33 things before i turned 33

door | dec 24, 2018 | Challenge | 2 reacties

Zoals elk jaar heb ik een bucket list met een x aantal dingen die ik wil doen in het jaar dat ik een x leeftijd wordt. Dit jaar stonden er 33 dingen op de lijst die ik wilde doen. Voor het eerst gaf ik mijzelf een heel kalender jaar in plaats van oktober tot oktober. Dit gaf mij net iets meer vrijheid om de lijst uit te voeren.

Voorgaande jaren

Mocht je benieuwd zijn naar mijn voorgaande jaren; die lijsten staan hier: 30 things before i turn 30, 31 things before i turn 31, 32 things before i turn 32.

33 things before i turned 33

 1. Stop voor elk behaald doel 10 euro in een spaarpot (0/33)
 2. Dit doel is natuurlijk niet gelukt, omdat ik niet elk doel behaald heb. De andere reden waarom het niet gelukt is, is dat ik de spaarpot ben kwijt geraakt. Ik weet niet of ik hem écht ben kwijt geraakt of hij nog in het huis in Amsterdam of Bilthoven ligt.
 3. 5 luisterboeken luisteren 
 4. Ik luisterde onder andere naar
  Camilla Lackberg – Heks
  Karin Slaughter – Mooie Meisjes
  Paula Hawkins – Meisje in de trein
  Oprah Winfrey – The things i know for sure
  Jelle Dercks – Verlangen naar Minder.
 5. 5 documentaires kijken (3/5)
 6. Dit blijft elk jaar een puntje. Ik heb zeker nog een aantal documentaires die ik wil zien, maar ik zet ze uiteindelijk nooit aan.
 7. 5 wandelingen maken 
 8. De reden waarom ik dit elk jaar op mijn lijst zet, is omdat ik meer wandelingen wil maken in andere gebieden. Ik heb dit punt gehaald omdat ik wel vaak ben gaan wandelen, in Bilthoven én op reis. Maar ik wil eigenlijk dat ik wandelingen maak in andere gebieden in Nederland. Volgend jaar dit punt maar eens specifieker maken.
 9. 5 musea bezoeken (1/5)
 10. Ik heb er dit jaar gewoon echt geen tijd voor gemaakt. Ik heb zelfs mijn museumjaarkaart afgezegd. Dat vond ik wel een lastige keuze, want ik hou er van om naar het museum te gaan, maar als ik bijna nooit meer ga, is het weg gegooid geld!
 11. 5 TedTalks bekijken (1/5)
 12. 10 nieuwe spelletjes spelen 
 13. Yes! Dit was een goed jaar voor nieuwe spelletjes! Mijn favoriet? Bananagrams, Takenoko & Pandemic!
 14. 10 nieuwe koffietentjes bezoeken 
 15. Ik had dit jaar nog wel ingebouwd dat ik maar 5 nieuwe in Utrecht hoefde en de rest ook daarbuiten mocht, maar ik heb gewoon 10 nieuwe in Utrecht gedaan. Er zijn zoveel leuke plekjes bij gekomen. Ik vind Karibu wel écht de fijnste plek om te gaan zitten werken.
 16. 10 films van de watchlist kijken (8/10)
 17. Ik moet op het moment van schrijven, nog 2 films kijken. Ik ben dus bang dat ik hem dit jaar niet ga halen. Op deze lijst staan een behoorlijk aantal klassiekers die ik nog nooit heb gezien. Altijd als ik er wel één van zie, ben ik mindblown, dus hopelijk ga ik ze nog kijken in de komende week!
 18. 10 polaroids maken (7/10)
 19. Dit doel staat erop omdat het elk jaar winst is, anders vergeet ik de foto’s te maken. Ik heb er al 7 gemaakt en wie weet maak ik er nog wel meer!
 20. 20 boeken lezen /li> Ik heb dit jaar 30 boeken gelezen, waaronder ook een aantal geluisterd. Heerlijk. Mijn bibliotheek abonnement is weer verlengd, dus dat gaan we volgend jaar weer halen!
 21. Oude basisschool liefde vinden
 22. Ik vroeg me al jaren af wat er van één van mijn basissschoolvriendjes was geworden. Er was er 1 die eigenlijk van de aardbodem was verdwenen. Dit jaar heb ik mijn google skills gebruikt en hem kunnen vinden. Getrouwd en kinderen, natuurlijk. Ik vond het heel leuk om hem te herleiden.
 23. Duits leren
 24. Surfles volgen
 25. Een Utrecht guide maken
 26. Het beginnetje is er wel, volgend jaar komt hij hopelijk echt. Het zou zo leuk zijn om mijn reisvrienden allemaal dit document te kunnen geven en overtuigen waarom ze echt naar Nederland moeten komen en dan vooral naar Utrecht.
 27. Een online product lanceren
 28. Yes, ik heb dit jaar een pinterest cursus ontwikkeld!
 29. In Google Streetview komen
 30. Verhuizen
 31. Voor mijn gevoel ben ik meerdere keren verhuisd dit jaar, omdat ik elke keer tijdelijk ergens in trok. Maar ik heb nog steeds mijn vaste woning. Komend jaar ga ik die opzeggen en zonder vaste woonplaats door het leven!
 32. Investeer in jezelf met een cursus
 33. Bekijk een zonsopkomst
 34. Wat een fantastische ochtend was dit. Vroeg opstaan en een behoorlijke ochtendwandeling maken zodat je Bled kan bekijken vanaf het mooiste punt tijdens de zonsopkomst. Sindsdien heb ik iedereen in Bled aangeraden om dit te doen, maar het werd nooit meer zo mooi als die ochtend.
 35. Bekijk een zonsondergang
 36. Ik heb aardig wat zonsondergangen gezien tijdens mijn trip, vooral in Kroatië heb ik er een aantal gezien, maar geen enkele was zo mooi als deze zonsondergang in Parijs. De lucht kleurde in zoveel verschillende kleuren en dan ook nog eens de eiffeltoren met alle lichtjes.
 37. Fiets naar Amsterdam
 38. Dit is ondertussen een jaarlijkse activiteit die ik doe, naar Amsterdam fietsen! Dit was het derde jaar op rij en dit was de mooiste rit, ik nam een andere route dan voorgaande jaren en daarmee was het zoveel mooier en makkelijker. Ik geniet ervan om mijzelf te bewijzen wat ik tegenwoordig allemaal kan.
 39. Iemand van mijn Balkantrip weer ontmoeten
 40. Het was zo toevallig dat ik daadwerkelijk iemand ontmoette van mijn Balkantrip van vorig jaar. Ik kwam in het hostel in Sofia en daar stond een Nederlander die ik het vorig jaar in Belgrado had ontmoet. Ik wist dat hij in Sofia woonde, maar hoe toevallig dat op dat moment ook in het hostel zat waar ik overnachtte. Ondertussen heb ik ook alweer 2 mensen gezien die ik dit jaar tijdens mijn Balkantrip heb ontmoet.
 41. Naar Slovenië
 42. Ik had foto’s gezien van Lake Bled en één ding stond vast, dit jaar moest ik daarheen. En dat heb ik geweten, wat een land. Ik ben zo verliefd geworden op de natuur en de mensen, wat een feestje. Ik kan niet wachten tot ik weer terug ga en dat gaat zeker gebeuren. Als alles goed gaat, ben ik in juni weer in Slovenië.
 43. Ga weer liften
 44. Ik had eigenlijk totaal niet verwacht dat ik dit weer zou gaan doen. Ik had hem eerlijk gezegd op de lijst gezet als vulling. Ik vond het een leuke ervaring en vond het een ideale manier om goedkoop te reizen. Dit jaar gebeurde het puur toevallig dat ik samen met een groepje ging liften omdat het openbaar vervoer ons niet naar de plek kon brengen waar we heen wilden. We hadden binnen 5 minuten een lift, terwijl we niet eens ons best deden. Het eerste duo werd door de eerste auto die langsreed meegenomen en wij, het tweede duo, waren nog een ijsje aan het eten toen er iemand stopte. Zo een mooi ervaring.
 45. Kerst of NYE in een hostel vieren
 46. Ik heb er dit jaar toch voorgekozen om kerst met de familie te vieren. Mijn favoriete hostels gaan ook dicht met de kerst, dat helpt dan ook niet echt mee. Oud en Nieuw wil ik nog steeds wel elders vieren, maar het werd dit jaar echt te duur. Volgend jaar moet ik dit écht eerder gaan realiseren.
 47. Overnachten op een bijzondere plek
 48. 3 nieuwe landen bezoeken 
 49. Ik ben dit jaar voor het eerst in Slovenië, Kroatië, Montenegro en Macedonië geweest. Ik ben door Kosovo en Albanië gereisd, maar die reken ik maar niet mee in mijn nieuwe landen.
 50. Een trip boeken zonder return ticket
 51. Weer naar IJsland gaan
 52. (vrijwillig) Werken op een buitenlands event
 53. Kamperen
 54. Bezoek een toeristische plek in NL
Al met al vind ik dat ik het nog best goed heb gedaan. Ik heb de helft van de punten afgerond en een aantal bijna. Het blijft een lijst om te inspireren om bewuster nieuwe activiteiten aan te gaan en dat lukt aardig. Ik kijk er naar uit om weer een nieuwe lijst samen te stellen en weer veel nieuwe ervaringen aan te gaan in 2019!

Heb jij een bucketlist?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
4 beste Nederlandstalige meditatie apps
Wat is de beste microfoon om meditaties mee op te nemen?
Ik ga de Camino de Santiago lopen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. Marlou

  Zoveel leuks! Ik ben benieuwd naar je nieuwe lijst 🙂 mochten de bordspelletjes, Utrechtse koffietentjes en/of wandelen in andere gebieden (die heel goed combineert met mijn “3 Nederlandse nationale parken bezoeken”) er weer op komen – en misschien nog wel meer – weet je me te vinden he!

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik ben heel hard aan het nadenken wat ik er komend jaar op wil hebben staan. Het zijn zoveel dingen die erop moeten, 34! En ik wil de terugkerende dingen een beetje minimaliseren haha. Ben benieuwd! Ik ga er komende dagen heel hard over nadenken, maar weet je zeker te vinden!

   Antwoord

Laat een reactie achter