Mijn routine om productief te werken

door | jan 9, 2019 | Business, Get Organised | 0 Reacties

De beste routine om productief  te werken. Hier zijn mijn tips om zo productief mogelijk je dag te beginnen en gemotiveerd te blijven!

Het nieuwe jaar is net begonnen en daarmee zijn alle productiviteit tips weer afgestoft. We proberen allemaal zo veel mogelijk te doen in zo min mogelijk tijd. Effectief en productief, zo moeten de dagen zijn. Ik doe daar ook mee. Hier is dan ook mijn routine om productief te werken.

Mijn Miracle Morning

Het is ondertussen alweer bijna 3 jaar geleden dat ik voor het eerst over the miracle morning schreef. Het is een ochtendroutine bedacht door Hal Elrod, auteur van het boek The Miracle Morning – the not-so obvious secret guaranteed to transform your life (before 8AM.)

Door het lezen van dit boek, heb ik 3 jaar geleden een eigen routine opgezet. In de afgelopen 3 jaar ben ik vaak begonnen met de routine en haakte ik ook net zo vaak weer af. Toch ben ik enorm fan van The Miracle Morning routine, omdat het veel productiviteit met zich mee brengt.

Dit is nog steeds mijn routine, gemaakt met de Miracle Morning Routine app, enkel beschikbaar voor ios.

Waarom werkt de Miracle Morning Routine?

Ik denk dat het komt doordat je de dag begint met focus. Je begint je dag door te kijken wat je eigenlijk wilt met je leven door te visualiseren, daardoor breng je meer focus in je leven. Een boost zelfvertrouwen krijg je van de affirmaties en van de exercise een hoop energie. Met een enthousiasme begin je dan aan je dag, na de miracle morning. Want wanneer de wekker gaat voor de miracle morning, dan vloek ik nog even van binnen. 

Moet je daar nou echt vroeg voor opstaan?

Nee, dat hoeft niet. Je kan de routine ook proberen te integreren in je bestaande routine. Affirmaties zeggen terwijl je onder de douche staat en een aantal bladzijdes lezen als je je ontbijt tot je neemt. Toch zijn het allerlei onderdelen die bij elkaar best veel tijd kosten. Ik vind het heerlijk om vroeg op te staan en daardoor nog voor het middag is, het gevoel hebben dat je al vee gedaan hebt. Ik zou eerder opstaan je niet laten weerhouden van het een weekje te proberen.

Ben je alleen productiever door de Miracle Morning?

Nee, het zijn meer redenen. Tuurlijk brengt de Miracle Morning veel focus met zich mee waardoor ik concretere doelen heb voor de dag die beter aansluiten bij mijn lange termijn doelen, maar het zit hem ook in de planning. Ik heb een dagindeling voor mijzelf ontwikkeld die ervoor zorgt dat ik niet blokkeer van de planning, maar juist in actie kom.

Wat is de opzet van mijn dagindeling?

Ik heb er voor gekozen om op thuiswerkdagen 6 uur te werken, verdeeld in drie blokken van 3 uur. Om 10 uur begin ik met het eerste blok, maar meestal heb ik daarvoor wel al iets gedaan. Van 9 tot 10 heb ik namelijk standaard ingedeeld om te ontbijten en te relaxen, vaak resulteert dat in Twitter en blogartikelen bij lezen. Daar volgt ook weer inspiratie en actie uit.

Het schema

Mijn dagplanning veerlez.nl

Ik heb werkblokken van 2 uur afgewisseld met een uur pauze. Dan deel ik taken doe in die tijdsvakken. Één ding wat écht gedaan moet worden en een ander taakje voor als er tijd over is.  In de realiteit ben ik vaak al in de pauze begonnen aan de taak of doe ik heel veel andere taken. Doordat er een afgebakende deadline is, voel je toch de druk om iets af te ronden. Dit werkt voor mij perfect.

Ik heb gemerkt dat dit echt voor mij werkt. Ik heb er daarom ook een printbare versie van gemaakt, zodat ik sneller geneigd ben mijn planning te gebruiken. Jij kan hem nu ook gebruiken.

Heb je nog andere tips?

  • Als je net als ik veel verschillende werkzaamheden hebt, deel je dagen dan in op thema. Zo heb ik elke week een dag waarop ik focus op Pinterest, Grasnapolsky, dit blog, andere festivals en mijn andere site Geld Verdienen met Pinterest.
  • Maak je to do list niet te lang, daar blokkeer je van. Zorg dat het kleine behapbare lijstjes zijn die je ook daadwerkelijk af kan krijgen in de tijd die je er voor stelt.
  • Blokkeer social media of leg je telefoon even weg. Ik heb mijn telefoon in de slaapkamer liggen wanneer ik in de woonkamer aan het werk ben. Minder afleiding. Wat heeft er nou eigenlijk écht zoveel haast dat je het op dat moment moet lezen?
  • Maak to do lijsten per thema. Zo heb je altijd kleine taakjes om op terug te vallen als je even met je grote taak klaar bent.
  • Hier heb ik nog meer tips voor het maken van een goede to do lijst en hoe je ze het beste kunt uitvoeren.

Wat zijn jouw tips om productief te werken?

Pin it

De beste routine om productief  te werken. Hier zijn mijn tips om zo productief mogelijk je dag te beginnen en gemotiveerd te blijven!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #13: Ilse, Pizza en kennismakingen - […] Online Blogpost die online kwam: Mijn routine om productief te werken […]

Laat een reactie achter