Geld verdienen met Pinterest

door | mrt 28, 2018 | Business, Get Organised, Money, Pinterest | 4 reacties

Verdienen met Pinterest

In Nederland is Pinterest nog een beetje een ondergeschoven kindje en dat terwijl het de derde grootste zoekmachine in de wereld is. Sterker nog, je kan zelfs goed geld verdienen met Pinterest. In het kader van Veerlez leert heb ik mij de afgelopen weken verdiept in geld verdienen met Pinterest. Ik vertel je hier welke stappen je moet ondernemen om geld te kunnen verdienen met Pinterest.

Verdienen met Pinterest

Om geld te verdienen met Pinterest, moeten we eerst even duidelijk hebben hoe Pinterest werkt. Wat moet je doen om je afbeeldingen zichtbaar te maken. Kan je ook pins inplannen? Hoe kan je je statistieken bekijken en hoe ga je er daadwerkelijk geld mee verdienen. Daarom leg ik hieronder eerst even de basics uit.

Basics

Bij Pinterest draait het allemaal om afbeeldingen. Het is tenslotte dé grootste visuele zoekmachine van de wereld. Wanneer jij zelf pins de wereld in gaat sturen, moet je daarom rekening houden met de volgende dingen bij het maken van je afbeelding.

 1. Size matters. De ideale afbeeldingen voor Pinterest zijn verticaal. Het kleine formaat is 735 x 1102 en het grote formaat is 735 bij 2061.
 2. Gebruik een duidelijke en lichte afbeeldingen, die bij je onderwerp past.
 3. Gebruik heldere en warme kleuren in je afbeeldingen.
 4. Maak gebruik van keywords, ook in de tekst in je afbeeldingen
 5. Zorg dat je afbeelding ook mobiel geschikt is.

Afbeelding maken

Je kan je afbeeldingen het makkelijkste maken met Canva of Picmonkey. Hier zie je in de video hoe je dat het beste kunt doen. Canva heeft een groot aantal voorgemaakte afbeeldingen voor Pinterest.

Keywords

Pinterest zet zichzelf in de markt als een visuele zoekmachine, niet als social media, zoals vele wellicht denken. Het is belangrijk dat je dit onthoud, want hierdoor zal je Pinterest zelf ook anders benaderen. Het gaat dus naast het beeld wat je ziet, ook om de zoekvoorwaarden, de keywords.

De keywords moet je op de volgende plekken verwerken:

 • Profielnaam
 • Profiel omschrijving
 • Bord titels
 • Bord omschrijvingen
 • Pin Omschrijvingen
 • Tekst in je afbeeldingen
 • Op je website, in de alt tekst van je afbeeldingen

Hoe vind je je keywords?

 • Onderzoek andermans borden
 • Kijk welke suggesties Pinterest doet bij je borden
 • Kijk naar de vergelijkbare pins bij je pins
 • Analyseer je Smart-feed.
 • Maak een document van welke keywords aanvult onder je zoekopdracht.

Welke andere dingen moet je doen?

 • Om inzicht in je statistieken te krijgen, moet je je account omzetten tot een Business account. Hier lees je hoe dat moet. Het duurt zeker 2 dagen voordat je inzicht in je statistieken krijgt, dus begin hier mee!
 • Als je een website hebt, is het handig om ook de Rich Pins aan te zetten. Hiermee krijgen alle pins vanaf jou website, meer informatie. De pin krijgt namelijk automatisch je meta omschrijving en alt tekst wanneer iemand jouw afbeelding vanaf je website gebruikt. Ook wordt je website erbij genoemd. Je pin krijgt hiermee dus meer keywords mogelijkheden en zal daardoor vaker vertoond worden. Hoe belangrijker pins van je website zijn, hoe populairder je account zal worden. Snel aanzetten dus. Je kan hier uitleg vinden hoe je de uitgebreide pins voor jouw website aan zet.
 • Zet de slider in je profiel aan. Zorg dat je populairste borden daarin zichtbaar zijn, zodat het meteen duidelijk is waar je Pinterest over gaat.
 • Je wilt dat je pins zoveel mogelijk gezien worden. Hierdoor moet je consistent en met keywords gaan pinnen. Er zijn tools die je daar mee kunnen helpen.

Hoe ga je nou geld verdienen?

Om geld te verdienen, moet je je aanmelden bij een Affiliate programma. Een affiliate programma is een programma wat anderen inhuurt om reclame te maken. Wanneer ik een product promoot en mensen dat kopen via mijn link, krijg ik daar commissie over. Het kost de ander niks en mij levert het iets op. Dat heet affiliate marketing en dat is dus precies hoe je geld gaat verdienen met Pinterest.

Verder moet je zorgen dat je pins op pinterest ook gezien worden. Hiervoor ga je consistent pinnen. Elke pin voorzie je van de juiste keywords en geef je een aantal hashtags. Om je pins populairder te maken, kan je ook pinnen op groepsboarden. Dit leg ik allemaal hieronder uit.

De beste affiliate programma’s

Tailwind

Tailwind is een tool die je helpt met het inplannen van je pins. Het is een hele makkelijke planner die je snel onder de knie hebt. Naast het inplannen, heeft Tailwind nog een aantal voordelen. De statistieken bij Tailwind zijn net iets handiger. Waar je op Pinterest kan zien wie je publiek is en welke pins en borden het goed doen. Bij Tailwind kan je dat ook allemaal zien, maar heb je ook nog eens inzicht in hoeveel pins je per dag plaatst, hoevaak je gerepinned bent en welke pins het echt goed doen.

Het automatiseren van je Pinterest heeft echt veel voordelen, aangezien je niet non stop achter je account hoeft te zitten en je dus op drukke dagen nog gewoon consistent door pint. Voor mijn Pinterest statistieken heeft dit veel goeds gedaan.

Je krijgt bij Tailwind de 100 eerste pins gratis en als je dan gaat betalen, dan krijg je de eerste maand gratis wanneer je je aanmeld via mijn link.

Tailwind Communities

Dit is nog een kleine feature van Tailwind waardoor ik ook nog extreem fan ben. Het is een extraatje, wil je dit goed gebruiken, dan moet je er ook extra voor betalen. Maar goed, Communities, voorheen bekend als Tribes. Een Tribe is iets soortgelijks als groepborden op Pinterest. Het is een plek waar je je pins aan kan toevoegen zodat ze meer exposure krijgen. Het voordeel van Tribes ten opzichte van groepsborden, is dat de mensen die Tailwind gebruiken, waarschijnlijk iets actievere gebruikers zijn en je daardoor meer kans hebt dat iemand jou pin repinned. Tribes hebben ook regels dat voor alles wat je post, je ook iets moet repinnen. Je ziet in Tailwind ook hoeveel views de pins al hebben gehad, dus welke pins gunstig zijn voor jou om te repinnen.

Je mag gratis aan 5 tribes deelnemen, daarna moet je er voor gaan betalen met Tailwind Powerups.

Groepsborden

Een goede manier om veel exposure te krijgen zijn de Groepsborden op Pinterest. Zorg dat je van een aantal groepborden lid wordt en dat je je altijd aan de regels houdt. Elk bord heeft andere regels, dus lees deze aandachtig door. Wanneer er in de groepsomschrijving staat dat je iemand een berichtje moet sturen, maar niet specifiek wie, dan kan je dat makkelijk opzoeken. Klik op het aantal leden dat het bord heeft en de persoon die als eerste genoemd staat, is de baas van het bord.
Zoek je leuke Groepsborden? Kijk dan hier

Pin It

Hoe kan je het beste geld verdienen met Pinterest

Deze post bevat een affiliatelink.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Het verhaal van een vleesboom
15x de beste dagjesrugzakken
Begin een capsule wardrobe
Schildersezel
52 boeken in een jaar lezen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. Wendolien

  Dankjewel voor het duidelijke artikel! 🙂 Maar bij Shop Style Collective heb je toch echt een website nodig om je te kunnen registreren, helaas…. Ik kon mij namelijk niet zonder registreren.

  Antwoord
  • Veerlez

   De truc is dat je bij website ook je Pinterest url kan invullen. Gauw nog een keer proberen dus!

   Antwoord
 2. Nora

  Klopt het dat je eerst 5€ moet betalen voor je Awin kan gebruiken?

  Antwoord
  • Veerlez

   Nee dat hoort niet. Ik denk dat je even goed moet kijken of je je aanmeld als adverteerder of publisher!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tailwind, essentieel voor je Pinterest Strategie - […] omschrijving hebben en welke borden nog niet ingedeeld zijn in een categorie. Zoals laatst al in Hoe geld te…
 2. Wat is een goede Pinterest Strategie? - […] is een kleine opsomming van wat ik al vertelde in mijn Geld Verdienen met Pinterest post, maar hier nog…
 3. Waarom je nu moet beginnen met geld verdienen via Pinterest - […] Hou rekening met de Keywords. Ik leg dat uit in dit artikel. […]
 4. Wat kan je doen als je in quarantaine zit? - […] Geld verdienen met Pinterest […]
 5. 6 manieren om nu geld te verdienen - […] manier van geld verdienen is niet alleen voor bloggers, maar je kan ook geld verdienen met Pinterest via Affiliate…

Laat een reactie achter