32 things before i turned 32

door | okt 17, 2017 | Challenge | 0 Reacties

Afgelopen jaar werd ik 32 en daarmee kwam dan ook een einde aan de 32 things before i turned 32 lijst. Ik had een lijst samengesteld met allerlei dingen die ik voor mijn 32ste gedaan wilde hebben. In deze post laat ik je zien welke dingen ik gedaan heb en welke dingen niet. Kijk je mee wat ik gedaan heb?

32 things before i turned 32

 1. Stop voor elk behaald doel 10 euro in een spaarpot
 2. Voeg elke maand 3 liedjes toe aan de veerlez ultimate playlist
 3. Maak 5 (ns) wandelingen
  Dit doel behaal ik eigenlijk altijd wel, al vind ik het belangrijk dat ik verschillende plekken ga wandelen en niet voor mijn standaard ronde in het Houdringe bos kies. Dit doel resulteerde zelfs in dit blogartikel: Wandelen rondom Utrecht
 4. Een escape room doen
  Het voelt nog steeds niet alsof ik dit nou echt gedaan heb. Ik heb het spel Escape Room gespeeld én ik heb een escape room op het strand gedaan. Maar in beide gevallen zit je niet opgesloten in een kamer, waardoor het toch voelt alsof ik het nog steeds niet écht heb gedaan.
 5. 100 spullen weggooien/weggeven
  Ik heb best veel opgeruimd het afgelopen jaar, vooral de opruimwoede voor ik naar Amsterdam ging heeft goed meegeholpen aan dit doel. Mijn kledingkast en boekenkast zijn gehalveerd en zelfs mijn keuken heeft een grondige schoonmaak gehad. Ik heb nog steeds veels te veel spullen, maar het onderliggende doel; het bewuster zijn van de hoeveelheid spullen, dat is zeker gelukt.
 6. 50 euro boodschappen doen in 1 maand
 7. Kijk 5 tedtalks
  Dit doel heb ik ruimschoots gehaald, ik heb afgelopen maanden vrij veel TedTalks gekeken, vooral veel over reizen en het volgen van je passie. Er zijn zoveel inspirerende tedtalks te vinden! Ik kan niet wachten om de komende tijd weer inspirerende tadtalks te vinden.
 8. Kijk 5 documentaires
  Helaas is dit niet gelukt, hopelijk kijk ik komend jaar iets meer documentaires
 9. Bezoek 5 musea
 10. Speel toerist in eigen stad
  Het voordeel van veel op reis gaan en in hostels slapen, betekent ook dat je veel nieuwe mensen ontmoet. Extra leuk als deze mensen je vervolgens komen opzoeken in je eigen stadje. Ik heb hierdoor de Domtoren beklimmen, rondleidingen gegeven door mijn eigen stad, typisch nederlandse dingen gegeten en me eigenlijk gewoon als een toerist in mijn eigen stad gedragen.
 11. Bezoek een nieuwe stad
  Ik ben dit jaar voor het eerst in Leeuwarden geweest en wat een leuke stad is dat! Vooral het museum daar is echt heel leuk!
 12. Ga suppen
  Helaas helaas, ik had dit heel graag willen doen en het was ideaal in combinatie met het Uutflukt boekje, maar helaas door mijn drukke zomer is het er niet van gekomen. Wie weet volgend jaar.
 13. Beoefen een nieuwe sport
  December 2016 was het zo ver, de nieuwe stationshal in Utrecht werd geopend met een feestelijke dag. Onderdeel van dat programma waren 2 ochtend yoga sessies. Ik had nog nooit aan yoga gedaan maar wist dat ik er wel voor open zou staan. Ik appte mijn zusje, een fanatieke yogi, en we besloten ons op te geven. En zo gezegd, zo gedaan. We stonden om 8 uur in de kou, in onze yoga outfit op het balkon van het station. Het was een bijzondere en mooie ervaring.
 14. Maak een strandwandeling
 15. Bekijk een zonsondergang
  De stad Plovdiv ligt op 7 heuvelen gebouwd. Ons hostel lag naast 1 van die heuvelen, waardoor het een ideale plek was om de zonsondergang te bekijken.
 16. Bekijk een zonsopkomst
  Op de valreep heb ik dit doel nog behaald. Terwijl ik in de nachttrein zat van Istanbul naar Sofia, werd ik vroeg wakker gemaakt omdat we de grens over gingen. Na 2 grensovergangen kon ik de slaap niet meer vatten en besloot ik te genieten van de zonsopkomst en het feit dat ik eigenlijk weer gebruik kon maken van mijn databundel. Een fijne combinatie, al zeg ik het zelf.
 17. Bezoek een kattencafé
 18. Fiets naar Amersfoort
 19. Ga een dagje naar Amersfoort
  Ik heb echt op het punt gestaan om een keer naar Amersfoort te gaan, maar ik kwam tot de conclusie dat ik het moment dat je de rondleiding op de Onze Lieve Vrouwetoren kon krijgen al gemist had en besloot daardoor toch maar niet te gaan. Zonde eigenlijk, want Amersfoort is echt een fantastische stad.
 20. Ga een dagje naar Volendam
 21. Dagje sauna
  Sinds mijn ouders een sauna in huis hebben, kom ik eigenlijk niet meer in Wellness centra, die ik hier eigenlijk mee bedoelde. De sauna van mijn ouders heb ik erg gretig gebruikt van gemaakt. Gelukkig ben ik op de valreep nog naar de spa in Budapest geweest, waar ik vervolgens mijn dierbaarste ketting vergat.
 22. Loop mee met een free walking tour
  In november 2016 liep ik mee met de free walking tour in Reykjavik, in maart 2017 met de Street art tour in Krakow. De free walking tour in Sofia liep ik in mei 2017 mee, de free Food tour liep ik in mei en oktober mee en ook deed ik de Free Graffiti tour in Sofia in oktober. Ik denk dat Bulgarije de koploper is met hoeveel Free Walking tours ik heb gelopen, want ook in Plovdiv heb ik er 1 gedaan.
 23. Taylor Swift clip namaken
  Dit doel moet erg gedetailleerd gepland zijn wil ik het uitvoeren. Het is dan ook beter om dit doel maar te schrappen voor komend jaar.
 24. Maak foto’s van vroeger na
  Een aantal fotos die ik wil namaken, schieten meteen in mijn hoofd. Toch heb ik voor veel foto’s bepaalde mensen of props nodig, waardoor het namaken toch net iets lastig is te bewerkstelligen.
 25. 10 nieuwe spelletjes spelen (9/10)
  Dit doel heb ik bijna behaald, ik ben helaas blijven steken op 9! Toch heb ik wel een heleboel leuke nieuwe spelletjes gespeeld.
 26. 10 polaroids maken (8/10)
  Het waren er uiteindelijk ‘maar’ 8, toch waren het er 8 meer dan wanneer ik dit doel er niet op had staan, al met al nog best geslaagd dus.
 27. 10 nieuwe koffietentjes bezoeken (7/10)
  In mijn hoofd betreft dit alleen koffietentjes in Utrecht. Ik heb dat ooit als doel gesteld, om elk jaar weer nieuwe koffietentjes te bezoeken, omdat ik niet genoeg op de hoogte was van wat er in de stad gebeurde. Ondertussen ken ik alle koffietentjes weer best goed en is het steeds lastiger om nieuwe koffietentjes te bezoeken. Je kiest toch snel voor de makkelijk bereikbare of favoriete koffietentjes.
  Dat ik 3 maanden niet in Utrecht was, heeft ook niet meegeholpen bij het behalen van dit doel.
 28. Ga (wild) kamperen
  Yes, met mijn ouders meegeweest met de camper. Mijn zusje en ik waren erg goed in het samen op en afbreken van de tent waar wij in sliepen.
 29. Een Srprs.me reisje
 30. Merenques maken
  Deze heeft nu 3 jaar op rij op mijn lijst gestaan. Ik heb hem geen enkele keer gedaan, wellicht is het tijd om hem te verwijderen.
 31. Naar Berlijn gaan
  Yes, ik ben dit jaar zelfs 2 keer naar Berlijn geweest, hoe leuk is dat!
 32. Van mijn koppeling rijangst afkomen
  Ik ben niet echt van mijn rijangst afgekomen, maar ik heb wel een keer gereden, dat is al een heel begin.

  Deze post bevat een affiliatelink.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Het verhaal van een vleesboom
15x de beste dagjesrugzakken
Begin een capsule wardrobe
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
Schildersezel

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ik heb rijangst - […] Al jaren lang staat er op mijn bucketlist om van mijn rijangst af te komen. Kijk maar, hij stond…

Laat een reactie achter