5 tips om nu in actie te komen

door | mrt 2, 2021 | Business, Get Organised, Ontwikkeling | 0 Reacties

5 tips om nu in actie te komen

Als ik je vraag wat je zou doen als geld geen rol zou spelen, wat zou je dan op een dag doen. Waarschijnlijk heb je een heleboel ideeën van dingen die je anders wilt doen. Toch heb je waarschijnlijk geen concreet plan met hoe je die dingen in je huidige leven zou kunnen integreren. Vaak leven we zonder doel, proberen we ons leven niet te veranderen. Dit artikel is bedoeld om je in actie te krijgen, om je dromen waar te gaan maken! Deze stappen kan je doorlopen om jouw droomleven te leiden

Jouw droomleven

Wanneer je deze video gaat kijken of dit artikel leest, dan ga ik er vanuit dat je een bepaalde droom voor ogen hebt. Dat je een doel wilt behalen. Om daadwerkelijk een droom te verwezenlijken, moet je in actie komen. Daarom heb ik vandaag 5 tips om in actie te komen en daarmee 5 tips om jouw droomleven te gaan leiden.

1. Vertel 1 persoon over je droom

Het is belangrijk om met mensen over je doom of je doel te praten. Wanneer je daar een actief gesprek over voert, denk je weer over andere kanten na. Je droom wordt concreter door het uit te spreken. Soms weet je in een gesprek opeens wat de volgende logische stap is. Dus zorg echt dat je even iemand spreekt over dit onderwerp. Dat kan face to face zijn, maar kan ook prima telefonisch. Het gaat erom dat je even je spraak gebruikt om met iemand te communiceren. Wanneer je iets appt, dan is dat toch iets anders.

2. Deel je droom op social media

Wanneer je andere deel uitmaakt van jouw droom, dan kan dat in je voordeel werkten. Om mijn eigen situatie even als voorbeeld te nemen, toen ik mijn huis opzei om als nomade te leven, heb ik dit gedeeld op Facebook. Door mijn netwerk hiervan op de hoogte te stellen, konden zij aan mij denken wanneer ze een oproepje voorbij zagen komen voor een huisoppas. Je kunt dus jouw omgeving inzetten om jouw dromen te verwezenlijken.

Wanneer je denkt, ik plaats zo vaak iets over mijn droom op social media, plaats het dan gewoon alsnog. Ook al plaats ik elke dag hetzelfde, er zijn altijd mensen die het missen. Blijf mensen ermee dood gooien. De kracht gaat echt in je netwerk zitten!

3. Laat je inspireren

Zorg dat je genoeg geïnspireerd wordt om je droom ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Toen ik als digital nomad wilde gaan werken, ben ik heel veel boeken gaan lezen over het worden van een digital nomad. Toen ik mijn money mindset wilde verbeteren, ben ik boeken gaan lezen over money mindset.

Je kunt je op verschillende manieren laten inspireren. Denk aan films kijken, podcasts luisteren, webinars volgen, blogs lezen. Zoek de manier die het beste bij je past en omring je met de onderwerpen waar jij meer over wilt leren.

4. Plan een vast moment in om aan je droom te werken

Het is vast mogelijk om een uurtje vrij te maken per dag. Dat is een tip die ik heel vaak mensen geef, sterker nog, ik heb er een podcast aflevering over opgenomen. Zorg ervoor dat je een uur per dag hebt om aan je droom te werken. Wanneer je geen uur per dag hebt, kijk dan of je een moment in de week hebt. Het gaat erom dat je een vast moment kiest, zodat het routine wordt.

Ik probeer bijvoorbeeld elke avond tussen 19 en 20 iets nieuws te leren. In dat uur volg ik een cursus of lees ik een boek. Deze tijd is hier elke dag voor gereserveerd en daardoor pak ik ook sneller een boek om te lezen. Natuurlijk sla ik wel eens een avond over wanneer ik er niet zoveel zin in heb of er een andere afspraak staat. Het is niet heilig, maar ik probeer het wel zoveel mogelijk vaste prik te maken.

5. Schrijf een brief aan jezelf

Schrijf een brief aan jezelf waarin je jouw droomleven al leidt. Focus op wat je doet, hoe je je voelt, waar je bent, wat je hebt gedaan, welke mensen je om je heen hebt, noem maar op. Schrijf deze brief en focus op al deze kleine details, hoe specifieker, hoe beter.

Je kunt deze brief naar jezelf sturen via Futureme.org. Stuur de brief naar jezelf over 6 of 12 maanden, desnoods over 5 jaar. Het kan als een stok achter de deur dienen om je dromen uit te voeren, maar ook als een mooie bevestiging dat je je droom hebt behaald.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Sinterklaas
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Geld verdienen met Pinterest
Begin een capsule wardrobe
Wat is een goede Pinterest Strategie?
10 manieren om online geld te verdienen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter