Affiliate Marketing

door | mrt 15, 2018 | Business, Get Organised | 0 Reacties

Affiliate Marketing

Om dit jaar nieuwe skills te ontwikkelen, heb ik een nieuwe serie in het leven geroepen: Veerlez leert. Om de week wil ik een artikel plaatsen over een nieuw onderwerp. Deze week is dat Affiliate Marketing. Affiliate Marketing is een fijne manier om passief inkomen te verdienen. Vergis je niet, het komt niet binnen stromen terwijl je niets doet. Maar als je het goed inzet, dan hoef je er niet elke dag actief mee bezig te zijn. In dit artikel zal ik uitleggen wat Affliate Marketing is en hoe je het zou kunnen inzetten.

Wat is Affiliate marketing?

Affiliate Marketing geeft een soort partnership weer tussen jou en een product of merk. Wanneer er mensen via jou een product aanschaffen bij een bepaalde partij, dan krijg jij daar een klein percentage over. Je promoot dus een bepaald product en merk en wanneer iemand anders naar aanleiding van jouw link iets aanschaft, krijg jij daar een beloning over. Er zijn verschillende affiliatie bureau’s, zij vertegenwoordigen meerdere merken waar jij mee zou kunnen samenwerken. Je kan je dus het beste inschrijven bij verschillende bureaus.

Wat moet je nog meer weten over Affiliate marketing?

Google scoort je website op hoeveel het bijdraagt aan het world wide web. Alle links die jij plaatst, dragen daar aan bij. Wanneer jij betaald krijgt om bepaalde links te plaatsen, maakt het je website niet zozeer betrouwbaarder voor Google. Het is dus belangrijk dat jij Google laat weten welke links organisch zijn en welke niet. Dat doe je door middel van een no follow. Voeg rel=”nofollow” toe in je link. Je kan hier uitleg vinden hoe dat moet. Google herkent dus de links die je plaatst en wanneer jij ze niet als no follow merkt, dan zal je daar op afgestraft worden.

Wat zijn de beloningen en wanneer krijg je uitbetaald?

Per programma is het anders wat je verdiend. Soms krijg je uitbetaald per sale die je maakt, soms krijg je een percentage van het uitgegeven bedrag en een enkele keer krijg je uitbetaald per klik.

Het hangt per programma af hoeveel geld je verdiend moet hebben om uitbetaald te krijgen. Het ene programma heeft een uitbetaaldrempel van 25 euro, de ander van 15.

Welke Affiliate marketing partijen zijn er in Nederland?

 • Bol.com
 • Awin (voorheen Zanox)
 • Daisycon
 • TradeTracker
 • Linkpizza
 • Welke partijen hebben eigen programma’s?

 • Booking
 • Wehkamp
 • Airbnb
 • Als je benieuwd bent of een merk een affiliate programma heeft, kan je altijd zoeken op [product naam] + affiliate program in Google.

  Welke programma’s raad ik aan?

 • MagicLinks
 • CreativeMarket
 • Hoe gebruik je het?

  Je kan affiliate marketing op verschillende manieren gebruiken. De meest voorkomende manier is toch wel om het te gebruiken in Blogartikelen. Ook daar zijn nog verschillende manieren hoe je het kan gebruiken. Denk aan reviews, verlanglijstjes, een product wat je noemt in een weekoverzicht.

  Ook in nieuwsbrieven wordt er vaak gebruik gemaakt van affiliate marketing. Ik stond laatst bij een nieuwsbrief geabonneerd doe was opgezet puur om een cursus van een andere online entrepreneur te promoten. Soms kunnen de percentages die je verdiend voor het promoten van bepaalde cursussen erg hoog liggen, waardoor het rendabel is om daar een hele mailing voor op de zetten.

  Ook op Pinterest wordt er een heleboel gebruik gemaakt van linken naar producten met affiliate links. Dit zal ik binnenkort ook uitlichten in mijn veerlez leert serie.

  Welke andere tips heb ik voor je?

  Maak een overzichtelijke spreadsheet met alle informatie. Als je een spreadsheet hebt met een overzicht van welke programma’s je bij aangesloten bent, op welke pagina je je smartlinks kan maken en welke links goed werken, dan maakt dat je werk heel veel makkelijker.
  Pretty Link Lite. Dit is een plugin die je kan gebruiken om mooie affiliate links te maken. Dit is vooral handig als je vaker naar bepaalde shops linkt. Ik zou bijvoorbeeld veerlez.nl/bol kunnen aanmaken voor een directe link naar bol.com. Een mooie link gebruiken heeft meerdere voordelen. Je bezoekers zullen zo’n link sneller vertrouwen, omdat het mooier oogt dan de gemiddelde affiliate link. Daar komt ook nog eens bij dat het voor jezelf ook makkelijker is om te onthouden, dus het maakt het linken voor jezelf ook makkelijker. Je moet wel opletten hiermee, want er zijn bepaalde programma’s die zulke links niet accepteren, zoals bijvoorbeeld Amazon.

  Wie schrijven er in Nederland over dit onderwerp?

 • Dionne schrijf hier over 5 tips om geld te verdienen met je blog.
 • Lisanne heeft een kort maar helder artikel geschreven hierover.
 • Op welke manieren je met Affiliate Marketing geld kan verdienen, kan je lezen op Bloggen en Loggen. Daar is ook een heldere uitleg over Linkpizza te vinden.
 • De Internet Marketing Universiteit heeft ook veel kennis over affiliate marketing.
 • Mijn bevindingen

  Affiliate Marketing blijft een interessant onderwerp. Doordat ik niet heel consequent blog, is het voor mij vaak teveel werk om posts te ontwikkelen voor Affiliate Marketing. Ik denk overigens dat Affiliate Marketing via Pinterest wel nog interessanter kan zijn, omdat je content op Pinterest langer blijft staan en relevant blijft. Ik ga me nu in Pinterest verdiepen en hoop jullie dan over 2 weken daar meer over te kunnen vertellen.

  Gebruik jij Affiliate Marketing voor je blog?

  Pin it
  Hoe kan je geld verdienen met Affiliate Marketing

  Deze post bevat een affiliatelink.

  * Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

  Veerlez
  Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

  Podcast

  Reizende Strijdster Podcast

  Meditaties

  Reizende Strijdster Podcast

  Categorieën

  Anderen lezen:

  Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
  Begin een capsule wardrobe
  6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
  Altijd je locatie delen
  9 boeken voor een betere money mindset
  Geld verdienen met Pinterest

  Suppoort

  Suppoort Veerle

  Op dit moment lees ik

  Other Language?  0 reacties

  Trackbacks/Pingbacks

  1. Geld verdienen met Pinterest - […] je naast kliks ook orders en daarmee gaat het échte verdienen beginnen. Dit is ook een vorm van affiliate…
  2. Waarom je nu moet beginnen met geld verdienen via Pinterest - […] Lees meer over Affiliate Marketing Lees meer over Geld verdienen met Pinterest Lees meer over Tailwind Lees meer over…
  3. Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien? - […] Met een x aantal punten, krijg je een bedrag uitbetaald. Deze mailprogramma’s werken met affiliate marketing. Wanneer jij via…
  4. 7x Digital nomad boeken - […] Ik zie mijzelf gedeeltelijk als nomade en deels als digital nomad. Ik leef een aantal maanden per jaar in…
  5. 10 manieren om online geld te verdienen - […] meer lezen over geld verdienen met Pinterest, bekijk dan mijn andere blog. Wil je meer lezen over affiliate marketing,…
  6. Geld verdienen met Pinterest - […] mijn link, krijg ik daar commissie over. Het kost de ander niks en mij levert het iets op. Dat…

  Laat een reactie achter