Happy 2017 – challenges in 2017

door | jan 4, 2017 | Challenge | 8 reacties

happy 2017
Het nieuwe jaar is begonnen en hoe kan je het jaar beter beginnen dan met een aantal mooie doelen. Ik wil ze niet voornemens noemen, omdat een voornemen enkel over de intentie gaat en niet om de actie. Een doel ga je uitvoeren, daar werk je naar toe. Ik heb voor 2017 een aantal challenges en een aantal doelen bedacht. Kijk je mee naar mijn challenges in 2017?

2016

Allereerst gaan we toch nog even snel terugblikken op 2016, aan de hand van mijn challenges. Daarin had ik de volgende doelen:

Conclusie
Ik heb niet genoeg films gekeken om mijn zelfbedachte challenge te behalen. Ik realiseerde me al eerder dat ik deze challenge wellicht tot een meer jaren plan ga omvormen. Het is eigenlijk een challenge die me uitdaagt om een ander soort film te kiezen. Het foto project was gedoemd te mislukken, ik vergat het steeds. Ik had geen fijn systeem om te updaten. Het was ook een last minute toevoeging aan mijn challenges. Het doel van mijn challenges is dat het mijn leven verrijkt en niet dat het me energie kost. Dit is ook waarom ik het aantal films naar beneden heb geschroeft voor 2017.

Challgens in 2017

Ik wil graag de volgende drie challenges meenemen naar 2017

Een gedeelte van dit jaar zal ik ook nog bezig zijn met mijn 32 things before i turn 32 lijstje. Allerlei dingen die ik graag wil ondernemen omdat ik denk dat dat mijn leven leuker maakt. Ik geniet ervan om lijstjes te maken met activiteiten die me uit mijn comfort zone halen en me uitdagen te blijven groeien. Om dat allemaal aan te vullen heb ik ook nog een aantal doelen verzonnen. Elk doel is verbonden aan een levensgebied.

 

Gezondheid3x in de week een sportieve activiteit doen
Het maakt niet uit wat het is, als ik maar 3 keer in de week bezig ben. Waarschijnlijk zal ik kiezen tussen hoepelen, hardlopen en fietsen. Toch wil ik dit jaar ook wat meer aan yoga gaan doen. Dat was een prettige ervaring. Eind februari wil ik weer gaan hardlopen. Normaliter wil ik zoiets niet uitstellen en juist meteen beginnen. Nu weet ik dat het beter is om het juist nog even uit te stellen, tot alle festival drukte voorbij is.

Gezond etenMinder suiker nemen
Afgelopen maanden heb ik weer meer suiker binnengekregen dan me lief is. Vooral bij de post was dat het geval en laten we de oliebollen met poedersuiker niet onderschatten. Ik wil nu weer wat gezonder gaan eten en me dan vooral richten op het minder snoepen. Ooit ga ik ook afstappen van mijn oploscappucino en gewone koffie drinken, ooit.

CreativiteitMaak minimaal 1 schilderij of tekening per maand
Ik doe de afgelopen maanden niks meer met mijn creativiteit. Vroeger genoot ik er van om elke avond schilderend of tekenend door te brengen en nu raak ik mijn penselen en stiften niet meer aan. Dit jaar ga ik daar echt verandering in brengen. Overigens vind ik handlettering of stempels maken ook onder deze activiteit vallen. En dat handlettering heb ik deze maand dus al minimaal 1 keer gedaan. woohoo! Dat ik nog maar veel mag gaan oefenen!

ReizenGa op een werkvakantie
Één ding staat vast, ik wil dit jaar langer op reis gaan. Ik weet dat het een financiële uitdaging gaat zijn en daarom lijkt het me een mooie manier om alsnog op reis te kunnen gaan. Ik had het eigenlijk al op mijn 31 things before i turn 31 lijstje staan, maar toen is het er niet van gekomen.

BlogElke woensdag een nieuwe post
Ik wil meer continuiteit in mijn blog. In het afgelopen jaar gebeurde het best vaak dat ik opeens een week of 3 niks nieuws plaatste. Ik wil echt mijn best gaan doen om elke week iets te plaatsen. Het kan zijn dat ik de ene week 3 blogposts schrijf en de andere week maar 1. Zolang het er maar één is. Dit is dan ook mijn eerste woensdagse blogbericht.

OntwikkelingGa een cursus volgen
Ik wil nieuwe dingen blijven doen en daarom wil ik een cursus gaan volgen. Afgelopen jaar heb ik Roadmap to Succes & Happiness en Design your own Life van Michael Pilarczyk gedaan. Beide cursussen zijn aanraders, Design your own life is gratis, dus neem zeker even een kijkje. Dit jaar wil ik een cursus gaan volgen om een skill te ontwikkelen. Misschien iets gericht op vormgeving of een schrijfcursus. De details wil ik nog even over nadenken, maar ik ga hoe dan ook een cursus volgen.

Allright dat waren de doelen alweer. Met deze doelen ga ik een fijn en focussed 2017 tegemoet.

Heb jij jezelf doelen voor 2017 gesteld?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Suppen in de winter
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De mooiste plekken om te suppen in Nederland

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?8 Reacties

 1. Jenny - ikreis.net

  Leuke doelen. Ik ben benieuwd!

  Mijn doel voor 2017 is meer rust en meer loslaten. Omdat dat botst met andere doelen, laat ik het bij die twee. Al blijf ik lekker bloggen, reizen en fotograferen.

  Antwoord
  • Veerlez

   Dat klinkt als fijne doelen! Heb je wel bedacht hoe je meer rust wilt gaan nemen? Dat is wel iets waar je actief mee bezig moet, want je agenda slipt anders weer zo vol 😉 Of zo gaat dat bij mij.. Ik kijk in ieder geval uit naar weer een jaar vol blogs over je reizen en fotografie 🙂

   Antwoord
 2. Sanne

  Mooie doelen heb je opgeschreven voor 2017, ben heel benieuwd!
  Ik heb twee grote doelen voor 2017, positiviteit en beter voor mijzelf zorgen.

  Antwoord
  • Veerlez

   Dat klinkt als de beste doelen voor een fijn, mooi 2017! Ik hoop dat je een fijn jaar tegemoet gaat.

   Antwoord
 3. luusjeindelucht

  (Y) voor minder suiker eten! De cursus ben ik nu aan bekijken, alvast bedankt voor de tip want ik gok dat ik het ook leuk ga vinden 😉 En yes wat goed dat je regelmatiger gaat bloggen, leuk!

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja ik denk dat je met DYOL ook wel iets zal kunnen, ik vind het heel fijn om hem eens in de zoveel tijd te kijken, gewoon om mijn flow weer te vinden!
   En ik kijk erg uit naar het regelmatiger bloggen 🙂

   Antwoord
 4. Eva

  Fijne doelen voor dit jaar 🙂 Ik ben ergens halverwege oktober bewust begonnen met gezonder eten, en natuurlijk gaat dat lang niet altijd (uiteten gaan wil ik bijvoorbeeld niet te lastig maken en vooral genieten) maar die knop om zetten, is een stuk gemakkelijker geweest dan ik dacht. Dus die maar gewoon netjes doorzetten dit jaar 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Fijn dat dat zo goed lukt, ik hou die focus helaas niet altijd even lang vast! Wat zijn dingen die jou hebben geholpen bij deze knop om zetten? Ik geloof dat ik daar wel iets van kan leren 🙂

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. The best of 2017 - […] durven hopen dat dit jaar zo mooi zou worden, als het geworden is. Ik had mijzelf van te voren…

Laat een reactie achter