Power Hour!

Powerhour

Je hebt waarschijnlijk, net als ieder ander, een behoorlijke lijst met kleine taakjes in het huis, die je elke keer maar uitstelt. Van die kleine dingen, waar je je toch even toe moet zetten om uit te voeren. Maar eigenlijk kosten al die kleine taakjes helemaal niet zoveel tijd. Ze blijven daardoor in je hoofd spoken. Ik vertel je hier hoe je er toch voor zorgt om ze gewoon te doen.

One minute rule

Soms zijn het de kleine dingen die heel veel ruimte in je hoofd innemen. Die kleine dingen vragen soms ook om een kleine oplossing. Het kan zijn dat één kleine aanpassing in je denken, een wereld van verschil maakt. Neem je voor om alle dingen die minder dan een minuut kosten, meteen uit te voeren. Zo ruim je opeens veel makkelijker je handdoek op na het douchen, of maak je je bed elke ochtend op. Met deze kleine aanpassing, zal je huis wellicht net iets opgeruimder zijn, waardoor je net een opgeruimder gevoel in je hoofd hebt. Probeer het eens. Ruim alles op wat in een minuut te doen is.

Power Hour

Ik hoorde laatst bij een podcast dit geweldige fenomeen, het instellen van een powerhour. Nu vraag je je wellicht af, wat is dan een power hour? Het is het moment in de week dat je al die vervelende klusjes gaat doen, die je anders altijd voor je uit blijft stellen. Misschien moet je de lamp vervangen in je badkamer, je foto’s backuppen of je schilderij recht hangen. Je hebt altijd wel een lijstje in je hoofd met dingen die je voor je uit blijft stellen. Bedenk een moment in de week wanneer je dat wilt gaan doen. En zorg dat je al die dingen samenbrengt in een lijstje.

Dit weekend ga ik enkel offline doorbrengen. Ik hoop in de avond even een aantal klusjes van mijn power hour lijstje te kunnen afstrepen!

Wat zijn dingen die je op je power hour lijstje zet?

 • Oud papier wegbrengen
 • Lamp vervangen
 • Belastingsaangifte doen
 • Wasmachine schoonmaken
 • Kattenbak verschonen
 • Planten verpotten
 • Besteklade schoonmaken
 • Oude tijdschriften uitzoeken
 • Bed Verschonen
 • Bankhoezen verschonen
 • Dat tijdschrift abonnement opzeggen
 • Je laptop opschonen
 • Foto’s van je telefoon halen
 • Batterij van je fietslampen vervangen
 • Je winterkleding verwisselen voor je zomerkleding

Iedereen heeft wel andere dingen waar hij of zij tegenop ziet. Sommige dingen zijn prima meteen uit te voeren voor de één, maar zijn een blok aan het been van de ander. Power Hour zorgt ervoor dat je die dingen ook aanpakt en de rest van de week je niet meer zorgen hoeft te maken over zulke dingen.

Ga jij Power Hour proberen?

11 thoughts to “Power Hour!”

  1. Wat leuk dat je de foto noemt, ik ging vanmorgen nog snel voor ik ging werken deze foto maken, zodat het bericht online kon. Ik vind het heel leuk om meer foto’s van mijzelf erop te zetten, dus leuk dat je die ook noemt!

   En zeker proberen! Het werkt bij mij tot nu toe redelijk 😉 Dus ik ben ook wel benieuwd naar jou blogje over uitstelgedrag 😉

 1. Die one minut rule pas ik toe en het voelt inderdaad heerlijk. Eventjes het bed opmaken – zo gepiept en vervolgens is het fijn om thuis te komen in een huis waar alles er netjes bij ligt. Van power hour had ik nog nooit gehoord, maar wat een goed idee! Eigenlijk echt erg hè, dat uitstelgedrag…

  1. Ik heb sinds kort ook in mijn habit tracker een klein klusje vakje, dus uiteindelijk maak ik ook elke dag iets kleins schoon in mijn huis, helpt ook enorm in het huishouden! Laten we zoveel mogelijk tips met zijn allen delen om van ons uitstelgedrag af te komen 😉

   1. Haha, jawel, ik ben al een week bezig en heb nog een week vakantie, dus ga nog even door. Lekker spullen uitzoeken en dingen op marktplaats zetten enzo. Echt een grote opruiming/schoonmaak dus. Denk dat ik aan een half jaar nog niet genoeg tijd heb om mijn hele huis op te ruimen, maar ik ben blij met hoever ik deze twee weken ga komen, dus dat is goed! 😉

    1. Wat heerlijk! Het kan zo motiverend werken om alles uit te zoeken en spullen weg te doen! Heb je toevallig ook Marie Kundo’s Opgeruimd gelezen? Dat motiveert ook enorm om spullen weg te doen! 🙂 En geniet nog even van je vakantie!

Laat een reactie achter