Oslo
  In april was ik een weekendje op bezoek. Ik kwam vrijdagavond laat aan en vertrok zondagmiddag alweer. Het was heerlijk om even heen en weer te gaan en te zien waar Marlou nou zat. We hebben heerlijke tochten gelopen en lekker kunnen bijkletsen.
 24. Op solo reis gaan
  Een week voordat ik naar Oslo vloog, was ik voor het eerst alleen op vakantie. Een week alleen in Valencia. Ik schreef hier over mijn ervaringen van het alleen op vakantie gaan.
 25. Naar Londen
  In juli was ik voor het eerst in maanden 4 dagen na elkaar vrij, waardoor ik aan het nadenken was om een weekendje weg te gaan. Dit resulteerde in een dag op en neer naar Londen. Een spoed bezoekje, maar niet minder leuk. Een ochtend in Tate Modern en een middag in Tate Brittain, genieten!
 26. Naar IJsland
  Het was zeker een jaar vol reisjes, want in september ging ik naar IJsland, wat een heerlijk land is dat zeg. Met elke 5 seconden een ander landschap, het was intens genieten! Ik ga hoe dan ook nog een keer terug.
 27. Naar Berlijn
  Nog een reisje was wellicht toch iets teveel gevraagd, maar komend jaar ga ik hoe dan ook naar Berlijn!
 28. Maak een spontane roadtrip
 29. Naar een festival gaan
  Als je voor een festival werkt, is het natuurlijk niet zo moeilijk om naar een festival te gaan. Maar naast dat ik natuurlijk naar deBeschaving ben geweest, was ik ook op de Zwarte Cross te vinden. Genieten!
 30. Een heel mooi, duur, blauw paar cowboy laarzen kopen voor mijn eigen verjaardag!
  Omdat ik momenteel aan mijn bed gekluisterd ben, is een mooi paar boots scoren nogal moeilijk gebleken. Ook wil ik mijn verjaardagscadeau nog even uitstellen, aangezien ik niet weet hoeveel tandartskosten ik dit jaar nog zal maken. Dus zelfs dit fijne punt zal ik meenemen naar mijn lijst voor het komende jaar.

Het grappige is dat ik alsnog de helft van de lijst wél gehaald heb. En zonder deze lijst, was ik nooit naar Londen gegaan of had ik nooit mijn haar écht afgeschoren. Het heeft mij dus enorm gemotiveerd om dingen te doen buiten mijn comfortzone. Denk je dat zo’n lijst jou ook zou helpen?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?16 Reacties

 1. Eva

  Wat een mooi lijstje en wat goed dat je zo onwijs veel hebt afgestreept zeg!

  Antwoord
 2. Carolien - On a Healthy Adventure

  Zo’n lijstje is erg goed om die dingen voor ogen te houden! Ik heb ook zo’n mentaal lijstje 😉 nog 3 jaar om er zoveel mogelijk af te tikken.

  Antwoord
 3. Kiki

  Zo tof 🙂 je hebt best een hoop fijne reizen gemaakt volgens mij! En ja, ik denk dat zo’n lijst zou kunnen helpen. Het is niet echt een bucketlist (ik ben hier geen voorstander van, ik vind het nogal extreem ofzo voor mezelf), maar wel een fijn lijstje voor jezelf om jezelf doelen te stellen. En so what als je er een paar niet haalt! Kijk eens naar alle leuke en stoere dingen die je wel hebt gedaan! The big 30 komt er voor mij ook aan en dat zet me soms ook wel aan het denken. Maar zo’n lijstje kan elk jaar wel goed zijn denk ik :).

  Antwoord
 4. Kiki

  Oh & hallo: die kast! Echt cool gedaan :)!

  Antwoord
 5. Femke Steketee

  Goeiedag, das een mooi lijstje! Ik wil er ook een maken nu. Heb nog 4 jaar……..x

  Antwoord
 6. Marlou

  leuk om zo bij elkaar te zien – én leuk dat er nog best wat gelukt is 🙂
  misschien moet ik toch ook nog maar aan het (26 before 26?-)lijstje… al ken ik mezelf ook weer en vergeet ik hem na een week. maar, wie weet!

  Antwoord
  • Veerlez

   Daarom had ik hem op mijn blog gezet, anders zou ik hem ook vergeten zijn! 😉
   Ik heb ook nog een leuke dingenlijst staan, die was ik vergeten, maar gelukkig doe ik genoeg leuke dingen en is die bijna afgerond 😉

   Antwoord
 7. Anne

  Aaaah dit soort lijstjes vind ik zo leuk! Ik wil ze altijd zelf ook maken, maar ik ken mezelf en houd me er dan vooral niet aan ;-).

  Antwoord
 8. Nicole Orriëns

  Ik vind dat je al heel veel hebt kunnen afvinken! En bij sommige denk ik, die kun je zo even doen. Zoals dat bakken : )

  Antwoord
  • Veerlez

   Het idee was inderdaad dat de bak en kook dingetjes makkelijk tussendoor konden, maar helaas laat mijn gezondheid dat nu niet toe. Maar ondertussen heb ik weer een jaar gekregen voor de volgende lijst, dus dan moet het zeker wel lukken 😉

   Antwoord
 9. Jenn

  Mooie lijst, en je hebt best veel kunnen afvinken! Ik denk er ook over om zo’n lijst te maken, nog iets meer dan een jaar… Leuke blog heb je, ik ga je volgen 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankjewel 🙂 Leuk om te horen! En zeker zo een lijst maken hoor, het motiveert en inspireert! Ik ben benieuwd wat je erop zal zetten!

   Antwoord
 10. iliveformydreams.com

  Wat een prachtig lijstje en je hebt er een tof blogje van gemaakt met al die leuke foto’s. Je hebt al veel afgestreept, goed bezig zeg. Nu de rest nog 😉

  Antwoord
 11. luusjeindelucht

  Je hebt er toch veel gehaald, cool! Al een nieuw lijstje in de maak? 😉

  Antwoord
  • Veerlez

   Het nieuwe lijstje is inderdaad al in de maak, maar ik moet nog een paar leuke dingen verzinnen, dus het duurt nog even voor ik hem publiceer 🙂

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. IJsland - […] ik naar IJsland wilde, maar tot een conctreet plan kwam het maar niet. Tot ik besloot het op mijn…
 2. 31 things before i turn 31 - […] Tot volgend jaar oktober heb ik dus de tijd om deze 31 dingen te gaan doen. Een aantal heb…
 3. Waarom stel ik mezelf doelen? - […] het lijstje met dingen die ik wil doen in een specifiek levensjaar. Zoals bijvoorbeeld de lijst van 30 dingen…
 4. Veerlez 31 dingen lijst – update 3 - […] Wel ga ik binnenkort de Toy Story films kijken en de Godfather films. Ze staan al op de planning.…
 5. Bucketlist van 2019 - […] je benieuwd zijn naar mijn voorgaande jaren; die lijsten staan hier: 30 things before i turn 30, 31 things before i turn…

Laat een reactie achter