Wat zijn de Bullet Journal Essentials?

Voor iedereen is een bullet journal weer anders. De één gebruikt hem als agenda, dagboek en lijstjesboekje bij elkaar, de ander gebruikt hem weer puur als agenda. De één maakt er welke maand, week of dag weer mooie tekeningen in en de ander houdt het puur functioneel en leeg. Toch zijn de essentials die je nodig hebt voor iedereen hetzelfde. Je hebt een journal nodig. Het kan ieder boekje zijn, maar het gros van de journallers is er wel over eens dat een boekje met een dotted grid toch wel het handigst is. In dit blogartikel lees je wat de Bullet Journal Essentials zijn.

Uitleg Bullet Journal


Dit is de officiële, minimalistische versie van de opzet van een bullet journal. Er zijn veel meer filmpjes die het bullet journal principe uitleggen. De officiële opzet is iets te kaal naar mijn smaak, daarom zou ik de filmpjes van Boho Berry aanraden om te kijken.

Wil je meer uitleg over wat Bullet Journalling precies is en wat je er allemaal mee kan? Lees dan mijn vorige blog daarover.

 

Boekjes


Moleskine – 19,99

Leuchturm 191 – 17,95

Mus – 12,50

Hema – 5,00

Iedereen is het er over eens, een boekje met een dotted grid is het fijnste om te gebruiken. Er zijn zoveel verschillende merken op de markt dat het soms moeilijk is om te bepalen welk merk je het liefste hebt. De Moleskine en Leuchturm zijn de merken die het bekendst staan als échte bullet journals. Er zijn de laatste jaren veel merken bij gekomen die ook boekjes met een dotted grid hebben uitgebracht. Tegenwoordig kan je ook bij de Hema, Tiger en Sostrene Grene bullet journals kopen voor veel kleinere bedragen dan je voor de Moleskine of Leuchturm betaald. Maar zijn die boekjes net zo handig? In mijn ogen niet. De dikte van het papier is vaak niet zo goed, waardoor je last houdt van ghosting. Afhankelijk van hoeveel je tekent of met vulpen schrijft, is dit belangrijk. Ook zijn de kleur van de stippen of de kleur wit van de pagina vaak net afwijkend. En het belangrijkste, deze goedkope boekjes hebben vaak geen paginanummering. En geloof me, je wordt niet vrolijk van 200 pagina’s nummeren.

Pennen


Stabilo Boss Pastel – 8,99 – 6 stuks

Tombow Dual Brush – 17,99 – 6 stuks

Zebra mildliners – 5,26 – 5 stuks

Staedler Pigment liner – 10,99 – 6 stuks

 

Washi tape

Origami Washi – 1,86

Bloemen washi – 1,66

Baby dieren washi – 2,11

Kleurrijk Washi – 1,79

Geometric Washi – 1,57

Washi tape kan een leuk effect hebben op je pagina’s. Wanneer je niet van tekenen in je bullet journal houdt, dan kan je de pagina’s makkelijk opvrolijken met wat washi tape. Je kan washi tape op de randen van je pagina gebruiken, maar ook in plaats van lijnen. Je hebt verschillende soorten diktes washi tape. Van hele brede washi tape tot hele dunne, van effen gekleurd tot kleurvolle motiefjes. Voor ieder wat wils.

Stencils

Habit Tracker Stencil – 27,16 – set van 3

Handlettering Stencil – 8,70

Banner Stencil – 8,70

Cactus Stencil – 8,70

Stencils zijn hulpmiddelen die je kan gebruiken wanneer je vaak dezelfde layouts gebruikt. Je hebt bijvoorbeeld een stencil voor habit trackers, maar ook voor week layouts. Als je vaak bepaalde tekeningen maakt zijn daar ook stencils voor, zoals voor cactus of bloemtekeningen. Er zijn een hele hoop stencils online te vinden, ik heb mijn favoriete vier voor je op een rij gezet.

Wat is jouw favoriete Bullet Journal tool?

Pin it

Deze post bevat een affiliatelink.

3 thoughts to “Wat zijn de Bullet Journal Essentials?”

  1. Wat een leuke blog! Ik ben zelf recent begonnen met bullet journallen en ik vind het echt super leuk! Ik ga het gebruiken als travel journal/agenda/bucketlist, en ik vind het nu al verslavend na 3 weken haha! Thanks voor de tips!

    1. Aaawh ik weet nog hoe het voelde toen ik recent begon! Zo fijn om eindelijk een overzicht te hebben! Ik ben heel erg benieuwd wat het je allemaal gaat brengen en wat jouw bujo essentials gaan zijn!

Laat een reactie achter