6 tips voor de perfecte to do list

door | feb 15, 2017 | Get Organised | 0 Reacties

Foto via Unsplash: Glenn Carstens-Peters

Iedereen maakt ze wel; to do lists. Het is een kunst om een goede to do list samen te stellen. Welke taken zet je hier op en welke taken juist niet? Wat zijn dingen waar je rekening mee moet houden als je de perfecte to do list wilt samenstellen? Ik vertel je het hier. Dit zijn mijn 6 tips voor de perfecte to do list.

  • Maak je to do lijst niet te lang. Veel mensen zetten er veel makkelijke taken op hun lijstje, die ze óf al gedaan hebben óf die ze sowieso al doen. Dat helpt je natuurlijk helemaal niks. Het geeft je misschien wel een korte serotonine boost omdat je iets van je lijstje mag afvinken, maar verder werkt het je alleen maar tegen. Als je lijstje erg lang is, voelt het ook alsof je veel meer moet doen en ervaar je meer stress. Dus hou je lijstje kort en bondig.
  • Leg de volgorde van je to do lijstje vast. Als je het lijstje stuk voor stuk achter elkaar moet uitvoeren, dan geef je jezelf veel minder kans om dingen ook uit te stellen.Er zijn bepaalde aspecten waar je rekening mee moet houden, als je de volgorde van je lijstje vast legt.
  • Begin met de moeilijkste taak. Als je begint met de moeilijkste taak, dan heb je het maar gehad. Dan ga je niet de rest van de dag op zien tegen al die punten die nog op je lijstje staan. En wanneer je de moeilijkste taak hebt gedaan, zal de rest allemaal meevallen. Deze regel zorgt ervoor dat productieve dagen ontstaan.
  • Maak een evenwichtige verdeling van makkelijker en moeilijke taken. Wees daarbij wel kritisch of sommige makkelijke taken er wel op moeten staan. Zoals ik bij het eerste punt al zei, je lijstje moet niet te lang worden. Als je lijstje uit alleen maar moeilijke punten bestaat, dan zal je er tegen op gaan zien, daarom is het belangrijk om te zorgen dat er afwisseling in je to do list zit. Als je teveel moeilijke taken hebt, kijk dan of je één van die taken niet op je to do list voor morgen kan zetten.
  • Na elke makkelijk taak een moeilijke taak doen Als je op je lijstje eerst een moeilijke taak zet en daarna een makkelijke, dan geef je je brein even de tijd om bij te komen van de moeilijke taak. Dan kan je daarna weer fris starten met de volgende taak.
  • Bedenk je eigen regels Misschien vind je het fijn om een way out te hebben. Ik heb voor mijzelf de regel dat ik één taak per dag niet af hoef te ronden, dan gaat deze taak mee naar de volgende dag. Dit motiveert mij om vaak nog even één klein taakje te doen voordat ik klaar ben met alle werkzaamheden. Misschien kan je voor jezelf ook wel zo een soort regel verzinnen.

Volgende week zal ik je vertellen wat je het beste kunt doen om je to do list ook tot uitvoering te brengen. Want het blijft niet alleen bij het maken van je lijstje, je moet het ook daadwerkelijk gaan doen!

Heb jij nog tips voor het samenstellen van de perfecte to do list?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hoe kan je productief thuiswerken - […] je meer tips over een to do lijst, lees dan dit artikel om de perfecte to do lijst te…

Laat een reactie achter